• جمعه / ۸ اسفند ۱۳۹۳ / ۱۰:۲۴
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 93120804396
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

محمدرضا راشدمحصل:

رضا انزابی‌نژاد از مهم‌ترین دانشمندان ادبیات فارسی بود

رضا انزابی‌نژاد از مهم‌ترین دانشمندان ادبیات فارسی بود

محمدرضا راشدمحصل گقت: دکتر رضا انزابی‌نژاد از مهم‌ترین دانشمندان فعال در زمینه کارهای ادبی و پژوهشی در حوزه زبان و ادبیات فارسی بود.

محمدرضا راشدمحصل گقت: دکتر رضا انزابی‌نژاد از مهم‌ترین دانشمندان فعال در زمینه کارهای ادبی و پژوهشی در حوزه زبان و ادبیات فارسی بود.

این استاد ادبیات در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا در خراسان رضوی، به مناسبت سالگرد درگذشت دکتر انزابی‌نژاد در اسفندماه ضمن بیان این مطلب گفت: دکتر سیدرضا انزابی‌نژاد از برجسته‌ترین دانشمندان در زمینه شناساندن ادب فارسی در دوران معاصر بود.

او درباره تحصیلات دکتر انزابی‌نژاد اظهار کرد: انزابی‌نژاد دوران تحصیل خود را تا مقطع کارشناسی ارشد در تبریز سپری کرد و سال 1338 از دانشسرای تبریز فارغ‌التحصیل شد. او در سال 1347 در دانشگاه سوربن فرانسه برای تحصیل در مقطع دکتری رشته ادبیات عرب پذیرفته شد ولی آن را ناتمام رها کرد و سرانجام در سال 1351 در مقطع دکتری زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تهران فارغ‌التحصیل شد.

راشدمحصل گفت: دکتر انزابی‌نژاد در سال 1352 مشغول به تدریس در دانشکده زبان و ادبیات فارسی در تبریز شد و سال 1367 استاد و عضو هیت علمی دانشگاه فردوسی مشهد شد و تا پایان فعالیت‌های علمی خود آن‌جا ماندگار شد. این دانشمند ادبیات به مدت هفت سال سردبیر مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد بود.

او در ادامه بیان کرد: از کارهای مهم دکتر انزابی‌نژاد در زمینه داستان‌نویسی، می‌توان به داستان‌های بابک، برنده و دهکده آناتولی اشاره کرد و در زمینه پژوهش می‌توان از اثر منحصر به فرد «فرهنگ لغات عامیانه فارسی» ایشان با همکاری دکتر منصور ثروت نام برد.

این استاد ادبیات یادآور شد: تصیح و شرح چهار مقاله، مقامات حمیدی، منطق‌الطیر، بوستان سعدی و گزیده‌های تنظیم‌شده از کشف‌الاسرار، تاریخ بلعمی، تاریخ طبری، کلیه و دمنه از دیگر تالیفات دکتر انزابی‌نژاد به شمار می‌آید.

راشدمحصل افزود: کتاب «چون من در این دیار» جشن‌نامه‌ای در خصوص دکتر انزابی‌نژاد در زمینه کارها و تحقیقات ایشان است که در سال 1389 به همت برخی استادان ادبیات منتشر شده است.

او همچنین اظهار کرد: وی جدا از این‌که در زمینه ادبیات انسان بسیار آگاه و دانایی بود از لحاظ انسانی نیز بسیار فهمیده و بااخلاق بود و می‌توان ایشان را از همه لحاظ خوب و قابل تحسین برشمرد.

راشدمحصل در پایان گفت: دکتر انزابی‌نژاد آذری بود و به زبان آذری، عربی و ترکی استانبولی به خوبی تسلط داشت.

دکتر رضا انزابی‌نژاد متولد سال 1315 بود و در سال 1391 از دنیا رفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha