• پنجشنبه / ۷ شهریور ۱۳۹۲ / ۱۰:۱۷
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 92060704461
  • خبرنگار : 71191

خبر خوش عبدالمجید ارفعی:

ابراز تمایل دانشگاه شیکاگو برای تعیین وضعیت گِل‌نوشته‌های هخامنشی

ابراز تمایل دانشگاه شیکاگو برای تعیین وضعیت گِل‌نوشته‌های هخامنشی

دکتر عبدالمجید ارفعی گفت:‌ دانشگاه شیکاگو تمایل دارد زودتر وضعیت پرونده‌ی گِل‌نوشته‌های هخامنشی در این دانشگاه مشخص شود.

دکتر عبدالمجید ارفعی گفت:‌ دانشگاه شیکاگو تمایل دارد زودتر وضعیت پرونده‌ی گِل‌نوشته‌های هخامنشی در این دانشگاه مشخص شود.

به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این آشورشناس (کارشناس پیشکسوت کتبیه‌های باستانی) روز گذشته اعلام کرد: دو روز قبل دانشگاه شرق‌شناسی و موزه‌ی شیکاگو در نامه‌ای به قاضی دادگاهی که پرونده‌ی الواح هخامنشی در آن بررسی می‌شود، ابراز تمایل کردند جریان این الواح زودتر به نتیجه برسد.

ارفعی افزود: به همین دلیل اکنون منتظر جواب دادگاه در این زمینه هستیم تا زودتر نتیجه‌ وضعیت الواح هخامنشی مشخص شود.

به گزارش ایسنا، حدود 30 هزار کتیبه‌ و لوح در سال 1312 در تخت جمشید پیدا شد که با موافقت دولت ایران برای بررسی در سال 1314 در 2535 جعبه‌ی مقوایی و داخل پارافین مایع، پس از شماره‌بندی کامل در 50 صندوق قرار گرفتند و از راه بوشهر به آمریکا فرستاده شدند.

در سال 1937 میلادی این الواح به دانشگاه شیکاگو رسیدند و پارافین‌زدایی آن‌ها انجام شد. پس از آن، یک استاد سومر‌شناس همراه سه کارشناس دیگر، مأمور رمز‌گشایی این الواح شدند. آن‌ها در هر بررسی به نکات تازه‌ای از این الواح رسیدند.

در بررسی‌های نخست مشخص شد زبان این الواح، ایلامی است. بعد از آن دریافتند که این الواح به دوره‌ی داریوش بزرگ متعلق است و پس از بررسی‌های بیشتر مشخص شد، الواح کشف‌شده به امور مالی ایالت فارس مربوط است که از سال 13 تا 28 حکومت داریوش بزرگ در فارس را شامل می‌شود.

پس از آن، دولت ایران پیگیری‌هایی را از سال 1327 تا 1331 برای بازگرداندن الواح به کشور انجام داد. در سال 1327 (1948) تعداد 179 لوح به ایران باز پس داده شدند و در سال 1350 (1951) نیز تعداد 37074 خرده الواح مسترد شد. پس از آن، یک‌بار دیگر عملیات استرداد، متوقف شد، ولی مطالعات آن موسسه درباره‌ی الواح در طول سال‌های پس از 1350 ادامه داشت، تا این‌که سرانجام در سال 1383 (2004) تعداد 300 لوح دیگر به موزه‌ی ملی ایران ارسال شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha