• شنبه / ۲۵ آذر ۱۳۹۶ / ۰۰:۰۱
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 96092413188
  • خبرنگار : 71021

پاسخ معاون رییس‌جمهور به ایسنا

مالیات بر ارزش افزوده از گردشگری حذف می‌شود؟

مالیات بر ارزش افزوده از گردشگری حذف می‌شود؟

معاون رییس جمهور از مذاکره با سازمان امور مالیاتی برای اصلاح و هدفمند شدن قانون مالیات بر ارزش افزوده در بخش گردشگری خبر داد.

به گزارش ایسنا، «مالیات بر ارزش افزوده» مالیاتی است که مصرف‌کننده یا خریدار آن را به همراه بهای خرید کالا یا خدمات می‌پردازد و دریافت کننده (فروشنده) موظف است مقدار مالیات دریافتی را به خزانه دولت واریز کند. این قانون از سال ۱۳۸۷ پس از تصویب در مجلس، به صورت آزمایشی برای ۵ سال به اجرا گذاشته شد، اما از سال ۹۳ مستمر و با افزایش سالانه همراه شد.

این مالیات مشمول تمام خدمات و کالاها می‌شود، مگر آنکه در قانون استثناهایی برای آن قائل شده باشند، مثل معافیتی که مشمول کالاهای صادراتی شده است.

از زمان اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده، بخاطر بار هزینه‌ای که به مصرف‌کننده تحمیل می‌شود و نرخ تمام شده خدمات را گران‌تر می‌کند، انتقادهای زیادی وارد شده است. صاحبان بخش‌های خدماتی گردشگری از جمله معترضان جدی این قانون هستند، چرا که نرخ خدمات را برای مصرف کننده بیشتر و سفر را گران‌تر کرده است.

 به گفته صاحبان این صنعت، در ایران مسافری که مثلا می‌خواهد با تور به مشهد برود، چهار مرتبه باید مالیات بر ارزش افزوده بپردازد؛ یک بار به هتل، به شرکت هواپیمایی و رستوران و در نهایت به آژانس توریستی به خاطر توری که تنظیم کرده و به فروش رسانده است.

در ایران مسافری که می‌خواهد با تور به مشهد برود، ۴ مرتبه باید مالیات بر ارزش افزوده بپردازد؛ یک‌بار به هتل، به شرکت هواپیمایی و رستوران و در نهایت به آژانس توریستی. با آن که بارها صاحبان بخش های خدماتی گردشگری از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درخواست کردند تجدیدنظری در اجرای این قانون در بخش گردشگری صورت گیرد، اما علی اصغر مونسان ـ رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری ـ صراحتا اعلام کرد: مالیات بر ارزش افزوده قانون حاکم بر کشور است و چیزی نیست که آن را از گردشگری بتوان حذف کرد.

با این حال او قبلا در دیدار با نمایندگان مجلس، اختصاص درصدی از مالیات بر ارزش افزوده در بودجه سال ۹۷ را برای مرمت و احیای بناهای تاریخی ثبت‌شده و توسعه گردشگری خواستار شده بود.

معاون رییس جمهور در گفت‌وگو با ایسنا همچنین درباره مذاکراتی که به تازگی با سازمان امور مالیاتی داشته‌اند، توضیح داد: مالیات بر ارزش افزوده را که نمی‌توان حذف کرد، اما معاون گردشگری با سازمان امور مالیاتی نشست‌های خوبی داشته مبنی بر اینکه اگر قرار است از این بخش کمکی شود، در بخش تورهای ورودی باشد، چرا که در گذشته اگر حمایتی وجود داشت، هدفمند نبود و به توسعه گردشگری کمکی نمی‌شد، برای همین این طرح با سازمان امور مالیاتی پیش می‌رود تا مالیات‌ها در گردشگری هدفمند شود.

او همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا قرار است مالیات بر ارزش افزوده از صنعت گردشگری حذف شود؟ اظهار کرد: باید ببینیم توافق‌ها با سازمان امور مالیاتی به کجا می‌رسد. اگر این مالیات را از گردشگری حذف کنند که ما خوشحال می‌شویم.

مونسان افزود: مهم این است اگر حمایتی قرار است صورت گیرد، به بخش تورهای ورودی باشد تا گردشگران بیشتری به کشور جذب شوند.

اما محمد محب خدایی ـ معاون گردشگری کشور ـ درباره نتیجه رایزنی با سازمان امور مالیاتی تا این مرحله خبر تازه‌ای به ایسنا داد و گفت: طبق قانون، کالاهای صادراتی غیرنفتی از پرداخت این مالیات، معافند. ما نیز باید اثبات کنیم گردشگری، صادرات معکوس است و اگر پولی از طریق ارزآوری انجام می شود، یعنی صادرات صورت گرفته، بنابراین باید مشمول این قانون شود.

وی اظهار کرد: ما هنوز در مرحله کارشناسی موضوع هستیم، مهم این است که قانون معافیت مالیاتی کالاهای صادراتی غیرنفتی را در گردشگری نیز به نتیجه برسانیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۰۹-۲۵ ۰۹:۵۳

شما را به هر کس که میپرستید قسمتان میدهم اگر واقعا دلسوزید و اگر هنر اخذ مالیات دارید , جوری برنامه ریزی کنید و قوانینی را مصوب کنید که هر کس بیشتر دارد بیشتر مالیات بدهد . طرحها و قوانینی امثال مالیات بر ارزش افزوده که هنر و افتخار ندارد . یعنی شما با اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده عملا دارید فقط و فقط از مصرف کننده های دهکهای پایین جامعه مالیات میگیرید . چون دهکهای پایین راهی برای تلافی ندارند . اما دهکهای متوسط به بالا در عین اینکه فشاری احساس نمیکنند هرچه را هم که بدهند یک جوری از بقیه میستانند .

avatar
۱۳۹۶-۰۹-۲۵ ۱۰:۴۷

با سلام . در تمامی انتخابات ریاست جمهوری با این جمله اشنا هستیم که دولت اینده تلاش خواهد کرد که موازی کاری ها را در ادارت از بین ببرد . میلیونها برگ کاغذ در سال برای چاپ قبوض اب .گاز .برق . تلفن خریداری و برای چاپ استفاده می شود در صورتی که الان با توجه به پیشرفت زیر ساختهای ارتباطی به موازات ان هر اداره .شرکت . نهاد . وغیره اطلاعات مورد نیاز امردم از قبیل مبلغ پرداختی . شنااسه قبض و پرداخت .و اطلاع از ریز قبوض را از طریق پیام کوتاه . وب سایت . حتی از طریق شماره تلفن چهار رقمی فراهم نموده اند . اکثریت مردم هزینه اعلام شده را می پردازند. تجربه نشان داده است که 1% مردم می خواهد از ریز قبوض اطلاع داشته باشند و وانها با مراجعه به وب سایت و از طریق وارد کردن شماره اشتراک قابل دست رسی می باشد .بگذریم متاسفانه الان دو مدیریت کلان یکی در مورد پرداخت قبوض بصورت چاپی و دیگری اطلاع رسانی از طریق وب سایت . پیام کوتاه در ادارات و نهاده و شرکتها وجود دارد که سالانه ب بودجه کلانی را بخود اختصاص می دهند . در صورتی که الان احساس می شود برای صرفه جویی نیازی به چاپ قبوض نمی باشد . و هزینه خرید کاغذ .چاپ قبوض را می توانند ادارات به طرحهای عمرانی اختصاص دهند . ودر رسانه ها و صدا و سیما دم از کم بود اعتبار نزنند . از انجائیکه هم اجرا و هم نظارت به مدیران سپرده شده است . لذا مدیران علاقه به حذف موازی کاری ها .صرفه جویی و بهینه سازی نشان نمی دهند . و ترجیع می دهند که این هزینه ها را با افزایش تعرفه جبران نمایند . بنظر می رسد باید صبر کرد شاید روزی این کار انجام شود . چه زمانی .خدا می داند

avatar
۱۳۹۶-۰۹-۲۷ ۱۳:۱۱

پرداخت ارزش افزوده در حالیکه بخاطر رقابت شدید جهت ارزان دادن خدمات گردشگری امکان دریافت از مسافران وجود ندارد باعث شکستن کمر آژانسها شده و تعطیلی آنها شده است