• چهارشنبه / ۶ آبان ۱۳۹۴ / ۱۳:۵۴
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 94080603233
  • خبرنگار : 71191

انگلیسی‌ها به «دیوار بزرگ گرگان» رسیدند

انگلیسی‌ها به «دیوار بزرگ گرگان» رسیدند

فصل هفتم پژوهش‌های باستان‌شناسی دیوار بزرگ گرگان با همکاری هیاتی از باستان‌شناسان بین‌المللی و به سرپرستی «ابرهارد سوئر» و حمید عمرانی رکابندی با هدف بررسی ساختار قلعه‌های متصل به دیوار گرگان آغاز شد.

فصل هفتم پژوهش‌های باستان‌شناسی دیوار بزرگ گرگان با همکاری هیاتی از باستان‌شناسان بین‌المللی و به سرپرستی «ابرهارد سوئر» و حمید عمرانی رکابندی با هدف بررسی ساختار قلعه‌های متصل به دیوار گرگان آغاز شد.

به گزارش ایسنا، جبرئیل نوکنده مدیر پروژه پژوهش‌های باستان‌شناسی دیوار بزرگ گرگان با اعلام این خبر گفت: هیات دانشگاه «ادینبورگ» در تفاهم‌نامه‌ای با پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری هفتمین فصل از پژوهش‌های باستان‌شناسی را در دیوار بزرگ تاریخی گرگان درحالی آغاز می‌کنند که قرار است در این فصل ارتباط ساختار قلعه‌های متصل به دیوار گرگان بررسی می‌شود.

وی تاکید کرد: در این کاوش‌ها که با همکاری پژوهشگرانی از کشورهای آلمان، روسیه، گرجستان، آفریقای جنوبی، کانادا، ایتالیا و فرانسه انجام می‌شود، گمانه‌زنی قلعه شهرهای وابسته به دیوار گرگان انجام می‌شود.

به گفته‌ی نوکنده، این قلعه شهرهای وابسته به دیوار تاریخی گرگان شامل، گبری قلعه، دشت قلعه و قلعه پل گنبد کاووس هستند.

مدیر موزه‌ی ملی ایران ادامه داد: همچنین در این فصل از کاوش‌های دیوار گرگان، مطالعات ژئوفیزیک، جانور باستان‌شناسی، گاه‌نگاری، گیاه باستان‌شناسی، مطالعات معماری و شهرسازی و مطالعه باستان شناسی منظر با تغییر تصاویر هوایی و ماهواره‌ای ادامه دارد.

مدیر پروژه پژوهش‌های باستان‌شناسی دیوار بزرگ گرگان، با بیان این‌که علاوه بر مطالعات داده‌های حاصل از کاوش‌های باستان شناسی، مطالعه ساختار خندق‌های قلعه شهرها با خندق‌های متصل به دیوار گرگان نیز بررسی می‌شوند، افزود: بررسی سازه‌های آبی و سیستم‌های آبرسانی دیوار بزرگ گرگان و همچنین کاوش‌های باستان‌شناسی زیر آب از اهداف دیگر این فصل از کاوش‌ها است.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، «دیوار بزرگ گرگان» یا «دیوار سرخ» که در متون قدیمی «مار سرخ» نامیده می‌شد، نخستین بار در سال 1316 توسط اریک اشمیت

خلبان آمریکایی شناسایی شد و عکس‌های هوایی او سندی برای تحقیقات باستان‌شناسان ایرانی و خارجی شد. قدمت این دیوار به دوره ساسانی برمی‌گردد که برای مقابله با قوم «هون» و سایر اقوام شمالی ایران ساخته شد.

این دیوار به طول 200 کیلومتر، پس از دیوار چین بزرگترین دیوار دفاعی جهان است که در 29 تیرماه سال 1387 به ثبت ملی رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha