• پنجشنبه / ۵ اسفند ۱۳۹۵ / ۲۰:۴۴
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 95120503566
  • خبرنگار : 90002

سمینار «نول کشور و انتشارات در هند استعماری» کلید خورد

سمینار «نول کشور و انتشارات در هند استعماری» کلید خورد

سمینار دوروزه بین‌المللی "نول کشور و انتشارات در هند استعماری" امروز پنج‌شنبه در دانشگاه دهلی گشایش یافت.

به گزارش ایسنا، نول کشور نویسنده،‌ روزنامه نگار، ناشر و چاپخانه دار بزرگ هندی است که در قرن نوزدهم با چاپ بیش از ۲۰۰۰ عنوان کتاب به زبان فارسی خدمات فراوانی انجام داده است.

در مراسم افتتاحیه این همایش دکتر علیم مشرف خان مدیر همایش و رئیس گروه زبان فارسی دانشگاه دهلی زبان با اشاره به اهمیت زبان فارسی در هند که به مدت ۷ قرن زبان رسمی و زبان دیوانی بوده است به فراوانی آثاری که در شاخه ها و علوم مختلف به زبان فارسی در هند پدید آمده است اشاره کرد و زبان فارسی و گویندگان آن را در سراسر جهان مدیون چاپخانه های هند در قرون گذشته دانست.

مدیرعامل موسسه خانه کتاب، جلیسه نیز با حضور در این همایش فعالیت های نول کشور را در زمینه حفظ زبان فارسی در دوره خود بی نظیر و منحصر به فرد توصیف کرد.

مجید غلامی جلیسه مدیرعامل موسسه خانه کتاب که در همایش دوروزه نول کشور و انتشارات در هند استعماری حضور داشت ضمن اشاره به تاریخ چاپ کتاب "فارسی در هندوستان" در سال ۱۷۸۰ میلادی کارنامه کمی و کیفی چاپخانه نول کشور را در قرن نوزدهم در زمینه چاپ کتاب به زبان فارسی در تمام تولید تاریخ و همه کشورها بی سابقه دانست.

وی ضمن انتقاد از دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی که توجه خود را به متون قرون ششم و هفتم محدود ساخته و از بررسی تاریخ کتاب در قرون متاخر پرهیز می کنند، تاکید کرد: بسیاری از کتابهای منتشر شده در انتشارات نول کشور که از آثار ارزشمند ادبیات فارسی به شمار می روند اگر توسط او نشر نشده بود هیچ نسخه دیگری از آن در دسترس نمی بود.

جلیسه این همایش را مقدمه ای برای همایش های بعدی در این زمینه دانست و از دانشجویان و پژوهشگران دعوت کرد پژوهش های بیشتری در این زمینه انجام دهند.

در این همایش دوروزه استادان زبان فارسی از کشورهایی چون هند،‌ ایران،‌ تاجیکستان، افغانستان، اردن و بنگلادش مقالات خود را درباره نول کشور ارائه خواهند کرد.

منشی نول کشور نویسنده،‌ ناشر هندی که در فاصله سال‌های ۱۸۳۶ تا ۱۸۹۵ می زیسته و از سال ۱۸۵۸ تا زمان مرگ چند هزار عنوان کتاب فارسی در انتشارات خود منتشر کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha