• شنبه / ۲ شهریور ۱۳۹۲ / ۱۰:۲۰
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 92060200552
  • خبرنگار : 71191

تاریخ «کاخ گلستان» شفاهی روایت می‌شود

تاریخ «کاخ گلستان» شفاهی روایت می‌شود

رییس هیأت مدیره‌ی انجمن مفاخر معماری ایران از آغاز تهیه‌ی «تاریخ شفاهی» کاخ گلستان (نخستین اثر ثبت جهانی‌شده‌ی تهران) خبر داد.

رییس هیأت مدیره‌ی انجمن مفاخر معماری ایران از آغاز تهیه‌ی «تاریخ شفاهی» کاخ گلستان (نخستین اثر ثبت جهانی‌شده‌ی تهران) خبر داد.

علیرضا قهاری در گفت‌و‌گو با خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد:‌ در تهیه‌ی این تاریخ شفاهی از اطلاعات کسانی که در مرمت و نگهداری بنای با ارزش کاخ گلستان از دهه‌ی 40 تا کنون نقش داشته‌اند،‌ استفاده می‌کنیم،‌ چون این بنا به دوران معاصر متعلق است و باید روند بازسازی،‌ مرمت و نگهداری از آن برای همیشه در تاریخ ثبت شود.

او وظیفه‌ی تاریخ شفاهی را جمع‌آوری اسناد و مدارک توسط افراد آگاه در قید حیات با هدف سپردن آن‌ها به آیندگان دانست و گفت: تاریخ معاصر کاخ گلستان را بیشتر معماران شاخص دوره‌ی پهلوی اول و دوم در دل خود دارند، البته متأسفانه برخی از آن‌ها مانند فروغی و غیایی - معمار مجلس - دیگر در قید حیات نیستند و نمی‌توانیم از تجربیات آن‌ها استفاده کنیم.

وی اساس تهیه‌ی تاریخ شفاهی را سال‌های پس از پایان جنگ جهانی دوم ارزیابی و اظهار کرد: با پایان یافتن جنگ جهانی دوم، از بازماندگان آن در هر لباس و شخصیتی، مصاحبه‌هایی حتی با ضبط صدا انجام شد تا یک تاریخ شفاهی از جنگ جهانی دوم برای همیشه باقی بماند. پس از آن، هر گاه پژوهشگر یا محققی به مطلبی درباره‌ی جنگ جهانی دوم نیاز داشت، به این تاریخ شفاهی مراجعه می‌کرد. این کار درباره‌ی کاخ گلستان نیز می‌تواند انجام شود.

قهاری با اشاره به ثبت جهانی 16 اثر تاریخی ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو،‌ گفت: تهیه نشدن تاریخ شفاهی برای این آثار در طول سال‌های گذشته، یکی از مهم‌ترین نقاط ضعف در زمینه‌ی رفتار با این آثار است.

او بیان کرد:‌ اگر هر کدام از منابعی که برای تهیه‌ی تاریخ شفاهی می‌توانیم از آن‌ها استفاده کنیم،‌ از بین بروند، ما کم‌کاری کرده‌ایم، چون دچار کمبود می‌شویم و دیگر نمی‌توانیم از اطلاعات و تجربیات آن‌ها استفاده کنیم.

وی از دست رفتن معمارانی مانند «فروغی» و «غیایی» را که در مرمت و بازسازی کاخ گلستان نقش مهمی داشتند، کمبودهایی دانست که تاریخ شفاهی کاخ گلستان با آن‌ها روبه‌رو است و ادامه داد:‌ شاید یکی از وظایف رییس جدید سازمان میراث فرهنگی و گردشگری را تهیه‌ی تاریخی شفاهی، دست کم برای آثار ثبت جهانی‌شده‌ بتوان دانست تا کمتر در این زمینه کوتاهی کرده باشیم.

رییس هیأت مدیره‌ی انجمن مفاخری معماری ایران افزود: طرح تهیه‌ی تاریخ شفاهی کاخ گلستان توسط موسسه‌ی «تاریخ شفاهی معماری و شهرسازی ایران» انجام می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha