• چهارشنبه / ۱۹ مهر ۱۳۹۶ / ۱۰:۳۳
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 96071910357
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

لزوم بهره گیری از دانش آموختگان کشاورزی در تولید

لزوم بهره گیری از دانش آموختگان کشاورزی در تولید

ایسنا/آذربایجان شرقی رمز توسعه کشاورزی استفاده از توان و آگاهی علمی دانش آموختگان دانشگاهی است. برای عملیاتی شدن طرح خودکفایی لازم است تا کارشناسان به عرصه‌های تولید واردشده و دوشادوش کشاورزان فعالیت کرده و یافته‌های جدید تحقیقاتی را وارد عرصه کنند.

شاپور ظریفیان دانشیار گروه ترویج و توسعه روستایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز در گفت‌وگو با ایسنا،  اظهار کرد: فارغ‌التحصیلان بخش کشاورزی در کشورمان بی شک از اعضای جامعه نخبه و فرهیخته کشور در کنار سایر تخصص‌ها می‌باشند که از هوش و ذکاوت کافی برای یادگیری اصول علمی و عملی کشاورزی نوین در صورت برنامه ریزی صحیح کاربردی و فراهم بودن امکانات برخوردارند.

وی ترویج را رکن اصلی توسعه کشاورزی دانست و افزود: ترویج، رکن اصلی توسعه کشاورزی است و باید دانش و فناوری نوین از کشاورزان نخبه و پیشرو و مراکز علمی و دانشگاهی به عموم کشاورزان منتقل شود، ضمن این که مسائل و مشکلات کشاورزان نیز به مراکز علمی منتقل شود تا بتوان راه حل هایی برای آن ها یافت.

وی با اشاره به ضرورت وجود انگیزه در فرآیند یادگیری خاطرنشان کرد: وجود انگیزه و تقویت آن در دانشجویان برای مشارکت بیشتر در فرآیند یادگیری امری ضروری است که بخشی از آن بر عهده دانشجویان در زمان انتخاب رشته تحصیلی است و بخش تقویتی آن بر عهده نظام آموزش عالی کشاورزی است تا با کمک هم فارغ التحصیلانی توانمند در هر دو جبهه علمی و عملی تربیت شوند و بتوانند با انتقال دانش نوین کشاورزی بطور کاربردی، موجب افزایش تولید محصولات کشاورزی و دامی و کاهش هزینه‌ها و سودآوری حرفه کشاورزی شوند.

ظریفیان ادامه داد: یکی از مهم ترین و ممکن‌ترین راه‌های رشد و توسعه در مسیر صادرات کالاهای غیر نفتی و کاهش وابستگی به نفت، توجه به صنعت کشاورزی است که هم از حداقل ارزبری برخوردار بوده و هم توان ایجاد محصولات تبدیلی را دارند.

دانشیار گروه ترویج و توسعه روستایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز یادآور شد: کشاورزان نمونه بهره گیری از متخصصان و کارشناسان کشاورزی را از عوامل موفقیت خود می دانند.

وی عدم آگاهی بهره برداران را عاملی برای بهره گیری از فارغ التحصیلان دانست و افزود: عدم آگاهی بهره برداران از دانش روز، سن بالای آنها و پتانسیل های لازم برای خودکفایی ضرورت استفاده از فارغ التحصیلان را ایجاب می کند.

ظریفیان تاکید کرد: دانش آموختگان کشاورزی با ورود به عرصه تولید در افزایش کمّی و کیفی محصولات نقشی تعیین کننده دارند.

حسین کوهستانی، استادیار گروه ترویج و توسعه روستایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز در گفت‌وگو  با ایسنا،اظهار کرد: افزایش درآمد تولیدکنندگان با برنامه ریزی دقیق و با کمک کارشناسان کشاورزی در عرصه‌ تولید امکانپذیر خواهد بود.

وی افزود: دانش‌آموختگان کشاورزی با ورود به عرصه‌ تولید در افزایش کمّی و کیفی محصولات نقشی تعیین‌کننده دارند.

وی بااشاره به جای خالی کارشناسان ماهر در عرصه تولید خاطرنشان کرد: فاصله قابل توجه میان کارشناسان و کارگران در مزارع و واحدهای مرتبط، جای خالی کارشناسان ماهر را در هرم نیروی انسانی بخش کشاورزی نمایان می سازد.

کوهستانی ادامه داد: دانش باید از دانشگاه ها، استخراج و با بیانی ساده تَر به کشاورزان منتقل شود.

استادیار گروه ترویج و توسعه روستایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز یادآور شد: پرورش نیروی انسانی ماهر و متخصّص به عنوان سرمایه های انسانی در افزایش بهره وری در بخش های مختلف کشاورزی نقشی بی بدیل دارد.

وی از مهم ترین موانع ارتقای کشاورزی گفت و افزود: فقر علمی و سطح نازل دانش و مهارت‌های فنی و حرفه‌ای نیروی انسانی شاغل در این بخش، از مهم‌ترین موانع ارتقای کشاورزی، است و بهره‌وری نیروی انسانی در کشاورزی، یک سوم بهره‌وری نیروی کار در کل کشور است.

کوهستانی بااشاره به ضرورت بهره گیری از فارغ التحصیلان تاکید کرد: حضور دانش آموختگان کشاورزی جوان، یک ضرورت و الزام تلقی می شود و به همین دلیل تجهیز بهره برداران به دانش روز و پتانسیل های لازم برای خودکفایی ضرورت بهره گیری از فارغ التحصیلان را ایجاب می کند.
 
بر اساس این گزارش، سالخوردگی جمعیت کشاورزان، ضعف نظام فنّی و دانش فنّی کشاورزی را تشدید می نماید، چرا که اشاعه تکنولوژی های نوین و دانش روز را با دشواری مواجه می سازد. سالخوردگی جمعیت بهره‌برداران، ضمن کم‌بازده‌سازی آموزش‌های ترویجی، رغبت به بکارگیری روش‌های سنتی را افزایش داده و حرکت بسوی کشاورزی علمی را با کُندی مواجه می نماید، در نتیجه اگر فعالیت های کشاورزی با پیوست آموزشی و همکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی توسعه یابد علاوه بر افزایش تولید، قدرت کشاورزی ایران هم افزایش می یابد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha