سکینه کهنسال واجارگاه در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، گفت: درختچههای زرشک به عنوان گیاه زینتی در فضای سبز استفاده میشود و با توجه به نیاز آبی کم آن گیاهی مناسب است.
وی با بیان اینکه زرشک بیدانه در ایران به عنوان چاشنی غذا و مربا هم مورد استفاده دارد، افزود: زرشک دانهدار در کشورمان یکی از گونههای مهم گیاهی در بیشتر مناطق کوهستانی به عنوان گیاهی مقاوم نقش عمدهای در حفاظت خاک و جلوگیری از فرسایش دامنههای شیبدار دارد.
عضو گروه پژوهشی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسانجنوبی اظهار کرد: زرشک به عنوان یک داروی گیاهی بسیار با اهمیت برای رفع مشکلات کبدی و نیز تصفیه خون مطرح است که میتواند پتانسیل بالایی در راستای فرآوری و تولید داروهای کبدی وبسیاری دیگر از داروهای گیاهی را داشته باشد.
کهنسال ادامه داد: از آنجا که زرشک بیدانه محصول انحصاری ایران است، برنامهریزی در راستای کاربردی شدن این محصول اقتصادی ضروری به نظر میرسد و میتواند نقش مهمی را در افزایش درآمد ملی و اشتغال داشته باشد.
عضو گروه پژوهشی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسانجنوبی گفت: بخش کشاورزی ایران از مهمترین بخشهای اقتصادی کشور است و توسعه آن زمینه توسعه دیگر صنایع کشور است.
کهنسال افزود: در بین محصولات کشاورزی، زرشک ازجمله محصولاتی است که میتواند نقش مهمی را در افزایش درآمد ملی و اشتغال داشته باشد.
وی بیان کرد: زرشک درختچهای است که علاوه بر میوه آن از پوست و ریشه آن نیز برای درمان برخی بیماری ها استفاده میشود.
عضو گروه پژوهشی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسانجنوبی گفت: زرشک فواید بسیار زیادی دارد و میتوان آن را همراه ژله یا به صورت پخته با میوه های دیگر مصرف کرد.
کهنسال با اشاره به اینکه مصرف زرشک برای بیماران کبدی مفید است و از سلولهای کبد محافظت میکند، افزود: زرشک حاوی ویتامین C است و نوع ترشمزه آن دارای اسیدهای گیاهی است که تا حدی خاصیت ضد حساسیت دارد.
وی یادآورشد: مصرف زرشک برای افرادی که دچار بیماریهای کبدی هستند و یا کبد آنها نارسا شده است، میتواند مفید باشد.
انتهای پیام
نظرات