• سه‌شنبه / ۲ تیر ۱۳۹۴ / ۱۵:۵۲
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 94040201321
  • خبرنگار : 71191

پیام تسلیت «جامعه باستان شناسی ایران»

«شهریار عدل» آنچنان که شایسته بود، قدر ندید

«شهریار عدل» آنچنان که شایسته بود، قدر ندید

«با این‌که شهریار عدل در مجامع مهم بین‌المللی فردی شناخته شده و صاحب اعتبار و نفوذ بود، اما در کشور خود آن‌چنان که شایسته بود قدر ندید و بر صدر ننشست.»

«با این‌که شهریار عدل در مجامع مهم بین‌المللی فردی شناخته شده و صاحب اعتبار و نفوذ بود، اما در کشور خود آن‌چنان که شایسته بود قدر ندید و بر صدر ننشست.»

به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، «جامعه باستان شناسی ایران» که بیش از نیمی از باستان‌شناسان کشور در آن عضویت دارند، در یادداشتی که در اختیار خبرگزاری ایسنا قرار داد، درگذشت پروفسور «شهریار عدل» را برابر با از دست دادن یکی از دلسوزترین و آگاه‌ترین حامیان باستان‌شناسی کشور دانستند.

در این یادداشت آمده است: «درگذشت دکتر شهریار عادل ضایعه‌ای بزرگ برای تاریخ و فرهنگ ایران‌زمین است. دکتر شهریار عدل تمام عمر خود را صرف شناخت، معرفی و نگهداشت میراث فرهنگی ایران کرد.

دانش گسترده و شناخت عمیق او از تاریخ و فرهنگ جهان ایرانی و دنیای ایران‌شناسی وی را به شخصیتی تراز اول در این زمینه بدل کرده بود. او همواره با دیدی باز و عاری از تعصب و به شیوه‌ای منتقدانه به مسایل ایران‌شناسی و میراث فرهنگی ایران نظر داشت.

در کنار پژوهش‌های علمی، شهریار عدل خدمات کم‌نظیری برای حفاظت و مستندسازی آثار تاریخی ایران و ثبت آثار فرهنگی مهم ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو انجام داده است. ثبت سه اثر مهم ایران در فهرست میراث جهانی، «تخت جمشید»، «معبد چغازنبیل» و «میدان نقش‌جهان» اصفهان، توسط او تنها چند ماه پس از انقلاب اسلامی تنها نمونه‌ای از اقدامات سترگ اوست. دکتر عدل تمرکز علمی خود را روی جهان ایرانی قرار داده بود.

از جمله تحقیقات میدانی او در قومس، زوزن، ری و بلخ در افغانستان بود. پس از زلزله ویرانگر بم، شهریار عدل بخش مهمی از دهه اخیر عمر خود را صرف شناخت بم کرد. امروز به لطف تلاش‌های پژوهشی او بم در عرصه جهانی نامبردار شده است. او محققی پرتلاش و جامع الاطراف بود و باستان شناسی فقط بخشی از علایق وی به شمار می‌آمد.

تحقیقات گسترده‌ای در زمینه‌ی تاریخ هنر ایران، به ویژه در حوزه‌ی نگارگری، و نیز در زمینه تاریخ عکاسی و تاریخ سینمای ایران از دکتر عدل به یادگار مانده است. شهریار عدل تحقیقات خود را بی حاشیه و به دور از هیاهو پی می‌گرفت. با اینکه در مجامع مهم بین‌المللی فردی شناخته شده و صاحب اعتبار و نفوذ بود، اما در کشور خود آن‌چنان که شایسته بود قدر ندید و بر صدر ننشست. با درگذشت او میراث فرهنگی ایران یکی از دلسوزترین و آگاه‌ترین حامیان خود را از دست داد.

«جامعه باستان‌شناسی ایران» درگذشت دکتر شهریار عدل را به خانواده ایشان، جامعه باستان‌شناسی کشور، خانواده میراث فرهنگی و همه‌ی دوست‌داران فرهنگ ایران زمین‌ تسلیت می‌گوید و امیدوار است آموزه‌ها و دیدگاه‌های وی چراغ راه شناخت و نگاهداشت میراث فرهنگی باشد.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha