• سه‌شنبه / ۹ بهمن ۱۳۸۶ / ۱۲:۰۶
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 8611-04761
  • خبرنگار : 71133

«اگر ناصر تقوايي قبول كند، سيمرغم براي او» پروانه معصومي براي 35 سال بازيگري تقدير مي‌شود

«اگر ناصر تقوايي قبول كند، سيمرغم براي او» 
پروانه معصومي براي 35 سال بازيگري تقدير مي‌شود

پروانه معصومي - بازيگر سينماي ايران - سرانجام سيمرغ جشنواره‌ي فيلم فجر را براي سال‌ها بازيگري‌اش مي‌گيرد. او كه از اين مراسم تقدير خوشحال است، مي‌گويد: فهميدم زمانه‌ا‌ي است كه قدر آدم‌ها را بيشتر مي‌دانند.

اين بازيگر در گفت‌وگويي با خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره اينكه اگر قرار باشد، سيمرغ ويژه‌اي را كه در مراسم افتتاحيه دريافت مي‌كند به كسي هديه كند، از ناصر تقوايي نام مي‌برد و ادامه مي‌دهد: اگر ناصر تقوايي قبول مي‌كرد، دوست داشتم سيمرغ را به او اهدا كنم.

او در عين حال مي‌گويد: چون در سالهاي اوليه‌ي جشنواره بنده جايزه‌ي بهترين بازيگري را دو سال گرفتم و سيمرغي وجود نداشت، علاقه‌مندم اين سيمرغ را داشته باشم.

پروانه معصومي به‌عنوان اولين بازيگر بعد از انقلاب اسلامي است كه جايزه بازيگري بهترين زن را براي فيلم «گلهاي داودي» از جشنواره فيلم فجر دريافت كرد.

او درباره‌ي اين جايزه گفته است: «سومين جشنواره‌ي فيلم فجر اولين دوره‌اي بود كه به بازيگران زن جايزه تعلق مي‌گرفت و گرفتن اين جايزه هم ماجراي جالبي دارد. هنگام جشنواره در شمال مشغول بازي در فيلم «چمدان» به كارگرداني زنده‌ياد جلال مقدم بودم و مدت‌ها بود كه به اتفاق آقاي انتظامي، تارخ و ساير گروه در آنجا مانده و منتظر هواي ابري بوديم و اصلا از جشنواره خبر نداشتم. صبح زود بود كه آقاي انتظامي در اتاقم را زد و به من تبريك گفت و خبر دادند كه بهترين بازيگر زن سال شدم. وقتي به تهران آمدم متوجه شدم به خاطر نبودنم در مراسم جشنواره شايعاتي پشت سرم درست كردند كه من گفتم، من اصلا روحم از اين جشنواره خبردار نبوده است.»

اين بازيگر همچنين در ششمين دوره جشنواره فجر هم براي بازي در فيلم‌هاي «جهيزيه براي رباب» و «شكوه زندگي» دومين جايزه بازيگري‌اش را دريافت كرده است.

معصومي دو سال قبل در يك گفت‌وگوي تفصيلي با خبرنگار ايسنا درباره‌ي همكاري‌اش با ناصر تقوايي گفته بود: «بعد از فيلم «ناخدا خورشيد» هميشه آرزو داشتم، دوباره با ايشان كار كنم. آقاي ناصر تقوايي جزو كساني هستند كه وقتي گروه كاري‌شان را تشكيل مي‌دهند مي‌بينيد كه همه چيز سر جاي خودش است. براي فيلم «رومي و زنگي» با ايشان قرارداد داشتم و قرار بود نقش يك زن ارمني را بازي كنم و تقريبا همه ديالوگ‌ها را هم بايد به زبان ارمني مي‌گفتم. يك معلم ارمني هم قرار بود اين زبان را به من ياد بدهد اما متاسفانه اين فيلم ساخته نشد.»

به گزارش ايسنا، پروانه معصومي بازيگر سينما و تلويزيون در سال 1323 در تهران متولد شد وتحصيلاتش را در رشته زبانهاي خارجي (فرانسه،انگليسي،آلماني)به پايان برد و در رشته حقوق سياسي نيز تحصيلاتش را ناتمام گذاشت.

او فعاليت خود را از سال 51 با بازي در فيلم «بيتا» ساخته هژير داريوش آغاز كرد و اين فعاليت را تا به امروز ادامه داده است كه از جمله فيلم‌هاي اين بازيگر مي‌توان به «رگبار» ، «غريبه و مه»، «كلاغ»، «گلهاي داوودي»، «آشيانه مهر»، «ناخدا خورشيد» ، «‌خارج از محدوده» ، «جهيزيه براي رباب»، «شكوه زندگي»، «شناسايي»، «ناصرالدين شاه آكتور سينما» و«تورنج» نام برد.

«سفر به هيدالو» مجتبي راعي آخرين حضور سينمايي معصومي است كه در جشنواره بيست و چهارم به نمايش در آمد و هنوز موفق به اكران عمومي نشده است.

قرار است در افتتاحيه‌ي جشنواره و تقدير از پروانه معصومي، فيلم كوتاهي كه عزيز ساعتي در 6 دقيقه از پروانه معصومي آماده كرده است به نمايش درآيد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha