• شنبه / ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۱۷:۳۵
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 97022212175
  • منبع : نمایندگی خوزستان

رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز خبر داد:

فعالیت بیش از 400 قهوه‌خانه غیرمجاز در اهواز

فعالیت بیش از 400 قهوه‌خانه غیرمجاز در اهواز

ایسنا/خوزستان رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: در اهواز بیش از 400 قهوه‌خانه غیرمجاز فعالیت می‌کنند که باید ساماندهی شوند و تا زمانی که این قهوه‌خانه‌ها ساماندهی نشوند، مجددا مشکل کوی علوی ایجاد می‌شود و آن زمان همه ما دنبال مقصر می‌گردیم.

به گزارش ایسنا، مهرداد شریفی در جلسه شورای سلامت خوزستان که امروز (22 اردیبهشت‌ماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: علی‌رغم اینکه در خصوص مقابله با عرضه قلیان در شورای سلامت و دفتر فرماندار اهواز جلساتی تشکیل شده است، اما عزمی برای جمع‌آوری قلیان‌ها در کلان‌شهر اهواز وجود ندارد.

وی تصریح کرد: در همه جای دنیا پارک‌ها متولی دارند اما در خوزستان و اهواز پارک‌ها بی‌صاحب هستند. متولی امور پارک‌ها باید به وظایفش عمل کند و همت استانداری نیز در این زمینه حائز اهمیت است.

رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز ادامه داد: دکه‌هایی که باید کار فرهنگی انجام دهند مجوز کار غیرفرهنگی دریافت کرده‌اند و به جای توزیع رسانه‌ها، انواع تنباکو، قلیان و مواد روان‌گردان عرضه می‌کنند.

شریفی تصریح کرد: در اهواز بیش از 400 قهوه‌خانه غیرمجاز فعالیت می‌کنند که باید ساماندهی شوند و تا زمانی که این قهوه‌خانه‌ها ساماندهی نشوند، مجددا مشکل کوی علوی ایجاد می‌شود و آن زمان همه ما دنبال مقصر می‌گردیم.

وی افزود: در حال حاضر حدود 80 تا 100 واحد صنفی در اهواز که شیک‌ترین ویترین‌های سطح شهر را به خود اختصاص داده‌اند، فروش آلات قلیان را انجام می‌دهند. در قانون جامع آمده است اگر قرار است این واحدهای صنفی فعالیت کنند، حق تبلیغ ندارند و باید به صورت پوشیده فعالیت داشته باشند.

رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: فرهنگ‌سازی در زمینه مقابله مصرف قلیان انجام نشده است و در حال حاضر در پارک‌ها دختران دانشجو و خانواده‌ها با وضع بدی قلیان مصرف می‌کنند.

شریفی با بیان اینکه بیماری سل و هپاتیت A ‌ از طریق شیلنگ قلیان قابل انتقال است، عنوان کرد: نیکوتین موجود در تنباکوهای معسل 10 درصد بیشتر از هروئین اعتیادآوری دارد. همچنین  مصرف 100 تا 120 نخ سیگار معادل مصرف یک بار قلیان است. بنابراین باید این پدیده شوم اجتماعی کاملا حذف شود.

به گزارش ایسنا، شب‌رو معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی بهبهان در این جلسه در خصوص عرضه قلیان در اماکن عمومی اظهار کرد: این مسأله بهانه‌ای در اختیار این صنف است و برخی مواقع به مسئولین نیز تسری پیدا می‌کند و موجب شده خطوط قرمز متعددی شکسته شود.

وی افزود: امروز صبح در ورودی بهبهان از اهواز تا پل مارون شاهد بودم که عرضه کنندگان قلیان بستر رودخانه را تسطیح کرده و فعالیت می‌کنند. در سال 95 شورای تأمین شهرستان بهبهان برای جمع‌آوری و حذف قلیان‌ها در اماکن عمومی اقدام کرد اما موفق نشدند. به تدریج این مسأله به یک معضل اجتماعی تبدیل می‌شود.

معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی بهبهان گفت: همکاران بهداشت محیط مرکز بهداشت در بهبهان پاسی از شب در اماکن عرضه کننده قلیان کمین کرده‌اند و تصاویری از رفت و آمدهای بداخلاقی در دست دارند.

شب‌رو با بیان اینکه در خصوص مقابله با اماکن عرضه کننده قلیان کوتاهی شده است، گفت: دیگر خانواده‌های متأهل و متعهد برای حضور در اماکن عمومی تفریحی جایی ندارند.

وی با اشاره به پلمب برخی مکان‌های عرضه کننده قلیان تصریح کرد: هنگام پلمب صاحب محل در حضور مأمور نیروی انتظامی می‌گوید که هر تعداد می خواهی برچسب بزن اما این برچسب‌ها را برمی‌دارم.

معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی بهبهان ادامه داد: دانشکده علوم پزشکی در خصوص مقابله با عرضه و مصرف قلیان فعالیت می‌کند اما اگر حمایت نشود نمی‌تواند موفقیت زیادی در این زمینه داشته باشد و باید در سطح استان در این خصوص اندیشیده شود.

معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان گفت: شهرداری اهواز از گذشته تاکنون نسبت به وظایفش در خصوص مقابله با عرضه قلیان عمل نکرده است.

به گزارش ایسنا، علی‌حسین حسین‌زاده در جلسه شورای سلامت خوزستان که امروز (22 اردیبهشت‌ماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، با اشاره به عرضه قلیان در اماکن عمومی اظهار کرد: بخشی از مشکلات موجود در این مسائل به برخی نهادها که مهم‌ترین آن شهرداری است مربوط می‌شود. شهرداری اهواز از گذشته تا امروز در این حوزه‌ها در چارچوب وظایفش عمل نکرده است و باید ببینیم چه راهکاری باید دنبال شود تا در چارچوب وظایف عمل شود .

وی افزود: آیا تاکنون مطالعه‌ای در خصوص چرایی گرایش به قلیان در میان مردم خوزستان انجام شده است یا نه؟ باید کسانی که در پارک‌ها قلیان مصرف می‌کنند به عنوان یک جامعه نمونه بررسی شوند و ببینیم چه متغیرهایی در این زمینه تأثیرگذار است. همچنین باید با حضور استاندار خوزستان، شهرداری اهواز و نیروی انتظامی بررسی شود که چرا مصوبات قبلی در خصوص کنترل مصرف دخانیات اجرایی نشده است .

معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان تصریح کرد: باید تدبیری اتخاذ شود تا مصوبات کارشناسی شده گذشته در خصوص کنترل مصرف دخانیات با شروع ماه مبارک رمضان عملیاتی شود .

حسین‌زاده عنوان کرد: مصوبات کلی پیرامون بحث آب روستایی مجددا ابلاغ و در  هفته جاری مجددا جلسه‌ای در خصوص آب روستایی و شهری با فرمانداران و مرکز بهداشت تشکیل خواهد شد.

وی عنوان کرد: طبق گزارش‌هایی که ارائه شد آمار بیماری‌ها در سال 97 افزایش پیدا کرده است اما در سال گذشته بیماری وبا مشاهده نشده بود. امیدواریم مصوبات سال گذشته در خصوص مقابله با بیماری‌ها مجددا اجرا شود.

معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان گفت: بحث آب روستایی شهرستان کارون حل شده است و این نشان‌دهنده زحمات همکاران ما در این زمینه است. لازمه این کار این است که دانشگاه علوم پزشکی اهواز حساسیت ایجاد کند تا کارها با جدیت بیشتری دنبال شود.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha