• دوشنبه / ۲۹ آبان ۱۳۹۶ / ۱۱:۳۹
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 96082916618
  • خبرنگار : 71191

دروازه «ایشتار» بابل در تخت جمشید

دروازه «ایشتار» بابل در تخت جمشید

نتایج و یافته‌های فصل هفتم کاوش‌های باستان شناسی محوطه تل آجری پارسه تخت‌جمشید نشان داد، طرح و پلان دروازه کشف شده، درست بر اساس پلان دروازه ایشتار بابل طراحی و ایجاد شده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، «علیرضا عسگری چاوردی»، سرپرست هیأت باستان شناسی با اعلام این خبر گفت: کاوش‌های باستان شناسی این فصل با هدف شناخت اتاق مرکزی و دیوار الحاقی در گوشه شمال شرقی بنای دروازه انجام شد.

او با بیان اینکه کشف سکوهای نشیمن در اتاق مرکزی راهروی دروازه همراه با تزیین گل‌های لوتوس و شناسایی دیوار الحاقی واقع در شمال شرقی بنا نشان داد که طرح و پلان دروازه مکشوفه درست بر اساس پلان دروازه ایشتار بابل طراحی و ایجاد شده است، افزود: کشف خطوط و آجر نبشته ای مزین با نام خدا به زبان عیلامی از دیگر دستاوردهای این فصل کاوش بود.

این باستان شناس با اشاره به اینکه بر اساس لایه‌نگاری دقیق پنج مرحله سکونت از زمان ساخت دروازه در آغاز دوره هخامنشی تا ترک محوطه در همین دوره و وقوع زلزله و سرانجام ترک، تخریب و به غارت رفتن آجرهای بنا و سکونت موقت دوره های میانه اسلامی در گمانه‌های کاوش این فصل شناسایی و مطالعه شد، بیان کرد: بنای مکشوفه دروازه واقع در محدوده فیروزی شهر پارسه از جمله مهمترین دستاوردهای پژوهشی میراث فرهنگی در دهه‌های اخیر است که با نظارت و پشتیبانی پژوهشکده باستان‌شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و با همکاری دانشگاه شیراز، دانشگاه بولونیا ایتالیا و پایگاه میراث جهانی تخت‌جمشید میسر شد.

به گفته این باستان شناس، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، به دلیل اهمیت بنای کشف‌شده، تلاش دارد به سرعت این بنا را به یک سایت موزه قابل بازدید برای گردشگران تبدیل کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۰۸-۲۹ ۱۵:۰۴

بالاخره می فهمیم که خبرنگار ایسنا هوای پژوهشگاه را دارد یا پژوهشگاه هوای خبرنگار ایسنا را.