• پنجشنبه / ۲۴ اسفند ۱۳۹۶ / ۱۱:۵۹
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 96122413601
  • منبع : نمایندگی گیلان

استاندار گیلان:

پیوند تجارت با کشاورزی و گردشگری، رویکرد سال آینده گیلان است

پیوند تجارت با کشاورزی و گردشگری، رویکرد سال آینده گیلان است

ایسنا/گیلان استاندار گیلان، پیوند تجارت و کشاورزی و تجارت و گردشگری را اجتناب ناپذیر و رویکرد سال آینده دانست و خاطرنشان کرد: گیلان یک استان مرزی است و می تواند کار صادرات و واردات را از طریق خشکی و دریا انجام دهد لذا شرایط مناسبی برای تجارت فراهم است.

به گزارش ایسنا، دکتر مصطفی سالاری در شورای گفتگو و توسعه صادرات غیر نفتی استان، با تاکید بر لزوم تمرکز بر تجارت، اظهار کرد: بخش خصوصی علاوه بر بیان مسائل و موارد خاص، برنامه ها و هدف‌گذاری های کلان خود را طرح کند.

وی سابقه تجارت در استان گیلان را ریشه دار دانست و افزود: متاسفانه این ظرفیت در مقاطعی افول کرده و میزان تجارت گیلان نسبت به سایر استان ها رو به رشد نبوده است. حدود یک سده پیش گیلان نقش جدی و موثرتری در تجارت کشور داشته و لذا باید به آن دوران بازگردیم.

استاندار گیلان، با اشاره به بهبود روابط ایران با کشورهای حوزه CIS به ویژه روسیه، تصریح کرد: از سنوات گذشته تعاملات تنگاتنگ سیاسی بین این کشورها وجود دارد و لذا فضا برای بازرگانان بهتر می شود.

سالاری، ظرفیت بازرگانی استان گیلان را مطلوب دانست و گفت: خوشبختانه اتاق بازرگانی گیلان فعال است و بی تردید تعاملات و تبادلات تجاری نیز بیشتر خواهد شد.

نماینده عالی دولت در گیلان، کشاورزی را یکی از مهم‌ترین محورهای توسعه استان دانست و عنوان کرد: در گیلان 300 هزار واحد کشاورزی داریم و بیش از یک میلیون نفر از جمعیت گیلان از طریق کشاورزی ارتزاق می‌کنند، لذا تولید محصولات کشاورزی در صورتی برای کشاورز سودآور و مقرون به صرفه خواهد بود که بازار صادراتی پیدا کنیم تا علاوه بر رشد صادرات، وضعیت درآمدی کشاورزان بهتر شود.

وی پیوند تجارت و کشاورزی و تجارت و گردشگری را اجتناب ناپذیر و رویکرد سال آینده دانست و خاطرنشان کرد: گیلان یک استان مرزی است و می تواند کار صادرات و واردات را از طریق خشکی و دریا انجام دهد لذا شرایط مناسبی برای تجارت فراهم است.

سالاری، با اشاره به آمارهای صادرات و واردات از استان گیلان، متذکر شد: در بخش صادرات یک خوش بینی وجود دارد، زیرا گرچه از نظر وزن کالای صادره افزایش نداشتیم، اما از نظر ارزش ارزی شاهد رشد 2 درصدی و از نظر ارزش ریالی شاهد رشد 25 درصدی نسبت به سال گذشته هستیم. در واقع کالاهای ارزشمندی صادر کردیم.

استاندار گیلان، وضعیت واردات کالاهای حاکمیتی را مثبت دانست و اضافه کرد: روسیه آمادگی کامل برای واردات مواد غذایی از ایران را داشت، اما به خاطر فراهم نبودن زیرساخت ها و ساز و کارها این اتفاق نیفتاد، زیرا استمرار، فراوری و بسته بندی در صادرات محصولات مهم است لذا از اتاق بازرگانی انتظار داریم به سرعت تامین کننده بازارهای حوزه CIS باشد.

وی با تاکید بر لزوم فعال شدن بخش خصوصی در انجام به موقع کارهای گمرگی و آزمایشگاهی، اظهار کرد: توقف 20 روزه محموله در گمرگ برای صاحب کالا زمان بر و هزینه بر است و مزیت رقابتی گیلان را از بین می برد لذا ظرف مدت یک ماه آینده فاصله 20 روزه ترخیص کالا را حداقل از بنادر داخلی کاهش دهید.

سالاری، ارائه شبانه روزی خدمات گمرکی را خواستار شد و خاطرنشان کرد: دستگاه ها از اعزام هیئت های تجاری اتاق بازرگانی حمایت کنند و هدف‌گذاری ما مبتنی بر بازاریابی محصولات کشاورزی و تولیدات صنعتی استان باشد.

انتهای پیام
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha