• سه‌شنبه / ۱۹ خرداد ۱۳۹۴ / ۱۵:۲۴
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 94031910953
  • خبرنگار : 71191

دومین فاجعه‌ تاریخی در شیراز به روایت تصویر

دومین فاجعه‌ تاریخی در شیراز به روایت تصویر

دومین فاجعه کمتر از یک‌سال و در بافت تاریخی اسکندریه شیراز رخ داد و در طول دو روز گذشته سه بنای تاریخی دیگر در ضلع شرقی حرم شاهچراغ (ع) تخریب شدند.

دومین فاجعه کمتر از یک‌سال و در بافت تاریخی اسکندریه شیراز رخ داد و در طول دو روز گذشته سه بنای تاریخی دیگر در ضلع شرقی حرم شاهچراغ (ع) تخریب شدند.

به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا،‌ نخستین فاجعه‌ی تاریخی در بافت تاریخی شیراز اواخر شهریور سال گذشته رخ داد و به دنبال آن خانه‌ی «پورنواب»، «حلی‌ساز» و سه خانه‌ی تاریخی دیگر در این بافت تاریخی تخریب شد، تا سرانجام با 5 نامه‌ی جداگانه‌ای که مسعود سلطانی‌فر، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به دفتر مقام معظم رهبری، وزیر کشور، دادستان کل کشور، استانداری و تولیت آستان حرم شاهچراغ (ع) فرستاد و توقف روند تخریب بافت تاریخی شیراز را خواستار شد،‌ کار متوقف شد، اما حالا پس از گذشت 9 ماه و کمتر از یک سال بار دیگر این اتفاق رخ داده و موج جدیدی از تخریب در این بافت تاریخی آغاز شده است.

این اتفاقات در حالی روی می‌دهند که پس از بروز این تخریب‌ها در دو روز گذشته، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به خبرنگار ایسنا توضیح داد که هرچند فقط یک خانه‌ی پهلوی تخریب شده، با این وجود مراتب ناراحتی مسئولان سازمان میراث فرهنگی را از تخریب‌ها به استانداری شیراز و مسئولان شورای عالی شهرسازی ابلاغ کرده است و حتی دو نیروی یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در منطقه مستقر شده‌اند تا از هر اقدامی توسط مالکان جلوگیری شود!

براساس این گزارش، هنوز اسامی هیچ کدام از بناهای تخریب شده مشخص نشده، اما قدمت آن‌ها به اواخر قاجار و اوایل پهلوی اول بازمی‌گردد.

گفته می‌شود با توجه به موقعیت قرارگیری خانه‌ها،‌ آن‌ها در فهرست بناهای واجد ارزش شورای عالی شهرسازی قرار دارند.

در تصاویری که ایسنا از تخریب این خانه‌های تاریخی منتشر کرده، بخشی از این فاجعه‌ی تاریخی به تصویر کشیده شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۳-۱۹ ۱۷:۵۲

بسيار بسيار گران كردن و گران شدن هزينه هاي تخريب آثار فرهنگي براي همه در هر پست و مقام و جايگاهي و نه سهل گيري بر مخربين به علل عدم شجاعت و رودربايستي و هم جناحي بودن و يا ترس و واهمه از دست دادن ميز و پست و مقام متوليان امر.