به گزارش ایسنا، معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی ثبت جهانی شهر مریوان برای بافت کلاش (گیوه)، سیرجان برای گلیم شیریکیپیچ و نخستین روستای صنایع دستی در منطقه آسیا و اقیانوسیه «کلپورگان» برای سفال در سیستان و بلوچستان را تایید کرد.
غدا هیجاوی - رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی - و کوین مورای - معاون رئیس منطقهای شورای جهانی صنایع دستی - بهعنوان ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی مرداد امسال از شهر مریوان در کردستان، سیرجان در کرمان و کلپورگان در سیستان و بلوچستان دیدن کردند تا روند تولید صنایع دستی در این شهرها را بررسی کنند.
شهرستان مریوان قطب تولید «کلاش» محسوب میشود. گلیم «شیریکیپیچ» از شاخصترین دستبافتههای زنان روستایی و عشایری شهرستان سیرجان در استان کرمان است که خاستگاه اصلی آن روستای دارستان در ۲۵ کیلومتری این شهر است. روستای دارستان از قدیم، مهد بافت گلیم بوده که این نام را نیز به همین خاطر گرفته است. «سفال» در سیستان و بلوچستان نیز با نام روستای کلپورگان معروف است. این روستا در نزدیکی شهر مرزی سراوان قرار دارد و سابقه هفتهزار ساله در سفالگری دارد. زنان بلوچ با استفاده از خاک رُس اطراف محل سکونتشان، ظرفهای سفالی درست میکنند. ظرفهایی که با این نوع خاک ساخته میشود، ابتدا به رنگ خاکستری است و بعد از آنکه در کوره پخته میشوند به رنگ قرمز درمیآیند.
غدا هیجاوی، پیش از این درباره اینکه شهرهای صنایع دستی باید واجد چه شرایطی باشند، به ایسنا گفته بود: این شهرها با توجه به راهنماهایی که دارند باید پیشرفت کنند، مراکز آموزشی را توسعه دهند، موجب رونق صنایع دستی آن شهر باشند و در این حوزه، ابتکار عمل به خرج دهند. در واقع باید با حفظ سنتهای خود، خلاقیت و نوآوری داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات