• سه‌شنبه / ۲ آبان ۱۳۹۶ / ۱۵:۵۶
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 96080201213
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

بهره‌برداری از موزه حمام رهنان اصفهان تا پایان سال

بهره‌برداری از موزه حمام رهنان اصفهان تا پایان سال

ایسنا/اصفهان اصفهان به‌عنوان موزه شهری زنده در دل خود شگفتی‌هایی دارد که حمام‌های تاریخی یکی از مهم‌ترین آن‌هاست و این حمام‌ها امروزه مانند نگینی نورانی بر تارک این شهر می‌درخشند.

به گزارش خبرنگار ایسنا این آثار تاریخی نه‌تنها از لحاظ معماری قابل توجه بوده، بلکه به‌عنوان مرکز برای تبادلات فرهنگی در گذشته و محل برگزاری مراسم‌هایی آیینی مورد توجه هستند.

یکی از زیباترین و مهم‌ترین این حمام‌ها، حمام تاریخی رهنان است، این حمام که در غرب شهر اصفهان واقع شده، دارای معماری بی‌نظیر و تاریخچه‌ای مهم است که آن را در شمار برجسته‌ترین آثار تاریخی اصفهان قرار می‌دهد.

این حمام در سال‌های اخیر مرمت شده و بخش‌هایی از آن مورد بازدید عموم قرار گرفت و به‌تازگی مدیر این موزه زیبا از رونمایی بخش‌های دیگر این حمام خبر داده است.

سعید صرامی، مدیر موزه حمام رهنان از بهره‌برداری از دو فاز دیگر این حمام تاریخی خبر داد و گفت: امکان بازدید از بخش‌های مختلف حمام فراهم آمده است؛ وی همچنین از بهره‌برداری از دو  فاز دیگر این حمام تاریخی خبر داد و گفت: پیگیر ثبت حمام رهنان به‌عنوان حمام صلح هستیم.

مرمت‌های صورت گرفته در موزه طی سال‌های گذشته

مدیر موزه حمام رهنان در مورد بازسازی این مکان تاریخی اظهار کرد: موزه حمام رهنان یا همان موزه تاریخی رهنان در سال 1392 با افتتاح بینه و سردینه کار خود را آغاز کرد.
وی به پیگیری‌های چند سال اخیر در مورد این موزه اشاره کرد و افزود: در طی این سال‌ها پیگیر سه  فاز دیگر این حمام بودیم، فاز دو شامل پشت‌بام و گاو رو می‌شود و فاز سه قسمت تون حمام را شامل شده و آخرین فاز گرمابه و دیگ و خزینه است.

مدیر موزه حمام رهنان در مورد رونمایی از این حمام گفت: در حال حاضر فاز دوم و سوم رونمایی شده و آماده بهره‌برداری است، بازدیدکنندگان هم‌اکنون می‌توانند علاوه بر بینه و سردینه از قسمت تون و سوخت‌رسانی حمام و پشت‌بام‌ها بازدید کنند. افتتاح رسمی فازهایی که به‌تازگی به بهره‌برداری رسیده در ماه آینده با حضور مسئولان شهری صورت می‌گیرد.

وی در مورد هزینه انجام شده در این مکان تاریخی گفت: هزینه‌هایی که در برنامه‌های فرهنگی این مکان صورت گرفته بر عهده سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان و هزینه‌های مرمت بر عهده شهرداری منطقه 11 بوده و همچنین سازمان نوسازی شهرداری به‌عنوان پیمانکار وظیفه مرمت را بر عهده داشته است.

صرامی اظهار امیدواری کرد که تمامی حمام تا پایان امسال به بهره‌برداری برسد و افزود: این حمام از لحاظ وسعت رتبه اول در اصفهان و مقام سوم در کشور را دارد و تنها حمامی است که به‌صورت شبستانی ساخته شده، این امر این حمام را در زمره برترین آثار تاریخی قرار داده است.

وی با بیان اینکه نام دیگر این مکان تاریخی «حمام چهل ستون» است، افزود: این حمام بر روی چهل ستون بنا شده است، سازنده این حمام که «آقا محمد رهنانی» نام دارد قصد داشته تا از چهل سکوی این حمام به‌عنوان محلی برای حل اختلاف استفاده کند و از شبستان آن برای صلح بین مردم استفاده شود، ما نیز پیگیر این مهم هستیم که این حمام به‌عنوان «حمام صلح» ثبت و استفاده شود.

برگزاری مراسم آیینی در حمام‌های تاریخی

مدیر موزه حمام رهنان به برگزاری مراسم‌های آیینی در حمام‌ها اشاره کرد و گفت: مراسمی مانند حمام دامادی، حنابندان، حمام آخرت و گل‌ریزان از جمله مراسم‌هایی بوده که در حمام‌ها برپا می‌شد و امروز از این مراسم‌ها به‌عنوان میراث ناملموس یاد می‌کنیم، در موزه حمام رهنان این مراسم‌ها به نمایش درمی‌آید تا بازدید کنندگان بیشتر با این میراث آشنا شوند.

وی در مورد بازدید از این موزه گفت: موزه حمام رهنان سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان در غرب اصفهان و در خیابان کهندژ، پل رهنان و ابتدای خیابان ابوذر واقع شده است، دسترسی آسان به این حمام و قرارگیری آن در بین چند اثر تاریخی دیگر سبب شده تا بازدید از این موزه با اقبال روبرو شود، علاقه‌مندان به بازدید می‌توانند هر روز از ساعت 8 الی 17 برای بازدید به این مکان تاریخی مراجعه کنند.

صرامی اصفهان را شهری تاریخی با گنج‌های پنهان معرفی و تصریح کرد: حمام‌های تاریخی می‌توانند هم نمادی از معماری گذشتگان باشند و هم می‌توانند معرف فرهنگ و آداب و سنن به‌حساب آیند، این امر سبب شده تا این موزه‌های زیبا به‌عنوان یکی از مهم‌ترین زبان‌های شیوای تاریخ مطرح باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha