• یکشنبه / ۲۱ مرداد ۱۳۹۷ / ۱۰:۵۶
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 97052110903
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

شهر زیرزمینی جدید در زیر اردستان

شهر زیرزمینی جدید در زیر اردستان

ایسنا/اصفهان شهردار اردستان با بیان اینکه در زیر شهر اردستان یک شهر زیرزمینی وجود دارد، گفت: شهر زیرزمینی اردستان شبیه شهر زیرزمینی نوش آباد است، اما میراث فرهنگی نمی‌گذارد ما آن را اعلام کنیم، ما این شهر زیرزمینی را شناسایی کرده‌ایم و حتی تعدادی از راه‌های زیرزمینی از منازل مردم به این شهر راه دارد، آثاری از دوره ساسانیان در حال مدفون شدن هستند.

محسن حیدری در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، در خصوص طرح بازآفرینی و حواشی میراثی به وجود آمده پیرامون آن در شهرستان اردستان، اظهار کرد: طرح بازآفرینی شهری در دولت یازدهم و دوازدهم مصوب و پیگیری شده که در سطح استان و شهرستان ها و به دبیری شهردار شهرستان مرکزی اجرایی می شود و شهرستان اردستان در این طرح یکی از شهرهای پیشرو در استان اصفهان بوده که هم از نظر طراحی و هم اجرا با بررسی همه جوانب تاکنون پیشرفته است.

وی با بیان اینکه از بهمن ماه گذشته با ابلاغیه ستاد بازآفرینی شهر این موضوع در اردستان آغاز به کار کرد ادامه داد: طرح بازآفرینی اردستان پنج محور دارد که بر اساس آن بافت فرسوده، بافت تاریخی و بافت حاشیه نشین شهری باید ساماندهی و بهبود پیدا کند و اقامتگاه‌های ناهمگون و مناطق روستایی الحاقی نیز باید تعیین تکلیف شود که برای این منظور پنج محور در شهر اردستان، چهارمحور در شهر زواره و یک محور در شهر مهاباد تعریف شده است.

شهردار اردستان با اشاره به اینکه قبل از اجرای محور اول در شهر اردستان 12 جلسه برگزار شده است که همه مدیران از جمله مدیر میراث فرهنگی شهرستان نیز در آنها حضور داشته و صورتجلسه‌ها را نیز امضا کرده است، تصریح کرد: محور اول آغاز شد و برای هماهنگی بیشتر میان دستگاه‌های اجرایی نیز حرکت آرام به پیشرفت در خرداد ماه سال جاری میراث فرهنگی در یکی از جلسات برای دیواره‌های مسجد جامع و مناطق حساس باستانی درخواست مجوز کرد و ما نیز قول دادیم که در نزدیکی دیواره ها و مناطق حساس میراثی با مجوز حرکت کنیم.

حیدری با بیان اینکه طبق قول‌هایی که میراث فرهنگی داده بودیم حتی به کاروانسرای مخروبه جنب مسجد نیز دست نزدیم، تاکید کرد: حتی ما پا را فراتر از قول‌هایمان گذاشتیم و به عمق هم نرفتیم چراکه احساس می کردیم در عمق مناطق شهری اردستان به خصوص در اطراف مسجد جامع امکان وجود  مناطق باستانی هست.

وی ادامه داد: ما اطمینان داریم که در زیر شهر اردستان یک شهر زیرزمینی وجود دارد و در خصوص آن با پژوهشکده میراث فرهنگی نامه‌نگاری‌هایی صورت گرفت و منتظر مجوز هستیم. همچنین برای کاروانسرا و تپه خاموش نیز در خواست مجوز کاوش داده ایم.

شهردار اردستان اظهار کرد: حرکت های ما با استانداردهای میراث ‌فرهنگی مطابقت دارد و حتی درخواست‌های مجوز برای کاوش و مجوزهای دیگر از میراث فرهنگی را نیز مدام ارائه کرده‌ایم.

حیدری در خصوص تخریب یک حجره و حواشی پیرامون آن گفت: حجره در یک طول 60 متری بود و درصد زیادی از آن تخریب شد و فقط چند متری از آن باقی مانده بود، اما افرادی ناآگاه به این ساختمان ضربه زدند و از حالت پایدار خارج کردند و ما مجبور شدیم که آن را تخریب کنیم، آقای طاهری معاون میراث فرهنگی استان نیز خودشان اعلام کردند که این حجره ارزش تاریخی ندارد، اما باید دلیل تخریب پیدا و بازسازی آن در دستور کار قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه امروز پیگیر هستیم تا بازآفرینی شهری اردستان به سر منزل مقصود برسد، تاکید کرد: محور دوم بازآفرینی شهری اردستان در اطراف قنات دو طبقه اردستان است ما برای شروع فعالیت درخواست‌های خود را به استان و شهرستان ارائه کرده‌ایم و در جلسات عنوان کردیم با توجه به میراثی بودن منطقه هرکسی راهنمایی دارد و مسیر درست را می‌داند ما راهنمایی هایش را قبول داریم، یونسکو و میراث فرهنگی هرچه راه کار دارند را ارائه دهند خواهیم شنید و طبق آن حرکت می‌کنیم، اما باید بدانند که از ابتدای پاییز محور دوم بازآفرینی شهری در اطراف قنات دو طبقه اردستان اجرایی می شود. 

شهردار اردستان با بیان اینکه من به میراث فرهنگی معتقدم، گفت: شهر زیرزمینی اردستان شبیه شهر زیرزمینی نوش آباد است، اما میراث فرهنگی نمی‌گذارد ما آن را اعلام کنیم، ما این شهر زیرزمینی را شناسایی کرده‌ایم و حتی تعدادی از راه‌های زیرزمینی از منازل مردم به این شهر راه دارد، آثاری از دوره ساسانیان در حال مدفون شدن هستند که باید از زیر خاک خارج شوند تا بتوانند در معرض دید قرار گیرند. 

حیدری تصریح کرد: توسعه و پیشرفت اردستان با توجه به گردشگری و میراث فرهنگی اتفاق خواهد افتاد. مسجد جامع، قنات‌ها، کاروانسراها و محوطه بازار و مسجد امام حسن(ع) که قدمتی هزار ساله دارد که یکی از گلدسته‌هایش نیز تخریب شده است آثاری هستند که می‌تواند گردشگری را رونق و به واسطه آن شهر اردستان را به سمت توسعه پایدار حرکت دهد. 

وی خاطرنشان کرد: به عنوان شهردار اردستان اجازه نمی‌دهم تخریبی در میراث فرهنگی رخ بدهد چراکه این میراث باید حفظ و برای رونق شهر به کار گرفته شود چراکه این میراث فرهنگی امید اقتصاد شهری اردستان است. 

ادعای شهرزیرزمینی اردستان نیازمند باستان شناسی و کارشناسی است

همچنین فریدون الهیاری در گفت و گو با خبرنگار ایسنا- منطقه اصفهان، در خصوص ستاد بازآفرینی شهری و هماهنگی با میراث فرهنگی، اظهار کرد: ستاد بازآفرینی شهری ستادی است که در استان و سپس در هر شهرستان تشکیل می‌شود و یک اقدام ارزشمند به حساب می‌آید که محور اساسی آن را راه و شهرسازی به عهده دارد هرچند که در استان ها به ریاست استاندار و در شهرستان ها با ریاست فرماندار این جلسات تشکیل و مصوبات آن را شهرداری ها اجرایی می‌کنند.

وی با بیان اینکه آنچه در ستادهای بازآفرینی مصوب می‌شود سیاست‌گذاری است و طرح‌هایی که ارائه می شود به خصوص در بافت های تاریخی باید در مراجع تخصصی مورد بررسی قرار گیرد، افزود: در اردستان محور اول طرح بازآفرینی در اطراف مسجد جامع کلید خورد که کار ازشمندی بود، اما باید در ستاد آنچه مصوب می‌شود با استعلام میراث فرهنگی پیش برود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان در خصوص چالش های ایجاد شده در طرح بازآفرینی شهری اردستان در اطراف مسجد جامع گفت: حضور مدیر میراث در جلسات و امضا مصوبات به معنی تایید سیاست گذاری ها بوده و نافی این موضوع نیست که از میراث فرهنگی در محوطه های تاریخی استعلام گرفته شود ما معتقد هستیم شهرداری اردستان باید در خصوص آن حجره در اطراف مسجد جامع استعلام می شد. 

الهیاری در خصوص ادعای پیدا شدن شهرزیرزمینی در زیر شهر اردستان و اینکه این شهر را میراث فرهنگی اجازه مطرح شدن نمی‌دهد گفت: این ادعا نیازمند باستان شناسی است و من نمی توانم آن را رد یا تایید کنم. ادعاهای اینچنینی نیازمند باستان شناسی و کارشناسی دقیق است و نباید با مطرح کردن آن تصمیمات دیگر را زیر سوال برد.

وی با اشاره به اینکه اجازه باستان شناسی فقط در ید معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است، خاطرنشان کرد: برای باستان شناسی شهر ادعا شده باید یک پروپوزال به پژوهشکده میراث فرهنگی ارسال شود هرچند که ما معتقد هستیم که در اکثر شهرها آن منطقه تعبیه های زیر زمینی وجود دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha