• جمعه / ۲۰ فروردین ۱۳۹۵ / ۰۳:۱۰
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 95012006770
  • خبرنگار : 71191

این خانه از مرز هشدار گذشت!

این خانه از مرز هشدار گذشت!

براساس برنامه‌ای که سازمان زیباسازی تهران در ساماندهی میدان بهارستان و جداره‌های آن داشت، کار را جلو می‌برد، پروژه‌ای که در اولین قدم‌هایش پا به خانه‌ای وسوسه‌انگیز گذاشت؛ خانه‌ای قاجاری که گویا مالکانش نمی‌دانند اگر اجازه مرمت و ساماندهی همین یک خانه را از آنها بگیرند، بهارستان به اصالت اولیه‌اش برنمی‌گردد.

براساس برنامه‌ای که سازمان زیباسازی تهران در ساماندهی میدان بهارستان و جداره‌های آن داشت، کار را جلو می‌برد، پروژه‌ای که در اولین قدم‌هایش پا به خانه‌ای وسوسه‌انگیز گذاشت؛ خانه‌ای قاجاری که گویا مالکانش نمی‌دانند اگر اجازه مرمت و ساماندهی همین یک خانه را از آنها بگیرند، بهارستان به اصالت اولیه‌اش برنمی‌گردد.

به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، خانه‌ی پلاک 24 در تقاطع خیابان صفی‌علیشاه و میدان بهارستان از سمت غرب میدان، سال‌هاست به حالت متروکه به حال خود رها شده؛ بنایی که به نظر می‌رسد با توجه به اسناد موجود و دیوارهایش، متعلق به پهلوی دوم باشد و فقط ستون‌هایش از قاجار باقی مانده‌اند، به همین دلیل براساس برنامه‌ریزی انجام شده برای ساماندهی این بنا، قرار بود سازمان زیباسازی با تخریب دیوارهای الحاقی، به جای‌ آن‌ها نرده نصب کند، تا جداره‌ها مرمت و باززنده‌سازی شوند. پروژه‌ای که قرار بوده سرتاسر میدان بهارستان را به سامان برساند.

حالا مجموع زیادی از بناهای قرار گرفته در جداره‌های میدان، با ساماندهی محوطه، رنگ و فضای بهتری به خود گرفته‌اند، اما یکی از بناهای مهم از نظر موقعیت جغرافیایی در میدان از سمت غرب، هنوز حالت متروکه بودن خود را دارد.

خانه پلاک 24 در ابتدای میدان بهارستان دست‌کم از سال 1264 شمسی در عکس‌ها حضور داشته است. این یعنی خانه‌ی مورد بحث عمری حداقل 130 ساله دارد، هر چند مشخص نیست چه زمانی و توسط چه کسی ساخته شده و چه افرادی در آن زندگی کرده‌اند؟ اما دست‌کم حالا که می‌توان برای آن کاری کرد و زندگی را دوباره به آن برگرداند، گویا مالکانش اجازه‌ی این کار را نمی دهند.

محسن هاشمی، مدیر پروژه بهسازی و ساماندهی نما و منظر میدان بهارستان که از اواسط سال گذشته، تیم‌اش را در میدان بهارستان و برای ساماندهی جداره‌های این میدان تاریخی به خصوص جداره‌های 15 بنای تاریخی‌اش مستقر کرده، و از نخستین اقداماتش در میدان بهارستان آغاز استحکام‌بخشی جداره‌های بیرونی بنا بوده است، درباره‌ی علت متوقف شدن کار ساماندهی جداره‌های این بنا به خبرنگار ایسنا گفت: متاسفانه بانک مرکزی به عنوان مالک این بنا، برای ساماندهی این بنا با ما همکاری نمی‌کند، به نظر می رسد مدیران میانی بانک قصد رها کردن این ساختمان تاریخی به عنوان یک هویت برای میدان بهارستان را دارند تا به جای آن، ساخت‌وساز جدیدی انجام دهند.

او با بیان این‌که در قالب این پروژه بیش از پانزده ساختمان دیگر در اطراف میدان بهارستان که متعلق به پهلوی اول و دوم بوده‌اند مرمت و بهسازی شده‌اند، اظهار کرد: متاسفانه بانک مرکزی مانع بهسازی این ساختمان شده و اکنون حدود سه ماه است که کار را خوابانده‌اند.

او این اقدام را کارشکنی مدیران میانی بانک مرکزی در مرمت و بهسازی یکی از ساختمان‌های هویتی میدان بهارستان دانست و اضافه کرد: متاسفانه مسئولان این سازمان، بیش از دو ماه است که پیمانکار مرمت ما را سر می‌دوانند.

پیش از این هاشمی درباره‌ی وضعیت این بنای تاریخی به خبرنگار ایسنا گفته بود: براساس اظهارنظرهای کارشناسان متخصص میراث فرهنگی، این بنای تاریخی با عبور از نقطه‌ی زرد و هشدار، به نقطه‌ی قرمز رسیده‌ است. باد و باران در زمستان به راحتی بخش‌های مختلف این خانه را پایین می‌آورد، اگر بانک مرکزی نیز درگیر مرمت فضای داخلی خانه شود، استفاده‌های مناسب و خوبی می‌توان از این بنا داشت.

به گزارش ایسنا، این خانه یک حیاط پشتی است، حیاطی که نمای آن فقط از خیابان صفی‌علیشاه دیده می‌شود، با ستون‌های قرینه‌ی همین‌ستون‌ها در میدان بهارستان. بخشی از بنا که شنیده می‌شود در آن چند سرویس بهداشتی ایجاد شده است و وضعیت ناهنجاری دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha