• دوشنبه / ۲۸ خرداد ۱۳۹۷ / ۰۶:۳۸
  • دسته‌بندی: فرهنگ عمومی
  • کد خبر: 97032712813
  • خبرنگار : 71503

ما در «گروه مرگ» نیستیم!

«فقط در فوتبال است که زود به آرزوهامون می‌رسیم»

«فقط در فوتبال است که زود به آرزوهامون می‌رسیم»

یک جامعه‌شناس معتقد است: زیستن و رقابت در گروه زندگی است که مردم را شادمانه به خیابان‌ها کشیده است، غصه‌ها برای ساعاتی فراموش شده‌اند، امید پر گشوده، همدلی موج می‌زند و جهانی به انتظار هنرنمایی ما در برابر غول‌ها نشسته است. همه این‌ها نشان می‌دهد ما در «گروه مرگ» نیستیم، این گروه برای ما «گروه زندگی» است.

به گزارش ایسنا، محمد فاضلی -عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی- درباره حضور تیم ملی ایران در برابر تیم‌های فوتبال بزرگ دنیا گفت: شب قرعه‌کشی گروه‌بندی جام جهانی فوتبال نوشتم «ما با بزرگان دیده می‌شویم و اوج می‌گیریم». استدلالم این بود که اگر تیم آماده‌ای باشیم هم‌گروهی با اسپانیا و پرتغال خوش‌شانسی ماست. نوشتم «میلیاردها نفر برای دیدن بازی اسپانیا و پرتغال به تلویزیون‌ها چشم می‌دوزند، اما ناگزیرند ما را هم ببینند و اگر تا آن زمان خوب آماده شده باشیم، در حالی که آماده‌اند تا اسپانیا و پرتغال را ببینند، ما را تحسین خواهند کرد.»

او ادامه داد: همان جا نوشتم که اگر فوتبال را درسی برای زندگی بدانیم «از بودن با بزرگان استقبال خواهیم کرد؛ حتماً تلاش خواهیم کرد در سایر عرصه‌ها هم کنار بزرگان بایستیم.» حرفم این بود که باید کاری کنیم که در اقتصاد و فرهنگ هم کنار بزرگان دنیا بایستیم.

این جامعه‌شناس اضافه کرد: کاش قاعده بازی‌های دنیا اجازه می‌داد تا مثل فوتبال بی‌دردسر کنار بزرگان بایستیم و دیده شویم. عادل فردوسی‌پور جمله‌ای را بعد از پایان بازی ایران- مراکش  و در میان هیاهو گفت که کمتر شنیده شد، جمله‌ای زیرکانه و دردناک از همان‌ها که جزئی از سبک گزارشگری اوست: «فقط در فوتبال است که ما زود به آرزوهامون می‌رسیم.» ادامه منطقی جمله می‌تواند این باشد امروز «فقط در فوتبال است که در میان بزرگان قرار می‌گیریم و فرصت دیده‌شدن پیدا می‌کنیم.» این مردم ما را می‌آزارد، خسته می‌کند و شادی را از آنها می‌گیرد.

فاضلی که این مطلب را با عنوان زیستن و رقابت در «گروه زندگی» در صفحه شخصی خود در فضای مجازی منتشر کرد، آورده است: کنار بزرگان دنیای فوتبال بودن به ما اجازه داده است شادمان و امیدوار باشیم. تصویر رده‌بندی گروه ما را نگاه کنید. ما بالاتر از اسپانیا و پرتغال ایستاده‌ایم و حتی این رده‌بندی اگر فقط تا آخر دومین بازی ما طول بکشد، نزدیک به یک هفته بالاتر از غول‌ها ایستاده‌ایم؛ ما در این دنیای رسانه‌ای‌شده، یک هفته بالاتر از آن‌ها می‌ایستیم، در کانون توجه رسانه‌های و کمپ تیم ملی ما با حضور رسانه‌ها شلوغ‌تر خواهد شد.

او با بیان اینکه همه این‌ها نشان می‌دهد ما در «گروه مرگ» نیستیم، این گروه برای ما «گروه زندگی» است، افزود: زیستن و رقابت در گروه زندگی است که مردم را شادمانه به میان خیابان کشیده است، غصه‌ها برای ساعاتی فراموش شده‌اند، امید پر گشوده، همدلی موج می‌زند و جهانی به انتظار هنرنمایی ما در برابر غول‌ها نشسته است.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی  ادامه داد: کاش زیستن در «گروه زندگی» را بیرون از دنیای فوتبال هم جدی بگیریم. شاید اگر در «گروه زندگی» این جهان می‌زیستیم، فرصت می‌داشتیم با تیم‌های ملی فوتبال قدرتمندتری هم مسابقه تدارکاتی داشته باشیم و کشورهای جهان از مسابقه دادن با ما خودداری نکنند. آن وقت مجبور نمی‌شدیم رقیب تدارکاتی تیم «کوزوو» باشیم و دست آخر بازی هم لغو شود.

فاضلی اظهار کرد: بیست دقیقه اول بازی ایران و مراکش می‌شد ترس از بودن در میادین بزرگ را در تیم ملی ما دید. زیستن در «گروه مرگ» را درونی کرده بودند، میدان‌ندیدگی و با بزرگان بازی نکردن، به درونی کردن تفکر زیستن در «گروه مرگ» دامن زده بود. اگر با زیستن در «گروه زندگی» جهان، فرصت دیدار با بزرگان یافته بودیم، بیست دقیقه اول زیر فشار سنگین مراکش نمی‌ماندیم.

این جامعه شناس گفت: شادیم و شادی حق مسلم ماست و «فقط در فوتبال است که ما زود به آرزوهامون می‌رسیم» اما تا وقتی تفکر «گروه زندگی» را جدی و در حیات خود جاری نکنیم، شادی‌های ما به اتفاقات گره می‌خورند، عین این اتفاق که مدافع مراکش گل به خودی بزند، هر چند این اتفاق محصول تلاش جانانه، مقاومت و مبارزه وطن‌دوستانه ما باشد و شادی‌های ما رویه معمول زندگی نخواهد شد. زیستن و رقابت کردن هوشیارانه در «گروه زندگی» این جهان، راهی به سوی شادی، امیدواری، انسجام و اتحاد ایران است. تفکر «زیستن و رقابت در گروه زندگی» را از این جام جهانی آغاز کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۳-۲۸ ۰۸:۳۲

فکر می کنم عادل با اتکا به کتابی که ترجمه کرده است، این جمله را گفته و دانش او من در آوردی نبوده است. ضمناً آقای کی روش مربی دوره دیده ای است، او بیس دقیقه اول را بازی می داد و آنالیز می کرد، من که مربی و آنالیزور نیستم اما از دوره ی قبل سبک مربیگری او که اقای حاج رضایی و ... تحلیل می کردند یادم هست، او بازی می دهد و دفاع می کند و به تدریج زوایا و هندسه ی بازی را بر حریف می بندد و فرار کردن از این ویرانگری کار هر کسی نیست. مربی تیم مقابل در زمین با او می جنگد چون او مدام به دنبال بازی دادن و پیدا کردن است. کی روش فوق العاده است ما از حساب و هندسه در بسیاری چیزها استفاده نمی کنیم، حال آن که آن ها در مزدان فوتبال استفاده می کنند. امروز هم اگر در کنار بزرگان دیده می شویم، به مدد مربیگری نماینده ی ان ها است، همان چیزی که در اقتصاد زمان شاه مستشار گفته می شد که علیه آن انقلاب کردیم. به هر حال این دیده شدن، نیازمند یادگیری است.

avatar
۱۳۹۷-۰۳-۲۸ ۱۲:۴۱

حالا جدای از این‌ها ما واقعا در گروه مرگ نیستیم..گروه مرگ حداقل سه عضوش باید هم‌سطح باشن

avatar
۱۳۹۷-۰۳-۲۸ ۱۷:۱۱

خب معلومه که اینچنین هست . چرا ؟ برای اینکه برای خیلی ها مبارزه با گرانی و فساد و اشتغال زایی برای جوانان .حل مشکل مسکن مردم . پیشرفت تو صنعت و تکنولوژی و داشتن اقتصادی قوی و رفاه اجتماعی و رسیدگی به مشکلات کارگران و قشر محروم و حل معضلات فرهنگی وپشتیبانی از نخبگان علمی و مخترعین مملکت و ......... همه اینها حرف و حدیث داره بگیر و ببند داره . گرسنگی و بیخوابی داره. از دست دادن پست و مقام داره . فوتبال که این چیزا رو نداره برادر یک جام جهانی هست میشینیم دورهمی میبینیم تخمه ای هم میشکنیم دیگه .. قهرمان اگه شدیم که عالی حذف هم اگه شدیم میشینیم باهم تجزیه تحلیل میکنیم .فوقش میگیم کی روش بد بود اونا قوی بودن . همین. حالا برویم مشکلات جامعه رو حل کنیم؟ برو بابا کی بره این همه را رو