• پنجشنبه / ۳۱ خرداد ۱۳۹۷ / ۱۳:۱۸
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 97033115057
  • منبع : نمایندگی مرکزی

سومین عملیات کاوش باستان شناسی محوطه زلف آباد آغاز شد

سومین عملیات کاوش باستان شناسی محوطه زلف آباد آغاز شد

ایسنا/مرکزی مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی گفت: سومین فصل کاوش محوطه باستانی زلف آباد آغاز شد. 

به گزارش ایسنا، سیدمحمد حسینی در جمع خبرنگاران افزود: تاکنون به دنبال کاوش های سال های گذشته یک عرصه میدانگاهی، حمام و 30 فضای مسکونی و اماکن نگهداری و ذخیره سازی در این منطقه کشف شده است.

وی با بیان اینکه براساس شواهد به دست آمده شهر یا روستای بزرگی در این منطقه مدفون شده که قدمت آن به دوره ایلخانی و سلجوقی بازمی گردد گفت: طی دو فصل کاوش انجام شده در این منطقه 100 قلم شیء شامل گردنبند، سکه، دستبند تزئینی، النگو و انواع ظروف سفالی کشف شده است. 

وی افزود: شواهد به دست آمده نشان می دهد که این منطقه از نظر اقتصادی و سیاسی و شرایط استراتژیک در جایگاه ویژه ای قرار داشته و حمدالله مستوفی نیز در نوشته های خود به آن اشاره کرده است. 

وی مرمت علمی، ایجاد سقف های ایمن در قسمت های کاوش شده، استقرار پست دائمی یگان حفاظت و فنس کشی محوطه را از اقداماتی عنوان کرد که پس از کاوش صورت گرفته و با تاکید بر ارزشمند بودن این محوطه تاریخی اظهار کرد: کشف رازهای موجود در این محوزه نیازمند بررسی های علمی و تخصصی است. 

براساس این گزارش، اسماعیل شراهی رئیس گروه حفظ و احیاء بناهای تاریخی اداره کل میراث فرهنگی استان نیز با بیان اینکه جدیدیترین تکنولوژی روز برای پیش درآمد این کاوش استفاده شده است، افزود: این تکنولوژی بررسی زیرزمینی به روش مغناطیسی نام دارد و مانع از بروز بسیاری خطاهای سهوی خواهد شد اطلاعات ناب و ارزنده ای را در راستای انجام کاوش آگاهانه در اختیار تیم کاوش قرار می دهد. 

وی اظهار کرد: این تکنولوژی با ایجاد شدت جریان های مغناطیسی تولید شده توسط تجهیزاتی مدرن، از کیفیت و وضعیت کوچکترین ساختارها، حفره ها و اشیای زیر زمین اطلاعاتی دقیق احصا می کند تا در عملیات اجرایی کاوش باستان شناسی با کاملترین اطلاعات اقدام کنیم.

شراهی گفت: با بهره گیری از این تکنولوژی مسیری 20 ساله را طی دو هفته طی خواهیم کرد چراکه در گذشته برای عملیات کاوش بیش از هر چیز بر عملیات خاک برداری با کمترین اطلاعات و گمان ها تکیه زده می شد. این روش بسیار زمان بر، پر هزینه و گاه استوار بر آزمون و خطا بود اما بهره گیری از این تکنولوژی جدید تمام این موانع را برداشته و فصلی جدید در کاوش های باستان شناسی استان مرکزی را آغاز کرده است. 

وی افزود: استفاده از این تکنولوژی برای نخستین بار در استان حاکی از اهمیت محوطه باستانی زلف آباد و همچنین عزم اداره کل برای آغاز فصل جدیدی در کاوش های باستان شناسی استان است. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha