• سه‌شنبه / ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۵ / ۱۵:۰۱
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 95022113194
  • خبرنگار : 71191

دفاع از حقوق مردم و دولت در «عمارت مسعودیه»

دفاع از حقوق مردم و دولت در «عمارت مسعودیه»

مدیرعامل صندوق احیاء و بهره‌برداری از بناهای تاریخی با تشریح وضعیت بهره‌برداری از عمارت مسعودیه، درباره کاربری این بنا گفت: بعید می‌دانم پس از بازگشت عمارت مسعودیه به دولت و سازمان میراث فرهنگی، ما به سمتی برویم که بخواهیم آنجا را به مرکز اقامتی تبدیل کنیم.

مدیرعامل صندوق احیاء و بهره‌برداری از بناهای تاریخی با تشریح وضعیت بهره‌برداری از عمارت مسعودیه، درباره کاربری این بنا گفت: بعید می‌دانم پس از بازگشت عمارت مسعودیه به دولت و سازمان میراث فرهنگی، ما به سمتی برویم که بخواهیم آنجا را به مرکز اقامتی تبدیل کنیم.

به گزارش ایسنا، «محمدرضا پوینده» با اشاره به مراحل واگذاری این مجموعه اظهار کرد: عمارت مسعودیه بر اساس یک قرارداد در سال 1389 به شرکت بهره‌بردار واگذار شد که به صورت انحصاری در مزایده شرکت کرد و برنده مزایده شد.

وی با بیان اینکه «در طول 5 سالی که شرکت مذکور بنای تاریخی مسعودیه را در اختیار گرفت، به تعهدات خود در ازای بندهای مختلف قرارداد که یکی از آنها بحث مرمت است، اقدام نکرده است»، ادامه داد: همه‌ی بررسی‌های فنی که توسط کارشناسان رسمی دادگستری و کارشناسان فنی انجام شده‌اند به این اشاره دارند که چیزی در حدود 5 تا 10 درصد مبلغ 4 میلیارد تومانی که در تعهد بهره‌بردار بوده که باید با آن اعتبار کار مرمت به پایان می‌رسید، در این عمارت هزینه شده است.

بهره‌بردار مسعودیه از ابتدا غیرقانونی بهر‌ه‌برداری می‌کرد

او مبلغ هزینه شده توسط شرکت بهره‌بردار در این پروژه را بین 200 تا 400 میلیون تومان تا کنون دانست و افزود:‌ شرکت مذکور نه تنها کار مرمت بنا را انجام نداده، بلکه از ابتدای در اختیار گرفتن مسعودیه به صورت غیرقانونی در حال بهره‌برداری است. در طول یک سال گذشته نیز بارها بصورت کتبی و شفاهی و در جلسات مختلف از شرکت بهره‌بردار خواسته‌ایم که بهره‌برداری غیر قانونی از این عمارت را متوقف کند. متاسفانه این شرکت قسمت‌های مختلف مسعودیه را که هنوز مرمت و استحکام بخشی نیز نشده و وضعیت نابسامانی دارند، مورد بهره‌برداری قرار داده است.

وی با بیان اینکه «براساس نظر کارشناسان فنی هم اکنون بهره‌برداری از این عمارت شرایط اسفناکی دارد»، گفت: براساس بندهای قرارداد شرکت سرمایه‌گذار اجازه بهره‌برداری از این بنا را ندارد. بنابراین به دلیل عدم تمکین این شرکت ما تصمیم گرفتیم تا بحث نظارت را تشدید کرده و نهایتا افراد بیشتری را در مسعودیه مستقر کنیم.

پوینده توضیح داد: در نهایت در روز شنبه 18 اردیبهشت با صحنه‌ای مواجه شدیم که از نظر ما غیرقابل باور بود. حدود 300 نفر هنروری که قرار بود یک رویداد تاریخی را مشابه‌سازی کنند، به محل دیوانخانه و داخل عمارت‌های اصلی رفته بودند که به هیچ عنوان مرمت و استحکام‌بخشی نشده و با این جمعیت هر لحظه امکان ریزش بنا وجود داشت.

در رفتار با بهره‌بردار مسعودیه از حقوق مردم و دولت دفاع کردیم

مدیرعامل صندوق احیاء با اشاره به مسایل مالی قرارداد بهره‌برداری از عمارت مسعودیه نیز گفت: کارشناسی‌های انجام شده، نشان می‌دهد که شرکت مذکور درآمد بالایی از مسعودیه کسب می‌کند، در حالی‌که درباره فعالیت‌های خود عنوان می‌کند که برای این خدمات مبلغی را دریافت نکرده و بهره‌برداری از عمارت مسعودیه همراه با ضرر است و در کنار این مراحل مرمت را نیز تکمیل نمی‌کند و حاضر هم نیست که بنا را به صندوق احیاء برگرداند. اگر قرارداد منعقد شده ملاک ارزیابی ما باشد، شرکت بهره‌بردار از بندهای مکرر این قرارداد منحرف شده و ما بر اساس همین قرارداد مجبور هستیم از حقوق مردم و دولت دفاع کنیم.

وی درباره مناقشه بر سر کاربریِ تعیین شده برای عمارت مسعودیه نیز توضیح داد: اینکه بهره‌بردار مسعودیه می‌گوید این عمارت ظرفیت تبدیل به مرکز اقامتی و هتل را ندارد، این بررسی‌ها باید قبل از امضای سند قرارداد انجام می‌شد. وقتی یک سند قرارداد به امضا می‌رسد همه مکلف هستند در چارچوب آن فعالیت کنند. بحث امکان‌سنجی و کاربری آنجا طبق روال قانونی تمام قراردادهای صندوق احیاء انجام شده است. هر سرمایه‌گذاری قبل از امضای سند قرارداد، بررسی‌هایی را انجام می‌دهد تا ببیند می‌تواند به تعهدات خود در قرارداد پایبند باشد یا خیر. این واگذاری در دولت گذشته انجام شده و اگر ظرفیت اقامتی نداشته، چرا شرکت بهره‌ بردار بعد از انجام بررسی‌های خود سند قرارداد آن را امضا کرده است؟

رئیس هیات مدیره صندوق احیاء با تاکید بر اینکه «در حال حاضر بحث ما این نیست که الزاما عمارت مسعودیه تبدیل به یک مرکز اقامتی شود»، گفت: موضوع این است که بهره بردار به تعهدات خود عمل نکرده و از قرارداد این واگذاری عدول کرده است. تا کنون بندهای مکرری از قرارداد نقض شده و هزینه‌های مرمتِ انجام شده به هیچ عنوان با مبالغ مندرج در قرارداد منطبق نیستند. از نظر ما شرکت مذکور به هیچ عنوان سرمایه‌گذار عمارت مسعودیه نیست، چرا که تنها آمده و یک سند را امضا کرده و هیچ سرمایه‌گذاری‌ای در ادامه کار صورت نگرفته است. سرمایه گذار باید هزینه‌هایی را انجام دهد و بعد مدعی سرمایه‌گذاری شود. در حالی که شرکت مذکور بدون سرمایه‌گذاری فقط مشغول بهره‌برداری از این عمارت بوده و درآمدهای خاص خودش را کسب می کند.

صندوق احیا مجوز بهره‌برداری به مسعودیه نداده بود

وی درباره امکان تغییر کاربری عمارت مسعودیه نیز گفت: در قدم اول این بنا باید به دولت و ملت ایران برگردد، چرا که یکی از بهترین عمارت‌های کشور اکنون در حال صدمه خوردن است. پس از بازگشت عمارت مسعودیه به دولت، سازمان میراث فرهنگی و صندوق احیاء در این خصوص تصمیم‌گیری خواهند کرد. بعید می‌دانم پس از بازگشت عمارت مسعودیه به دولت و سازمان میراث فرهنگی، ما به سمتی برویم که بخواهیم آنجا را به مرکز اقامتی تبدیل کنیم. برای کاربری این عمارت در آینده قطعا با یک کاربری هم شان با بنا تصمیم‌گیری خواهد شد. در این رابطه نیز تصمیم‌گیری نهایی از اختیارات ریاست سازمان میراث فرهنگی است.

مدیرعامل صندوق احیاء با اشاره به اینکه «اصلا هیچ مجوزی از صندوق احیاء برای هیچگونه بهره‌برداری از عمارت مسعودیه به شرکت بهره‌بردار داده نشده است»، تاکید کرد: در دولت گذشته این شرکت اعلام کرده بود که برای یک رویداد فرهنگی در نوروز قصد برگزاری مراسم‌هایی در عمارت مسعودیه را دارند و برای همان مدت محدود به آنها مجوزی داده شد که بعد از آن هم مجوز مذکور به صورت خودکار منقضی شده است. در طول یک سال گذشته در سه بار مکاتبه و نامه‌نگاری با بهره‌بردار اعلام شده که بهره‌برداری از این عمارت غیر قانونی است و شرکت قبل از انجام تمام مراحل مرمت و استحکام‌بخشی، هیچگونه حق بهره‌برداری ندارد. قطعا صندوق احیاء هیچگونه مجوزی برای بهره برداری در اختیار بهره بردار مسعودیه نگذاشته است و فعالیت‌های فعلی در عمارت

مسعودیه غیر قانونی هستند.

رئیس هیات مدیره صندوق احیاء با بیان اینکه «تمام کارشناسان به لحاظ فنی، بهره‌برداری از این بنا در شرایط فعلی را و با وضعیت موجود منجر به صدمات بزرگی به عمارت مسعودیه دانسته‌اند»،

اضافه کرد: ما تعجب می‌کنیم که مدیران و مسئولان شرکت بهره‌بردار که خود را جزو مدعیان میراث فرهنگی می‌دانند چرا به این موضوع بی‌توجه هستند و تنها به درآمد اقتصادی از مجموعه توجه

دارند و به هیچ عنوان حاضر به تمکین قانون نیستند.

نظارت‌مان را بر مسعودیه بیشتر کردیم

«پوینده» درباره افزایش تعداد ناظران صندوق احیاء در عمارت مسعودیه نیز گفت: در قرارداد واگذاری عمارت مسعودیه به صراحت اعلام شده که صندوق احیاء به هر تعداد که نیاز بداند، می‌تواند افرادی را به عنوان ناظر در این عمارت مستقر کند. این نظارت در همه مراحل مرمت و بهره برداری خواهد بود و از آنجایی که فعلا شرکت بهره بردار رعایت بسیاری از موارد را انجام نمی‌دهد، نظارت‌های خود را تشدید کرده‌ایم.

ما فسخ قرارداد مسعودیه را اعلام کردیم

وی درباره فسخ قرارداد واگذاری این بنا نیز توضیح داد: بر اساس قرارداد واگذاری و به دلیل تخلفاتی که بهره‌بردار انجام داده، ما فسخ این قرارداد را به آنها اعلام کرده‌ایم و در یک مدت زمان مشخص

باید عمارت به صندوق احیاء برگردد. فسخ این قرارداد هم بر اساس بندهای خود قرارداد انجام شده و ما هیچگونه اقدامی خارج از چارچوب قرارداد و قانون انجام نداده‌ایم. ما امیدواریم که این عمارت هرچه زودتر به دولت برگشته و شرکت بهره‌بردار سریع‌تر آن را تحویل دهد.

این مقام مسئول دولتی با اشاره به نقش رسانه‌ها در تبیین وضعیت عمارت مسعودیه هم گفت: خود رسانه‌ ها که رکن چهارم دموکراسی هستند، در گزارش‌های مختلف و نشست‌های خبری عموما از ما سوال می کردند که چرا صندوق احیاء در این 5 سال کوتاهی کرده و دست به اقدام خاصی نزده و با بهره بردار هیچ برخوردی نکرده است.

وی گفت: ما در چند روز گذشته که این موضوع را با شدت بیشتری پیگیری کرده‌ایم، در چند مرحله از تلاش رسانه‌ها هم تشکر کرده‌ایم که در این مسیر به اطلاع رسانی می‌پردازند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha