• دوشنبه / ۲۳ دی ۱۳۹۲ / ۱۱:۱۳
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 92102313111
  • خبرنگار : 71191

تاریخ شفاهی کاخ گلستان تکمیل می‌شود

تاریخ شفاهی کاخ گلستان تکمیل می‌شود

تاریخ شفاهی کاخ گلستان تا سه سال آینده تکمیل می‌شود.

تاریخ شفاهی کاخ گلستان تا سه سال آینده تکمیل می‌شود.

به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در جلسه‌ای که حدود پنج‌ماه پیش توسط انجمن مفاخر معماری ایران در موزه‌ی امام علی (ع) برگزار شد، روند مرمت و ثبت جهانی کاخ گلستان بررسی و به‌دنبال آن مشخص شد اقدامات مرمتی که اواخر دهه‌های 40 و 50 در این بنای تاریخی انجام شده، تا کنون به‌صورت مکتوب در هیچ‌جا ثبت نشده است. به همین دلیل، کمیته‌ای با هدف تهیه «تاریخ شفاهی کاخ گلستان» ایجاد شد تا روند مرمتی و ثبت جهانی این بنای تاریخی کامل‌تر شود.

مدیر پروژه‌ی تهیه‌ی «تاریخ شفاهی کاخ گلستان» در این‌باره به خبرنگار ایسنا گفت: در برنامه‌ریزی‌ای که از حدود پنج‌ماه پیش انجام شد، با کارشناسانی مانند «اسکندر مختاری»، «محمدحسن طالبیان» و «پرویز طلایی» کار تهیه‌ی تاریخ شفاهی کاخ گلستان را آغاز کردیم.

ابوالحسن میرعمادی با اشاره به پیشرفت 30 درصدی این پروژه، اظهار کرد: تا کنون موفق شده‌ایم تعدادی از مرمتگران سال‌های گذشته‌ی کاخ گلستان را مانند علی‌اکبر سعیدی و هاشمی شناسایی کنیم و با آن‌ها گفت‌وگوهایی در این زمینه انجام دهیم. به‌عنوان مثال، مشخص شد آقای سعیدی پس از انقلاب در سال 1357 اقدامات مرمتی در این کاخ انجام داده، همچنین مهندس هاشمی از دوستان مرحوم آیت‌الله‌زاده شیرازی بوده که در سال‌های 1353 و 1354 بخش‌هایی از شمس‌العماره را مرمت کرده‌ است.

او تاریخ شفاهی را روشی جدید برای شناسایی بسیاری از مسائل و اتفاقات فرهنگی و اجتماعی دانست و بیان کرد: این روش از حدود 30 سال پیش در بیشتر دانشگاه‌های دنیا مطرح شده است و به جای این‌که یک نفر درباره‌ی یک اتفاق نظر دهد، افراد زیادی می‌توانند نظرات خود را درباره‌ی آن رخ‌داد بیان کنند و در پایان، یک مجموعه‌ی کامل تهیه و تنظیم می‌شود که نظرات افراد مختلف را به‌عنوان مثال درباره‌ی کاخ گلستان در آن بررسی شده است.

این معمار با اشاره به درگذشت پرنیا و مهندس فروغی که از جمله مرمتگران کاخ گلستان بودند، گفت: متأسفانه دیگر به تجربیات این افراد دسترسی نداریم. با این وجود، براساس برنامه‌ریزی انجام‌شده تلاش می‌کنیم تا سه سال آینده، این پروژه را که به پیشنهاد انجمن مفاخر معماری ایران آغاز شده است به پایان برسانیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha