• شنبه / ۲۳ بهمن ۱۳۹۵ / ۱۰:۱۶
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 95112315621
  • منبع : نمایندگی زنجان

چگونه به فرزندمان حرمت نفس بدهیم؟

چگونه به فرزندمان حرمت نفس بدهیم؟

ایسنا/زنجان یک روان‌شناس گفت: حرمت نفس باید از سنین پایین، بخشی از شخصیت کودک شود وگرنه فرزندمان در بزرگسالی به خاطر هر موضوع کوچک و بی‌اهمیتی رنج می‌برد.

عاطفه رضایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با تاکید بر اینکه راهکارهای زیادی برای تقویت حرمت نفس وجود دارد، اظهار کرد: وقتی فرزندمان برای انجام کاری به سراغ ما می‌آید، باید کارهایی از جمله صحبت با تلفن، حرف زدن با یک دوست، تماشای تلویزیون و مواردی از این دست را کنار بگذاریم و به چشمانش نگاه کنیم. حتی اگر لازم بود باید از او بخواهیم که صبر کند تا کارمان تمام شود.

این روان‌شناس ادامه داد: می‌توانیم همیشه در محیط خانه و جمع‌های خانوادگی، نام فرزندمان را با آهنگی خوش بیان کنیم. همچنین می‌توانیم از شش سالگی برای فرزندمان مربی ورزشی بگیریم تا در رشته خاص موفق شود.

وی افزود: وقتی اشتباهی از ما سر می‌زند که کودکمان را به شدت عصبانی می‌کند، می‌توانیم حتی به شوخی از او معذرت بخواهیم تا بداند که همه ما اشتباه می‌کنیم. گاهی نیز می‌توانیم در جواب سئوال‌های پی در پی و کلافه کننده، بگوییم نمی‌دانم تا بداند که ندانستن بد نیست.

رضایی خاطرنشان کرد: باید به کودکمان مسئولیت‌هایی در حد توانش بدهیم؛ چرا که این کار به تقویت حرمت نفس کمک می‌کند و کودکان نیز از ما الگو می‌گیرند؛ در واقع باید بگذاریم که کودک خودش در مورد غذا، لباس، بازی و مسایل خصوصی زندگیش تصمیم بگیرد و در صورت نیاز به کمک ما، هرگز به او احساس گناه ندهیم.

این روان‌شناس یادآور شد:‌ نباید هرگز فرزندمان را مخصوصا در مقابل دیگران مسخره کنیم و زمانی که حرف می‌زند باید همه حواس‌مان را به او بدهیم. همچنین اینکه فرزندان را وارد اختلافات خانوادگی بکنیم کار بسیار اشتباهی است و او هرگز نباید با همسالانش مقایسه شود.

وی با تاکید بر اینکه والدین هرگز نباید با کودک درد دل کنند، افزود: زمانی که فرزندمان اشتباهاتش را با ما در میان می‌گذارد، نباید او را مقصر خطاب کنیم؛ چرا که باعث می‌شود دائم خود را گناهکار بداند و دیگر هرگز به والدینش اعتماد نکند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha