• یکشنبه / ۲۷ فروردین ۱۳۹۶ / ۰۴:۱۷
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 96012611084
  • خبرنگار : 71021

سفر ایرانی‌ها به خارج از کشور چقدر آسان شده؟

سفر ایرانی‌ها به خارج از کشور چقدر آسان شده؟

ایران در چند سال اخیر ورود اتباع ۱۹۰ کشور را با صدور ویزای فرودگاهی با سه ماه اعتبار تسهیل کرده است، اما در مقابل چقدر شرایط سفر به خارج از کشور برای اتباع ایرانی تسهیل شده است؟

به گزارش ایسنا، در آخرین رتبه‌بندی جهانی، ارزش و قدرت پاسپورت ایران همراه با کشورهای بنگلادش، نپال، لیبی، یمن و سودان در رتبه ۸۸ قرار گرفته است، شهروندان ایرانی به ۳۷ کشور دسترسی آسان‌تری دارند.

اتباع ایرانی درحال حاضر به کشورهای ارمنستان، اکوادور، گرجستان، هائیتی، میکرونزی، نیکاراگوئه، ترکیه و ونزوئلا بدون داشتن ویزا می‌توانند سفر کنند و برای سفر به کشورهای بولیوی، کامبوج، کیپ‌ورد، کومور، ساحل عاج، جیبوتی، دومینیکا، گینه بیسائو، کنیا، لائوس، لبنان، ماکائو، ماداگاسکار، مالزی، مالدیو، موریتانی، موزامبیک، نپال، پالائو، ساموآ، سیشل، سریلانکا، تاجیکستان، تانزانیا، تیمور-لسته، توگو، تووالو، اوگاندا، زیمبابوه باید ویزای هنگام ورود یا الکترونیکی و یا جواز الکترونیکی سفر دریافت کنند.

مرتضی رحمانی‌موحد ـ معاون گردشگری کشور ـ به عنوان متولی سفر در ایران در پاسخ به این سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر این‌که با توجه به اقدام سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در این سال‌ها برای اجرای رژیم لغو روادید ایران به انگیزه‌ی جذب گردشگران بیشتر، در مقابل برای تسهیل سفر ایرانی‌ها به خارج از کشور و رفع موانع و فرایند پیچیده سفرهای توریستی اتباع کشورمان چه اقداماتی انجام داده و آیا با وزارت خارجه که قطع به یقین در این زمینه مسؤولیت بیشتری دارد، برنامه مشترکی داشته است؟ گفت: تسهیل صدور ویزا متفاوت از لغو رواید است. نظام تسهیل رواید معطوف به جذب گردشگر است که براساس سیاست‌های هر کشوری تنظیم می‌شود. فرضا کشوری می‌خواهد از ایران گردشگر بیشتری جذب کند، بنابراین دست به چنین سیاستی می‌زند و کاری هم به سیاست کشور مقابل ندارد، مثل روسیه که برای لغو ویزای گروهی گردشگران اقدام کرد.

وی افزود: در سیاست جذب گردشگر به ایران، تسهیل صدور روادید یک اصل اساسی به شمار می‌آید که تا کنون هم‌راستا با آن عمل شده است. صدور ویزای فرودگاهی با سه ماه اعتبار و راه‌اندازی ویزای الکترونیک از جمله اقدامات نظام جمهوری اسلامی ایران بود تا ویزا به عنوان عامل بازدارنده‌ی سفر به ایران محسوب نشود.

رحمانی‌موحد سپس اظهار کرد: اما در رژیم لغو روادید، نظام احترام متقابل به شهروندان در نظر است. این سیاست کاملا متوازن اتخاذ می‌شود. ما چگونه می‌توانیم به اتباع کشوری راحت اجازه ورود بدهیم، اما در مقابل اتباع ایرانی با مشقت به آن کشور سفر کنند و در فرایند سنگین دریافت ویزا گرفتار شود، روی همین اصل هم بود که لغو ویزا به قدم متقابل و اقدام مشترک منوط شده است.

معاون گردشگری تاکید کرد: سیاست و اهداف تسهیل ویزا از لغو روادید کاملا مجزا است و روی همان تعاریف برای تسهیل سفر شهروندان سایر کشورها به ایران اقدام شده است، قطعا وزارت خارجه برای حفظ شأن و جایگاه شهروندان ایرانی همچنان گذشته، تلاش می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۰۹:۰۵

ایرانی در دنیا ارزشی ندارد ارزش هر کشور به قدرت مالی و جایگاه کشور با توجه به عملکرد سران کشور سنجیده می شود

avatar
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۰۹:۴۹

واقع سفربدون ویزا به میکرونزی وساموا از نعمتهایی است که مردم ایران بایدقدر ان بدانند واقعا از افتخارات است.

avatar
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۱۴:۱۴

تازه اينجا هم وقتي رسيدي بايد ويزا بگيري كه جاي شكر داره

avatar
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۱۰:۵۹

لطفا بجای این فرمایشات دلیل باین روز افتادن وضع را برای مردم تشریح فرماید راه حل بیرون رفت از این وضع چیست؟