• شنبه / ۶ آبان ۱۳۹۶ / ۱۶:۲۷
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 96080603387
  • خبرنگار : 71442

رسانه‌های ایران از منظر اولین مدیرعامل زن خبرگزاری آذربایجان

رسانه‌های ایران از منظر اولین مدیرعامل زن خبرگزاری آذربایجان

مدیرعامل خبرگزاری «آپا»ی کشور آذربایجان در بازدید از غرفه ایسنا در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها درباره وضعیت آزادی رسانه‌ها در این کشور، اظهار کرد: ما هر خبری که لازم باشد را با سه ویژگی می‌نویسیم؛ یکی از این ویژگی‌ها این است که برخلاف قوانین دولت و کشور و همچنین برخلاف اخلاق رسانه‌ای خبری را منتشر نکنیم.

وصاله ماهر قیزی ـ مدیرعامل خبرگزاری «آپا»ی کشور آذربایجان ـ در گفت‌وگو با ایسنا درباره مشکلات اخیر کشور آذربایجان مبنی بر جنگ قره‌باغ،‌ اظهار کرد: در حال حاضر مشکل بزرگ ما جنگ قره‌باغ است که با آن مواجهیم. کشور ایران چند سالی در دوران دفاع مقدس بوده است و ما را درک می‌کند. ما در رابطه با هیچ کشور اشغالگری خبر مثبت نمی‌دهیم. کشور ما مثل ایران کشوری است که اکثریت جمعیت آن مسلمان هستند.

او که اولین مدیرعامل زن و موسس خبرگزاری در کشور آذربایجان است، گفت: ما در کشورمان هیچ موقع خبر و مطلبی بر علیه مسلمانان نشر نمی‌دهیم. تفکر ما این است که اگر ما این کار را انجام دهیم قسمت اعظمی از مسلمانان که به این باورها اعتقاد دارند را تخریب می‌کنیم و به نوعی بر ضد باورهای دینی مردم کاری انجام نمی‌دهیم.

ماهر قیزی درباره فعالیت رسانه‌ای و آزادی بیان در این کشور، گفت: رسانه‌های ما در مورد مسائل مختلف سیاسی، مسائل مربوط به مجلس هیچ محدودیتی ندارند. به عنوان مثال اگر یک گروهی بر ضد دولت فعالیت انجام دهند آن را اطلاع‌رسانی می‌کنیم. یا جناح مخالف دولت اگر بخواهد فعالیت یا تظاهرات انجام دهد، خبررسانی و آن را نشر می‌دهیم.

این مدیرعامل درباره فعالیت خبرگزاری آپا، گفت: آپا روزانه هزار خبر تصویری و مکتوب منتشر می‌کند. یک تلویزیون اینترنتی دارد که هر روز ۱۴ ساعت برنامه تلویزیونی پخش می‌کنیم. این تلویزیون اینترنتی به زبان آذربایجانی است.

او گفت: من اولین بنیانگذار زن موسسه آپا هستم و پیش از این هم مدیران زن دیگری در رسانه‌های آذربایجان فعالیت داشته‌اند. من تنها عضو زن شورای مطبوعات جمهوری آذربایجان هستم و مابقی اعضا مرد هستند.

ماهر قیزی با اشاره به اینکه خبرگزاری آپا برای چهارمین سال است در نمایشگاه مطبوعات شرکت می‌کند، درباره رسانه‌های ایران، اظهار کرد: ما نسبت به رسانه‌های ایران خیلی استناد می‌کنیم و خبر می‌گیریم. رویدادهایی که در ایران اتفاق می‌افتد برای ما بسیار مورد توجه است. سال گذشته به واسطه سفیر ایران پنج سفر رسانه‌ای به ایران و شهرهای مختلف آن داشتیم و گزارش‌های مختلفی از صنایع و تجارت ایران پخش کردیم که بسیار مورد توجه بینندگان قرار گرفت؛ البته با خبرگزاری ایرنا و شبکه جهانی سحر نیز همکاری‌هایی داریم.

مدیر عامل خبرگزاری آپا از کشور آذربایجان با اشاره به اینکه هر رسانه‌ای بیشتر در رابطه با مسائل کشور خود فعالیت می‌کند، گفت: ما علاوه بر این سعی می‌کنیم خبرهای مربوط به کشور همسایه را هم در نظر بگیریم و انتظاری که از رسانه‌های ایران داریم این است که به مساله مناقشه قره‌باغ به شکل مثبت توجه کنند. علت خواهش من این است که به خاطر مناقشه قره‌باغ جوانان زیادی مورد حمله و شهید شده‌اند بنابراین اینها هم جزو جهان اسلام هستند و انتظار داریم رسانه‌های ایران بیشتر آنها را مورد توجه قرار دهند. متاسفانه در حال حاضر اراضی که مورد مناقشه و در دست ارمنستان است مساجد، حسینیه‌ها و اماکن مذهبی هستند که کاملا تحقیر شده‌اند.

وی درباره‌ی تفاهمنامه‌ای که قرار است مابین خبرگزاری آپا و دانشجویان ایران (ایسنا) در آینده منعقد شود، گفت: مطمئنا از این پس به صورت جدی‌تر و رئال در زمینه خبر همکاری خواهیم کرد و دیگر نیازی به خبرهای خبرگزاری‌ها که صداقت را رعایت نمی‌کنند نخواهیم داشت. متاسفانه گاهی اوقات دیده‌ایم که خبرهای اشتباه و غرض‌ورزانه در برخی رسانه‌های ایران منتشر شده است که ما از آنها استفاده نمی‌کنیم اما به هر حال برخی خبرگزاری‌های آذربایجان به آن خبرها هم استناد کرده‌اند.

ماهر قیزی در پایان درباره فعالیت‌های خبرگزاری آپا، گفت: این خبرگزاری به زبان‌های آذربایجانی، روسی، انگلیسی، عربی و فرانسوی منتشر می‌شود و در حال حاضر ۲۰۰ نفر در این مجموعه فعالیت می‌کنند. خبرگزاری آپا اسپورت اولین خبرگزاری ورزشی ایران، لنت آز و وست آز هم از دیگر خبرگزاری‌هایی هستند که زیرمجموعه آپا فعالیت می‌کنند.

به گزارش ایسنا، خبرگزاری ایسنا و خبرگزاری آذری آپا در جریان بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات قرار است تفاهمنامه‌ای را به منظور گسترش تعاملات رسانه‌ای امضا کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha