• یکشنبه / ۲۶ مرداد ۱۳۹۳ / ۰۰:۱۸
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 93052612892
  • خبرنگار : 71191

شوش بار دیگر به باستان‌شناسان سپرده شد

شوش بار دیگر به باستان‌شناسان سپرده شد

هیئتی شامل باستان‌شناسان آشنا به محوطه‌ی تاریخی شوش‌ در خوزستان موظف به تعیین حریم و عرصه‌ی این محوطه شده‌اند.

هیئتی شامل باستان‌شناسان آشنا به محوطه‌ی تاریخی شوش‌ در خوزستان موظف به تعیین حریم و عرصه‌ی این محوطه شده‌اند.

به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، از حدود 40 سال پیش که بحث تعیین عرصه و حریم محوطه‌ی باستان شوش مطرح و به‌دنبال آن، مهدی رهبر - باستان‌شناس پیشکسوت - برای اولین‌بار و سپس گروه دیگری از باستان‌شناسان برای تکمیل پرونده‌ی محوطه‌ی باستانی شوش به منطقه اعزام شدند، تا امروز بحث‌ها درباره‌ی این محوطه همچنان ادامه دارد. در این مدت، جلسات متعددی برگزار شدند تا تصمیم نهایی درباره‌ی عرصه‌ی شوش گرفته شود، اما همگی بی‌نتیجه ماندند.

در آخرین نمونه، 22 مردادماه امسال، جلسه‌ای با محوریت شوش برگزار و در پایان آن، وظیفه‌ی تعیین عرصه و حریم شوش به پژوهشکده‌ی باستان‌شناسی سپرده شد.

در این‌باره، معاون میراث فرهنگی به خبرنگار ایسنا گفت: در آخرین جلسه‌ی برگزارشده قرار شد، پژوهشکده‌ی باستان‌شناسی پس از انجام بررسی‌های لازم‌، عرصه و حریم شوش را تعیین و به معاونت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اعلام کند.

محمدحسن طالبیان با تأکید بر این‌که جلسه‌ی برگزارشده در 22 مرداد،‌ جلسه‌ای برای همفکری در این زمینه بود‌، ادامه داد: تا پایان این هفته، باستان‌شناسان باید به محوطه بروند و در صورت نیاز به تحقیقات و مطالعات بیشتر‌، پس از انجام این کار و ارائه‌ی گزارش، عرصه و حریم تعیین شود.

در همین زمینه، رییس پژوهشکده‌ی باستان‌شناسی نیز به خبرنگار ایسنا توضیح داد: براساس مباحث مطرح‌شده در جلسه‌ی 22 مرداد‌، قرار است یک کمیته‌ی فنی شامل باستان‌شناسان آشنا با محوطه‌ی شوش،‌ از این منطقه‌ی تاریخی دیدن کنند و پس از تکمیل بررسی‌های لازم، عرصه و حریم محوطه‌ی شوش بازنگری شود.

حمیده چوبک با تأکید بر این‌که در حال حاضر بحث درباره‌ی 1200 هکتار بودن عرصه‌ی شوش یا عدد دیگری نیست‌، بلکه نخست باید در این زمینه، بررسی دوباره انجام شود و پس از تشکیل کمیته‌ای فنی شامل متخصصان مربوط به حوزه‌ی شوش‌ می‌توان در این زمینه تصمیم‌گیری کرد‌، افزود: بحث کنونی اختلاف نظری است که درباره‌ی میزان اتصال وجود دارد. به همین دلیل، نخست هسته‌ی اصلی و محدوده‌ی پراکنده‌ی محوطه باید توسط کمیته‌ی فنی بازنگری شود.

او اضافه کرد: هسته‌ی اصلی محوطه‌ی شوش 400 هکتار است؛ اما این‌که گستره‌ی محوطه چقدر است، پس از بررسی مشخص می‌شود‌، این‌که حالا آن را 1200 هکتار بدانیم، هنوز درست و دقیق نیست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha