• یکشنبه / ۲۸ شهریور ۱۳۹۵ / ۱۰:۲۶
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 95062817312
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

کودکان سخت امروز، بزرگسالان انعطاف‌ناپذیر فردا

کودکان سخت امروز، بزرگسالان انعطاف‌ناپذیر فردا

ایسنا/خراسان جنوبی کودکان دشوار هنگام ارتباط با دیگران و محیط جدید براحتی کنار نمی‌آیند، نسبت به تغییرات حساس هستند و قدرت انطباق و کنار آمدن آن‌ها با هر چیز جدید بسیار کم است.

به گزارش ایسنا، کودکان سخت نسبت به شکست و باخت ظرفیت خوبی ندارند و واکنش‌های بیشتری از خود نشان می‌دهند.

این کودکان آستانه تحمل پایین‌تری نسبت به دیگران دارند، یعنی در مواجهه با ناکامی‌ها به شدت عکس‌العمل از خود نشان می‌دهند.

کودکان انعطاف‌ناپذیر، آسیب‌پذیر هستند

سید علی حیسنی -روانشناس- با بیان اینکه تفاوت شخصیتی افراد از زمان کودکی خود را نشان می‌دهد، به خبرنگار ایسنا گفت: هر چه انعطاف‌پذیری در کودکان افزایش پیدا کند، آسیب‌پذیری آن‌ها نیز کم‌تر خواهد شد.

وی ادامه داد: کودکان انعطاف‌ناپذیر در آینده نیز در برخورد با تغییر و تحولات زندگی با مشکلاتی مواجعه می‌شوند.

این روانشناس با اشاره به خصوصیات کودکان انعطاف‌ناپذیر، ادامه داد: این کودکان بیشتر خشمگین، بهانه جو و مضطرب بوده همچنین کنترل این‌گونه رفتارها از طرف دیگران کار آسانی نخواهد بود.

حسینی با بیان اینکه کودکان انعطاف‌ناپذیر نسبت به هرگونه تغییر واکنش نشان می‌دهند، بیان کرد: والدین می‌توانند کارهای بسیار زیادی را برای بهتر کردن شرایط این‌گونه کودکان انجام دهند.

وی با بیان اینکه این‌گونه کودکان باید آهسته در معرض تغییر و تحولات قرار گیرند، عنوان کرد: بچه‌های انعطاف‌ناپذیر باید شکست را نیز در بازی‌هایشان تجربه کنند تا بتوانند در مقابله با مشکلات راه‌حل‌هایی پیدا کنند.

این روانشناس با بیان اینکه تغییر در فعالیت برای افراد انعطاف‌ناپذیر مشکل است، تصریح کرد: این افراد حیطه محدودتری را برای فعالیت انتخاب کرده و تا زمانی که به تغییرات جدید خو بگیرند، کمی دچار تنش خواهند شد.

حسینی یادآور شد: افراد انعطاف‌ناپذیر اعتماد به نفس پایینی دارند، آدم‌های شاد و خوشحالی نبوده و از اعتماد به نفس پایینی برخوردار هستند.

وی با بیان اینکه افراد انعطاف‌پذیر، سالم‌تر و رشد یافته‌تر هستند، افزود: آنها درباره تغییرات اجباری واکنش مناسب‌تری دارند و راحت‌تر مشکلات و تغییرات را تحمل می‌کنند.

این روانشناس با بیان اینکه در برخی از افراد سختی و انعطاف‌ناپذیریشان تا بزرگسالی نیز همراهشان خواهد بود، ادامه داد: این افراد کم‌تر از هوش خود استفاده می‌کنند و در برخورد با مشکلات مسائل را به راحتی تحلیل نکرده و بیشتر منفی‌نگر هستند.

حسینی با اشاره به اینکه کودکان که انعطاف‌پذیری بالای دارند براحتی با مسائل کنار بیایند و والدین بهتر رفتارشان را کنترل می‌کنند، خاطر نشان کرد: والدین هرچه حوادث ناخوشایند کم‌تری در زندگی با هم داشته باشند، کودکانشان نیز در مقابله با آسیب‌ها انعطاف‌پذیر خواهند بود.

سبک فرزند پروری منطقی و کودکان انعطاف‌پذیر

بهناز زال - کارشناس ارشد روانشناسی- در این باره به خبرنگار ایسنا گفت: سبک فرزندپروری قانع و منطقی به انعطاف‌پذیر بودن کودکان کمک خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه در زندگی تغذیه و رشد جسمی خوب باعث آسیب‌ناپذیری افراد می‌شود، ادامه داد: والدینی که به کودکان خود بی‌توجهی نمی‌کنند و محبت و سختگیری به اندازه‌ دارند بچه‌های سالم‌تری خواهند داشت.

این روانشناس با اشاره به اینکه والدین باید سبک مقابله‌ای مسئله‌مدار را به کودکان خود آموزش دهند، بیان کرد: کودکانی که بیشتر برای حل مسئله و مشکل خود از سبک مقابله‌ای مسئله‌دار استفاده می‌کنند صورت مسئله را به خوبی حل کرده و از مشکلات فرار نخواهند کرد.

زال ادامه داد: همچنین افرادی که از سبک مسئله هیجان مداری استفاده می‌کنند از روی هیجانات خود با مشکلات روبرو شده و از مشکلات دوری می‌کنند.

وی با بیان اینکه بچه‌های شاد انعطاف‌پذیری بیشتری دارند، افزود: والدین باید هیجانات مثبت کودکان خود را تقویت کنند و شوخ طبعی را به آن‌ها آموزش دهند.

این روانشناس با بیان اینکه نباید در کودکان باورهای غیرمنطقی ایجاد شود، افزود: فرزندان باید از زاویه‌های مختلف به مشکلات نگاه کنند تا در زندگی دچار آسیب‌های کم‌تری شوند.

زال با اشاره به خصوصیات افراد انعطاف‌ناپذیر، اظهار کرد: این گونه افراد پرخاشگر، مظطرب و بیشتر افسرده بوده و از تغییرات در زندگی فراری هستند.

وی با بیان اینکه به کودکان آموزش دهید برای مشکلات خود راهکار پیدا کنند، یادآور شد: فرزندان انعطاف‌پذیر روی ویژگی و موقعیت خود تمرکز داشته و موقعیت خود را درست ارزیابی می‌کنند همچنین به نکات مثبت و منفی یک رویداد به خوبی آگاه هستند.

این روانشناس با بیان اینکه والدین نقش زیادی در انعطاف‌پذیری کودکان دارند، خاطر نشان کرد: کودکان انعطاف‌پذیر، با آموزش‌های درست والدین با محیط سازگاری بیشتری داشته و نوع شناخت آن‌ها نسبت به مسائل زندگی بیشتر بوده و اغلب مثبت‌نگر خواهند بود.

فرزندان انعطاف‌ناپذیر به انسان‌های خشک و تنها تبدیل می‌شوند

محمدرضا دستجردی -معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند- نیز به خبرنگار ایسنا گفت: سازگاری و ناسازگاری یک صفت شخصیتی بوده که جامعه، خانواده و دوستان در به وجو آمدن آن نقش دارند.

وی با بیان اینکه فرزندان، انعطاف‌پذیری را به عنوان یک الگو  و شیوه رفتاری از پدر و مادر و یا مربی خود فرا می‌گیرند، ادامه داد: واکنش‌های ناپسند والدین نسبت به کودکان آن‌ها را انعطاف‌ناپذیر کرد ههمچنین این واکنش‌های بد رفتاری کودکان را به سمت منفعل بودن می‌کشاند.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه فرزندان انعطاف‌ناپذیر در آینده سرکوب‌گر می‌شوند، بیان کرد: والدین در صورت مخالفت با کودکان از دلیل منطقی استفاده کنند.

دستجردی با بیان اینکه کودکان انعطاف‌ناپذیر کم‌تر از هوش خود استفاده می‌کنند، عنوان کرد: فرزندان سخت و انعطاف‌ناپذیر در آینده به انسان‌های خشک و تنها و منزوی تبدیل می‌شوند.

وی ادامه داد: کودکان انعطاف‌ناپذیر در بزرگسالی در روابط بین فردی دچار مشکل شده و مشکلاتی با خانواده، محیط کار خود خواهند داشت.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه کودکان انعطاف‌ناپذیر دچار آسیب‌های اجتماعی بیشتری می‌شوند، تصریح کرد: کردار والدین به صورت سازگارانه  باید باشد تا بهترین الگو برای فرزندان خود باشند.

دستجردی ادامه داد: همچنین به عنوان یک الگو تا حد امکان دیدگاه‌های متفاوت فرزندان را گوش دهند و منطقی و معقولانه با آن‌ها رفتار کنند.

وی با بیان اینکه آسیب‌پذیری موقعی خواهد بود که فقط حرف خود را قبول داشته باشیم، خاطر نشان کرد: توسعه رفتارهای درست و منطقی به بهبود زندگی اجتماعی بسیار کمک خواهد کرد.

انعطاف‌پذیری موضوع فوق‌العاده است که باید والدین به آن بسیار دقت داشته باشند و به کودکان خود آموزش‌های صحیحی را ارئه دهند تا کودکانشان در آینده به انسان‌های انعطاف‌پذیری تبدیل شوند.

گزارش از طیبه خسروی‌نیا خبرنگار ایسنا منطقه خراسان جنوبی

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha