• دوشنبه / ۱۸ آبان ۱۳۹۴ / ۰۳:۰۱
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 94081810349

یک هنرمند پیشکسوت:

همین مانده نام «ایران» را هم مال خود کنند!

همین مانده نام «ایران» را هم مال خود کنند!

یک هنرمند پیشکسوت در حوزه نگارگری گفت: جعل کردن و دروغ بستن به تاریخ هنر و فرهنگ ایران نیازمند یک مبارزه شدید و کاملا جدی است.

یک هنرمند پیشکسوت در حوزه نگارگری گفت: جعل کردن و دروغ بستن به تاریخ هنر و فرهنگ ایران نیازمند یک مبارزه شدید و کاملا جدی است.

مجید مهرگان در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس هنرهای تجسمی ایسنا‌، درباره انتشار کتابی که در آن، نگارگری‌های ایرانی به نام جمهوری آذربایجان معرفی شده و توزیع آن در اکسپوی 2015 میلان، اظهار کرد: ما در این زمینه به یک مبارزه خیلی جدی نیاز داریم. جلوگیری از جعل کردن و دروغ بستن به تاریخ به یک مبارزه شدید و کاملا جدی نیاز دارد تا بتواند تأثیرگذار باشد.

او ادامه داد: چرا کشور جمهوری آذربایجان این‌قدر علاقه دارد که هنرهای ایران را مال خودش کند؟ همین مانده است که آن‌ها اسم «ایران» را هم مال خودشان کنند. در دوره‌ای که هنرمندان ما آثار نگارگری ارزشمند خود را خلق می‌کردند، کشوری به نام آذربایجان اصلا وجود خارجی نداشت. تا کنون دزدی فرهنگی نداشتیم که آن هم حالا مد شده است. می‌خواهند همه‌چیز را برای خودشان کنند همان‌طور که نسبت به شخصیت‌های ایرانی این کار را می‌کنند.

این هنرمند همچنین بیان کرد: هنری که به ایران مربوط است باید معرفی شود. رسانه‌های ما از جمله تلویزیون و روزنامه‌ها وظیفه دارند هنر ایران را به مردم معرفی کنند. در این صورت، چنین ادعاهایی بی‌معنی می‌شوند. ما به برنامه‌سازی در زمینه نیاز داریم و تا وقتی هنر ایران به نام ایران معرفی نشود، معلوم است که کشورهای دیگر آن را به اسم خودشان ثبت می‌کنند.

مهرگان با تأکید بر این‌که مسؤولان باید در این زمینه پاسخگو باشند، گفت: مسوولان حوزه فرهنگ و هنر صد درصد باید در این‌باره پاسخگو باشند. این موضوع شاید حالا کوچک به نظر برسد، اما در آینده، یک مسأله بزرگ و خطرناک خواهد بود. من نمی‌دانم چرا مسؤولان کاری نمی‌کنند.

او افزود: بسیاری از میراث ما هنوز ثبت جهانی نشده‌اند. اگر این‌ها هرچه زودتر ثبت نشوند، خیلی‌ها منتظر هستند که فرهنگ،‌ تمدن و تاریخ ایران را به نام خودشان بزنند.

کتاب توزیع‌شده در پاویون آذربایجان

به گزارش ایسنا، پاویون کشور جمهوری آذربایجان در اکسپوی 2015 میلان کتاب نفیسی را شامل مینیاتورهای ایرانی با عنوان «مینیاتور آذربایجان» به بازدیدکنندگان عرضه کرد.

در این کتاب که خبرنگار ایسنا به نسخه‌ای از آن دست یافته، با امتناع از ذکر نام «ایران»، شهرهای اردبیل، تبریز، مراغه و ارومیه (در استان‌های اردبیل و آذربایجان شرقی و غربی ایران) تا ایروان (پایتخت جمهوری ارمنستان) و باکو (پایتخت جمهوری آذربایجان)، قلمرو هنر این کشور توصیف شده است.

نکته‌ی عجیب‌تر این‌که در صفحه‌های متعدد این کتاب، تصویرهایی از کتاب‌های قدیمی خطی و نگارگری ایرانی به‌عنوان نمونه‌هایی از مینیاتور آذربایجان ارائه شده است. در بالای تصویرها نیز نام آثار، ادیبان و داستان‌های مختلفی چون شاهنامه فردوسی، دیوان حافظ، خمسه‌ی نظامی، گرشاسب‌نامه، کلیله و دمنه، همای همایون، خاورنامه، جامع‌التواریخ، هفت اورنگ، فال‌نامه و ... با تلفظ فارسی، اما به خط لاتین آمده است. محل خلق یا نگهداری بسیاری از آثار نیز شهرهایی مانند تبریز ذکر شده است.

انتهای پیام

یکی از صفحات کتاب یادشده

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۸ ۰۸:۳۲

بايد از کار آنها تشکر کرد چون ما اصلا نمي دانستيم مثلا 800 سال قبل در مراغه مينياتور مي کشيدند

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۸ ۱۱:۱۹

مشکل از ندانستن شماست وگرنه خيلي مشهور است اين مينياتورها دوست عزيز... بزرگواري کنيد دانش خودتان را معيار درستي و نادرستي قرار ندهيد. ممنون

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۸ ۱۲:۱۱

مينياتور فيل در کجاي ايران نمايش داده شده. دقيق فقط شعار مي دهيد

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۸ ۱۲:۲۰

جناب مهدي مثلا الان در ايران 99 درصد مردم نمي دانند فردي مانند ماني ايراني در سراسر جهان پيرواني داشته از چين تا ايتاليا و فرانسه و اگر بگويي ماني زود ميگويند ماني نقاش درصورتيکه او نقاش نبود و هزاران کتاب و نوشته از او به هفده زبان باقي مانده است. من خودم دکتري فرهنگ و زبانهاي ايراني مي خوانم و متاسفانه خيليها به ما بخاطر رشته مان توهين ميکنند و ميگويند اين هم شد رشته يک دانشجوي زبان فرانسه به من گفت عقل نداري رفتي اين رشته و ... براي ما فرهنگ اهميتي ندارد در ميراث فرهنگ من خودم شاهد بودم خيلي ها حتي فرق بشقاب ملامين و آثار باستاني را نمي دانند دکتري فرانسه در آن مدير است و ما را بي سواد مي نامند

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۸ ۱۴:۴۹

خوب وقتي زيادي به سياست توجه مي شود در حوزه هاي ديگر جا مي مانيم نتيجه مي شود آن!

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۸ ۱۹:۰۶

ما در کتب درسي دوران دبيرستان هم خوانديم که مينياتور از چين و آسياي ميانه به ايران آمده و اصلا ايراني نيست چرا حالا جو گير و دوستار فرهنگ شدن نمي دونم

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۸ ۲۰:۰۲

ازايران فقط نوروز آن هم درسطحي غيرقابل قبول مانده است

avatar
۱۳۹۴-۰۸-۱۹ ۰۸:۲۹

دولت ايران به نمايندگي از ملت بايد از فرهنگ و هنر اين مرز و بوم پاسداري کند، بايد به اين مساله توجه شود اگر نه که کشورهاي ديگر اين گستاخي را تا سرحد ممکن پيش مي برند، بايد از کشورهاي دزد فرهنگ و هنر در دادگاههاي بين المللي شکايت شود.