• شنبه / ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۰۹:۲۰
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1403020100093
  • خبرنگار : 50624

ترکیب‌بندی با کلاژ در نمایشگاه «هم‌نشینی»

ترکیب‌بندی با کلاژ در نمایشگاه «هم‌نشینی»

ایسنا/اصفهان کنار هم قرار دادن عناصری که به تنهایی حامل پیام و معنایی هستند، معانی جدیدی را خلق کرده و یک کلیت منسجم جدید را تشکیل می‌دهند. این ادغام هنری عناصرِ با مفهوم، تکنیکی است که کلاژ نامیده می‌شود و نمایشگاه «هم‌نشینی» گویای آن است.

طلا رنجبران، برگزار کنندهٔ نمایشگاه «هم‌نشینی» به ایسنا گفت: «هم‌نشینی»، به کنار هم‌ قرار دادن عناصر مختلف به طوری که ترکیب‌بندی و تعریف جدیدی ایجاد شود گفته می‌شود، و من در این نمایشگاه به ارائه آثار کلاژ پرداخته‌ام که هرکسی با تماشای آن ترکیب‌بندی جدید، تعریف جدیدی در ذهن خود می‌سازد.

او که ۱۵ اثر در نمایشگاه خود ارائه کرده است، در مورد تکنیک کلاژ تصریح کرد: کلاژ در مجموعۀ هنرهای تجسمی تعریف می‌شود و یک تکنیک مدرن است. «ژرژ براک» و «پابلو پیکاسو» اولین کسانی بودند که از کلاژ برای یافتن بیانی در بین زندگی روزمره و زندگی هنری خود استفاده کردند. برای این تکلنیک، به محیط آتلیه و تدارکات خاص برای خلق اثر هنری احتیاجی نیست و هنرمند می‌تواند ایدهٔ خود را با ابزارهای در دسترسی همچون قیچی و تکه‌های کاغذ و چسب بالفعل کند.

این هنرمند ادامه داد: کلاژ می‌تواند بسط پیدا کند، به صورت حجم‌های سه‌بعدی دربیاید و تعریف های گسترده و جدیدی پیدا کند. من نیز تحت تاثیر هنرمندان مدرنیست بودم و از آنجایی که چگونگی کشف این تکنیک برایم جالب بود، مجموعه‌هایی را با تکنیک کلاژ و فتوکلاژ خلق کردم‌.

رنجبران، تکنیک کلاژ را ساده و دست‌یافتی توصیف کرد و گفت: من همواره متریال‌های لازم برای پیاده‌سازی ایده‌ها و ترکیب‌بندی‌های جدید را از دنیای اطرافم می‌گرفتم، و این عناصر را با استفاده از تکنیک کلاژ و تکه‌چسبانی پیوند داده و با برش کاغذها و کنار هم قرار دادن‌شان، مجموعۀ جدیدی را خلق می‌کردم.

ترکیب‌بندی با کلاژ در نمایشگاه «هم‌نشینی»

او با بیان اینکه هر بخش از این عناصر، داستانی در عقبۀ خود دارند، اظهار کرد: یک حجم و مجسمۀ کوچک در کلاژ، داستانی در پشت پرده دارد که ممکن است به کودکی من مربوط باشد. نامه‌های که پاره شدند و از جایی به جای دیگری ارسال شدند اما اکنون به دست من رسیده‌اند نیز داستان‌هایی را روایت می‌کنند. تلاشِ من بر این بوده است که به هر کدام از این عناصر که داستانی در خود دارند، معنای جدیدی ببخشم و بازنمایی جدیدی داشته باشند.

این هنرمند جوان که سومین نمایشگاه انفرادی خود را در اصفهان برگزار می‌کند، خاطرنشان کرد: من در مجموعۀ اول، نمایشگاهی را با تکنیک فتوکلاژ برگزار کردم و از دو تا سه سال اخیر، مشغول جمع‌آوری آثار جدید برای برگزاری نمایشگاه فعلی شدم‌.

رنجبران درمورد ابعاد آثار حاضر در نمایشگاه نیز چنین بیان کرد: همهٔ آثار به استثناء یکی از آن‌ها با طول ۵۷.۵ سانتی‌متر و عرض ۴۵.۵ سانتی‌متر و یک اثر نیز با طول ۴۸ سانتی‌متر و عرض ۳۸ سانتی‌متر ارائه شده اند.

او با اشاره به بخش پایانی بیانیِ نمایشگاه‌ خود گفت: همان‌گونه که در بیانیه آمده است، نمایشگاه فعلی من مفهوم «جوکستاپوزیشن» یا «همنشینی» را از طریق رسانه کلاژ به نمایش می‌گذارد که من آن را به روش‌های گوناگونی برای ایجاد تاثیر و برانگیختن تعاملی متفکرانه در مخاطب به کار برده‌ام.

به گزارش ایسنا، علاقه‌مندان می‌توانند برای بازدید از نمایشگاه «همنشینی» تا  پنجم اردیبهشت‌ماه از ساعت ۱۶ تا ۲۰ بعدازظهر به گالری اکنون، واقع در اصفهان، خیابان مارنان، بن‌بست ۶، پلاک ۱۵۳ مراجعه کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha