• چهارشنبه / ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۱۲:۵۶
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 97022614758
  • منبع : نمایندگی کرمان

معاون بازرگانی سازمان صنعت معدن و تجارت استان خبر داد:

بافت و صادرات 353 هزار مترمربع فرش دستباف در کرمان

بافت و صادرات 353 هزار مترمربع فرش دستباف در کرمان

ایسنا/کرمان سرپرست معاونت بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت معدن وتجارت استان کرمان با بیان اینکه در سال 96 353 هزار مترمربع فرش دستباف در کرمان بافته و صادر شده است، گفت: چالش‌هایی در تولید فرش دستباف وجود دارد که عبارتند از نبود طرح جامع و استراتزی مدون در زمینه فرش کرمان، کمبود مواد اولیه مرغوب وبا کیفیت برای تولید فرش، نبود صندوق حمایت از بافندگان فرش دستباف، نبود برنامه آموزشی مدون و برگزاری دوره‌های آموزش بصورت مستمر برای بافندگان، تولید کنندگان، تجار فرش دستباف و ...

به گزارش ایسنا، "محمدرضا خواجویی" در اولین دوره آموزشی مدیران تولید کننده فرش دستباف کشور به میزبانی استان کرمان اظهارکرد: صنعت قالی بافی در کرمان سابقه طولانی دارد و از شهرت خاصی در دنیا برخوردار است و قدیمی ترین نوع قالی کرمان قالی راور است که می‌توان تاریخ بافت آن را به سال 1866 میلادی عنوان نمود.

وی با بیان اینکه شهرتی که قالی کرمان در سراسر دنیا از آن برخورداراست به لحاظ درهم امیختن رنگ وطرح نقشه کشی قالی کرمان است، گفت: متاسفانه طی چند دهه گذشته قالی کرمان به دلایلی دچار رکود شده است و ما باید با برنامه ریزی صحیح مجددا جایگاه فرش کرمان را ارتقاء و فرش کرمان جایگاه اصلی خود را بدست آورد.

خواجویی ادامه داد: شناسایی طرح‌ها و نقوش سنتی فرش کرمان و احیاء آنها با همکاری دانشکده هنر دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایجاد بانک اطلاعات فرش کرمان، آموزش مستمر بافندگان، تولید کنندگاه تجار فرش، راه اندازی تیم‌های سلیقه یابی، تولید فرش متناسب با سلیقه روز دنیا، حضور درنمایشگاه‌های فرش دستباف برون مرزی، ایجاد صندوق حمایت از تولید کنندگاه فرش دستباف از اهداف این سازمان است.

معاون بازرگانی سازمان صنعت معدن و تجارت استان کرمان با بیان اینکه در سال 96  مقدار353 هزار متر مربع فرش دستباف درکرمان بافته و صادر شده است، گفت: چالشهایی در تولید فرش دستباف وجود دارد که عبارتند از عدم طرح جامع واستراتزی مدون در زمینه فرش کرمان کمبود مواد اولیه مرغوب وبا کیفیت برای تولید فرش، عدم صندوق حمایت از بافندگان فرش دستباف، عدم وجود برنامه آموزشی مدون و برگزاری دوره های آموزش بصورت مستمر برای بافندگان، تولید کنندگان، تجار فرش دستباف و ... است.

 خواجویی تصریح کرد: رقبای ایران در زمینه فرش دستباف کشورهای هندوستان، پاکستان، چین، افغانستان با نیروی کار ارزان و قیمت فرش تمام شده ارزان که درحال سبقت از فرش ایران در بازارهای دنیا هستند.

وی ادامه داد: در این زمینه تولید کنندگان و تجارفرش در تطبیق طرح ها و نقش ها و رنگ آمیزی با نیاز و سلیقه بازار امروز دنیا (عدم سلیقه یابی) و سایر عوامل بر تولید و صادرات فرش دستباف کرمان کوتاهی داشته‌اند و اثرات منفی در رکود و افت جایگاه فرش دستباف در بازارهای برون مرزی گذاشته است.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha