• دوشنبه / ۱ آبان ۱۳۹۶ / ۰۹:۱۱
  • دسته‌بندی: جنوب کرمان
  • کد خبر: 96080100050
  • منبع : نمایندگی کرمان

مدیر پایگاه میراث فرهنگی جیرفت تاکید کرد:

کشف بیشتر تمدن هلیل در استان کرمان نیازمند توجه مسئولان

کشف بیشتر تمدن هلیل در استان کرمان نیازمند توجه مسئولان

ایسنا/جنوب کرمان مدیر پایگاه میراث فرهنگی جیرفت گفت: هم اکنون تمدن عظیم هلیل به شدت نیازمند توجه مسئولان است.

نادر علیدادی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه تمدن هلیل متعلق به هزاره سوم پیش از میلاد بوده و دارای غنای تاریخی بالایی است، اظهار کرد: تا مدت‌ها چنین تصور می‌شد که کهن‌ترین تمدن جهان در سومر عراق پای گرفته است، اما کشف یک زیگورات عظیم با قدمت بیش از ۵۰۰۰ سال، آثار سنگی بسیار و همچنین کتیبه‌های آجری به خطی ناشناخته از منطقهٔ جیرفت باعث شد باستان‌شناسان دربارهٔ دانسته‌ها و ادعاهای پیشین خود تجدید نظر کنند.

وی افزود: در برابر این غنای تاریخی ما از اعتبارات و نیروی کارشناسی کافی برخوردار نیستیم. به عنوان نمونه این حوزه باید دارای چندین کارشناس باستان شناسی در گرایش های مختلف، کارشناس مرمت و یا حتی کارشناس حوزه گردشگری باشد. که متاسفانه  این مهم  محقق نشده است.

علیدادی در رابطه با کمبود اعتبارات اظهار کرد: در صورت وجود اعتبارات می توان این اعتبارات را صرف امور زیربنایی، مرمت قلعه ها، ابنیه ها و آثار تاریخی و یا صرف  صنایع دستی کرد زیرا بسیاری از صنایع دستی منطقه مانند فرش گل سرخ اسفندقه که به نوبه خود یک شاهکار است و می‌تواند سهم بالایی در حوزه صنایع دستی و گردشگری منطقه داشته باشد فراموش شده است. 


وی همچنین در رابطه با جذب گردشگر داخلی و خارجی بیان کرد: ابتدا باید بستر برای جذب گردشگر داخلی فراهم شود و منطقه در نقشه گردشگری قرار گیرد.

مدیر پایگاه میراث فرهنگی جیرفت خاطرنشان کرد: برای جذب گردشگر در حوزه تاریخی و باستان شناسی باید چندین سال کاوش صورت گیرد تا آثاری برای عرضه وجود داشته باشد اما ما شاهد آنیم که آثاری مانند تپه باستانی کنارصندل چندین سال است که رها شده است و به عقیده من آمادگی بازدید را ندارد. کاوش این نیست که صرفا حفاری و پژوهش صورت گیرد و بعد رها شوند بلکه مسئله ای که اهمیت دارد حفظ این بقایا و آثار معماری و مراقبت های بعد از آن است و این مسئله باعث شده است که خود باستان شناس به خود اجازه کاوش گسترده را ندهد.


وی در رابطه با شهر قدیم دقیانوس خاطرنشان کرد: این شهر به عنوان اولین شهرها در صده های اول اسلامی مطرح است و با توجه به چندین کاوش صورت گرفته پیش بینی ما این است که این شهر دارای چندین مسجد، حمام، گورستان، بخش های مسکونی و کارگاهی بوده و وسعتی حدود هزار هکتار را داراست و برای حفظ این آثار از پدیده های جوی مانند باران باید کامل زیر پوشش قرار گیرند و برای این موضوع به اعتبارات کلانی نیاز است که می طلبد مسئولین امر  دراین خصوص همکاری ویژه ای با بخش میراث فرهنگی صنایع دستی و گردش گری داشته باشند تا شاهد رونق هم در بخش گردشگری و صنایع دستی باستانشناسی باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha