در شماره بیستونهم این فصلنامه، مقالات پژوهشی از جمله استقرارهای شهرنشینی محوطه باستانی «کل سه پا درویشان»، بررسی تاریخی و باستانشناختی دژ - شهر دربند بدره، بررسی معماری سنتی و ماندگاری بناهای تاریخی، آیین مهر در ایران باستان، مطالعه و بررسی نمادهای کیهانی در اسطورهشناسی و هوره، آوای نیایش از عهد باستان به زیور طبع آراسته شده است.
مدیرمسئول این فصلنامه به خبرنگار ایسنا اظهار کرد: این فصلنامه پژوهشی در صدد است تا با بهرهگیری از پژوهشهای باستانشناسی و رشتههای علمی مرتبط، صحنههای تاریخ، تمدن و فرهنگ بشر و فراز و فرودهای زندگی در مکانهای مختلف زمین، سواحل دریاها را کشف، شناسایی و معرفی کند.
دکتر حبیبالله محمودیان افزود: از جهتی، علم باستانشناسی در تلاش است تا شیوه زندگی انسان در گذشته را بیابد و صحنههای نامشخص و تاریک گذشته را روشن کند. بنابراین برای تحقق این هدف، به ناچار از رشتههای مرتبط دیگر علوم مثل تحولات زمینشناسی، تاریخ، جغرافیا، گیتاشناسی، مردمشناسی، شیمی و بسیاری علوم دیگر بهره میگیرد.
وی گفت: تلاش باستانشناسان فقط به بررسی تحولات زندگی انسان در مکانها و محوطههای باستانی محدود نمیشود بلکه شناخت ادیان، قومشناسی، انسانشناسی و دیرینهشناسی در ایران و سرزمینهای همجوار را نیز مورد توجه قرار داده است.
انتهای پیام
نظرات