• دوشنبه / ۲۰ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۶:۵۵
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1403012010603
  • خبرنگار : 50283

هدف‌گذاری تولید ۲۰۰ میلیون بچه ماهی استخوانی بالای یک گرم در گیلان+ ویدیو

هدف‌گذاری تولید ۲۰۰ میلیون بچه ماهی استخوانی بالای یک گرم در گیلان+ ویدیو

ایسنا/گیلان مدیرکل شیلات گیلان گفت: امسال تا ۲۰۰ میلیون قطعه تولید بچه ماهی استخوانی بالای یک گرم در مراکز بازسازی ذخایر استان را در برنامه داریم که بیش از تعهد سازمانی ۱۵۰ میلیون قطعه بچه ماهی در این مراکز است.

کوروش خلیلی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: با توجه به اینکه دریای خزر یک محیط آبی بسته است و حوزه‌های آبریز آن با تهدیدهای مختلفی از جمله هجوم برای صید انواع ماهی، ورود فاضلاب‌ها و آلودگی‌های صنعتی، کشاورزی و خانگی به حوزه‌های آبریز مواجه است و موجب تهدید نسل ماهی‌های مولد و کاهش تعداد آنها شده، بنابراین بازسازی ذخایر این پهنه آبی بسیار اهمیت دارد و نیم قرن است که با پیگیری و تمدیدهای سازمان شیلات ایران، ذخایر دریای خزر بازسازی می‌شود.

وی درباره اهمیت این بازسازی بیان کرد: ۴۰۰۰ نفر در نوار ساحلی استان گیلان به‌صورت رسمی مشغول شغل صیادی هستند و در فصل صید امسال حدود ۳۳۰۰ تن انواع ماهیان استخوانی توسط پره‌های صیادی با ارزش ناخالص ۱۰۰۰ میلیارد تومان صید شد. در مجموع، با فعالیت جوامع محلی و صیادان غیررسمی، آمار صید بیش از ۶۰۰۰ تن در سال است و در دو سال اخیر شاهد رشد سالانه بیش از ۲۵ درصدی صید بوده‌ایم. همین موضوع اهمیت بازسازی ذخایر و رونق سفره صیادان را نشان می‌دهد.

مدیرکل شیلات استان گیلان با بیان اینکه امسال تا ۲۰۰ میلیون قطعه تولید بچه ماهی استخوانی بالای یک گرم در مراکز بازسازی ذخایر آبزیان گیلان را در برنامه داریم که بیش از تعهد ۱۵۰ میلیون قطعه بچه ماهی در مراکز است، گفت: لازمه تحقق این برنامه، تامین مولدین و منابع مالی لازم برای نهاده‌های تولید است که علاوه بر فعالیت مراکز بازسازی شهید انصاری، شهید بهشتی، سیاهکل، مرکز بازسازی قلم گوده بندرانزلی، همچنین در مدار قرار گرفتن سایت ۱۰۰ هکتاری کیاشهر ما ظرفیت بالقوه برای تولید در پهنه‌ای به وسعت ۵۰۰ هکتار را داریم و مشارکت مردمی نیز در این زمینه بسیار اهمیت دارد.

وی با بیان اینکه شهرستان رودسر در این مشارکت بسیار پیشرو بوده است، ادامه داد: موضوع مهم این است که جامعه صیادی بداند با توجه به اینکه هر بچه ماهی که توسط مولدین در هر ناحیه تولید شود، براساس غریزه ذاتی به همان محیط باز می‌گردد و در نهایت سود این مشارکت به نفع مردم همان منطقه خواهد بود.

خلیلی افزود: فصل صید امسال که از ۲۰ مهر ماه ۱۴۰۲ آغاز شده بود ۱۵ فروردین امسال پایان یافت؛ ولی برای تشویق جامعه صیادی که در زمینه تولید مولدین فعالیت داشتند، این موعد قانونی به مدت چهار روز، تا ۱۹ فروردین ماه ۱۴۰۳ تمدید شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha