• دوشنبه / ۲۴ آذر ۱۴۰۴ / ۱۳:۵۳
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1404092416008
  • منبع : اداره کل محیط زیست استان تهران

لزوم اصلاح الگوی مصرف آب در تهران

لزوم اصلاح الگوی مصرف آب در تهران

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با تأکید بر اهمیت اصلاح الگوی مصرف آب در بخش‌های مختلف شهری گفت: استفاده از پساب تصفیه‌شده، توسعه فضای سبز کم‌مصرف، به‌کارگیری فناوری‌های نوین و افزایش آگاهی عمومی از مهم‌ترین راهکارهای عبور از تنش آبی در پایتخت به شمار می‌رود.

به گزارش ایسنا محمدصابر باغخانی‌پور در پیش‌نشست تخصصی بررسی چالش‌ها و راهکارهای مدیریت پایدار منابع آب که با حضور جمعی از اساتید، پژوهشگران ، دانشجویان و نخبگان علمی و دانشگاهی امروز به میزبانی منطقه ۵ برگزار شد، بر ضرورت تغییر رویکردها، افزایش بهره‌وری و بررسی راهکارهای مدیریت پایدار آب و استفاده از راهکارهای نوین در مدیریت آب شهری تأکید کرد.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با اشاره به شرایط اقلیمی کشور و کاهش منابع آب تجدیدپذیر اظهار کرد: مدیریت آب در کلان‌شهر تهران نیازمند نگاه جامع، برنامه‌ریزی بلندمدت و مشارکت همه‌جانبه دستگاه‌ها و شهروندان است.

وی با تأکید بر اهمیت اصلاح الگوی مصرف آب در بخش‌های مختلف شهری افزود: استفاده از پساب تصفیه‌شده، توسعه فضای سبز کم‌مصرف، به‌کارگیری فناوری‌های نوین و افزایش آگاهی عمومی از مهم‌ترین راهکارهای عبور از تنش آبی در پایتخت به شمار می‌رود.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران همچنین نقش شهرداری‌ها را در مدیریت بهینه منابع آب بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: شهرداری تهران با اجرای برنامه‌های محیط‌ زیستی، آموزش شهروندان و همکاری با نهادهای مرتبط، به دنبال کاهش فشار بر منابع آبی و حرکت به سمت توسعه پایدار شهری است.

باغخانی‌پور با اشاره به هدف اصلی این نشست مبنی بر پژوهش محور بودن آن بر لزوم هم‌افزایی میان دستگاه‌های اجرایی، دانشگاه‌ها و بخش خصوصی تاکید و خاطرنشان کرد: تحقق مدیریت پایدار آب بدون مشارکت علمی، اجتماعی و اجرایی امکان‌پذیر نیست و باید از تمامی ظرفیت‌ها در این مسیر بهره گرفت. به‌طور قطع طرح‌های نوآورانه و مبتنی بر حل مسأله می‌تواند کمک بزرگی به حل مشکل آب چه به صورت کوتاه مدت و چه بلند مدت بکند.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه به چند مسأله مهم و مرتبط با موضوع آب مثل تغییر اقلیم ، کاشت گونه‌های گیاهی مقاوم به آب، اصلاح الگوی مصرف و آبخیزداری اشاره کرد و گفت : به منظور مدیریت بهینه مصرف آب و کاهش تنش آبی، شهرداری تهران با همکاری وزارت نیرو اجرای طرح نصب کاهنده‌های مصرف آب برای مشترکان پرمصرف و بد مصرف را در دستور کار قرار داده است. این اقدام مشترک با هدف اصلاح الگوی مصرف، افزایش بهره‌وری و کاهش هدررفت آب در بخش خانگی انجام می‌شود و نقش مؤثری در مدیریت پایدار منابع آبی پایتخت دارد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، باغخانی‌پوردر پایان اظهار کرد: نصب کاهنده‌ها به‌عنوان راهکاری کم‌هزینه و اثربخش، ضمن حفظ سطح رفاه شهروندان، می‌تواند سهم قابل توجهی در کاهش مصرف آب و عبور از شرایط کم‌آبی ایفا کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
دیروز ۲۰:۱۹

چرا در ساختمانهای مسکونی کنتورهای آب را جدا و سوا نمی کنید؟ حداقل برای آنها که می خواهند این کار را بکنید. اینطوری مصرف آب بهتر کنترل میشود و مصرف زیاد یک عده به پای بقیه نوشته نمی شود.