• پنجشنبه / ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ / ۲۳:۵۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403013017634
  • خبرنگار : 50676

آئین رونمایی از لوح ثبت ملی ساختمان‌های اداره نوغانداری خراسان رضوی برگزار شد

آئین رونمایی از لوح ثبت ملی ساختمان‌های اداره نوغانداری خراسان رضوی برگزار شد

ایسنا/خراسان رضوی با حضور رئیس اداره ثبت آثار تاریخی اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی، یوسفی رییس انجمن‌های میراث فرهنگی استان، مدیران و مسئولین محلی از لوح ثبت ملی مجموعه ساختمان‌های اداره نوغانداری خراسان رضوی در تربت‌حیدریه رونمایی شد.

رییس اداره ثبت آثار تاریخی اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی ۳۰ فرودین در این مراسم ضمن تشکر از همه شهروندان و مدیران تربت‌حیدریه که طی ۹۰ سال گذشته در حفظ و نگهداری این بناها کوشا بودند، آثار و بناهای تاریخی را قدرت نرم کشورهای دارای تمدن و تاریخ دانست و گفت: ایران در حوزه میراث فرهنگی جزو پنج کشور برتر جهان و دارای رتبه اول در این حوزه در غرب آسیا است.

محمود طغرایی افزود: سال ۱۳۰۸ با تصویب مجلس شورای ملی به عنوان اولین کشور غرب آسیا دارای قانون ثبت ملی آثار تاریخی شدیم که کمک بسیاری در امر ثبت، حفظ و نگهداری آثار فرهنگی و تاریخی کشور کرد.

وی با اشاره به اینکه ایران دارای ۲۴ اثر ثبت جهانی است و از این حیث دارای رتبه دهم در دنیا هستیم، گفت: خراسان رضوی جزو استان‌هایی است که بیشترین آثار ثبت ملی را دارد و دارای رتبه سوم در کشور هستیم.

رییس اداره ثبت آثار تاریخی اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی ادامه داد: در پی ساختمان‌ها و آثار ثبتی، فرهنگ و رسومی وجود دارد که شکل گرفته و در جریان است که در کنار حفظ این آثار حفظ فرهنگ و رسوم آن نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و باید این فرهنگ را به نسل آینده‌ منتقل کرد.

طغرایی با بیان اینکه بناهای ثبت ملی، متعلق به مردم و ثروت ملی است، تصریح کرد: این بناها باید در معرض بازدید عموم مردم قرار گیرد و محدودیت‌هایی که قبل آن برای بازدید برقرار بود باید برداشته شود.

رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تربت‌حیدریه در ادامه مراسم گفت: سال گذشته این کمیسیون بیش از ۱۳ میلیارد ریال برای مرمت و بهسازی رباط لاری، مسجد عماد و بهره‌برداری از نگارخانه مجموعه فرهنگی تاریخی قطب‌الدین‌حیدر هزینه کرده است.

مهدی زاهدی، با بیان اینکه وظیفه شورا و کمیسیون پیگیری امور است و در حد توان اگر لازم باشد همیار دستگاه‌ها نیز هستیم، افزود: برای ثبت ملی این اثر تاریخی شورای شهر هیچ هزینه‌ای نکرده و تنها در حد پیگیری امور فعالیت داشتیم.

رئیس دانشگاه تربت‌حیدریه نیز هم گفت: تربت‌حیدریه به عنوان پایتخت ابریشم ایران شناخته می‌شود و در راستای مأموریت دانشگاه تربت‌حیدریه که کشاورزی و فنی و مهندسی است، مهرماه سال گذشته و با تصویب هیئت‌امنای دانشگاه پژوهشکده نوغانداری با کمک وزارت عتف تأسیس شد.

خاشعی، افزود: ان‌شاءالله تمام مرحله نوغانداری از تولید و پرورش کرم ابریشم تا فروش و بازاریابی ابریشم تحت نظر این پژوهشکده انجام خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha