• دوشنبه / ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ / ۱۷:۱۲
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 97052211874
  • خبرنگار : 71469

همایش بی‌کیفیتِ روز ملی "کیفیت"

همایش بی‌کیفیتِ روز ملی "کیفیت"

چهارمین همایش ملی کیفیت در حالی برگزار شد که علی‌رغم اعلام قبلی مبنی بر حضور برخی از مسئولان ارشد کشور هیچ یک از آن‌ها در این مراسم حضور پیدا نکرده بود.

به گزارش ایسنا، چهارمین همایش ملی کیفیت در حالی ظهر امروز در سالن همایش‌های بین‌المللی سازمان صداوسیما برگزار شد که قبل از برگزاری مراسم از سوی برگزار کنندگان این مراسم به خبرنگاران اعلام شد که محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت، نیره پیروزبخت رییس سازمان ملی استاندارد ایران، نوابی رییس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان و نیز فولادگر رییس فراکسیون کیفیت و استاندارد مجلس شورای اسلامی در این مراسم حضور پیدا می‌کند که هیچ یک از آن‌ها در چهارمین همایش ملی کیفیت حضور نیافته بود.

سید حمید کلانتری - معاون تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی - در این مراسم با اشاره به اینکه کیفیت و بهره‌وری تاثیرگذاری متقابلی نسبت به یکدیگر دارند گفت: سوال اساسی این است که چرا علی‌رغم تاکیدات مختلف طی سالیان اخیر شاهد ارتقای کیفیت نبوده‌ایم؟ چه کسی مقصر است؟ چه کسی کوتاهی کرده است؟ چرا از پیشرفت‌های لازم برخوردار نمی‌شویم؟ چرا برخی تولیدات از کیفیت لازم برخوردار نیستند؟ چرا مردم به کالای ایران کمتر اقبال نشان می‌دهند؟ چرا مردم ما غرب‌زده هستند و تولیدات خارجی آن‌ها را بیشتر راضی نگه می‌دارد. چرا خودروسازی از روند کیفی مطلوبی در دوره زمانی طولانی برخوردار نبوده است.

وی ادامه داد: پاسخ این سوالات را باید در این مساله جست‌وجو کنیم که بهره‌وری و کیفیت در کشور گسترده نشده و تلاش‌ها نقطه‌ای و محدود است. متاسفانه فعالیت‌ها به صورت موردی مد نظر قرار می‌گیرد اما فضای عمومی به سمت ارتقای بهبود و کیفیت پیش نرفته چرا که اگر این گونه بود باید شرایط اقتصادی فعلی کشور در نقطه مطلوب‌تری قرار داشت.

معاون تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه ارتقای کیفیت با فضایی که در آن رانت و فساد وجود دارد صورت نمی‌پذیرد اظهار کرد: باید فضا را اصلاح کنیم و به صورت برنامه‌محور و در فضایی که دارای نظم و انضباط است پیش برویم. با کیفیت و بهره‌وری به عنوان دغدغه کلان دستگاه‌های نظام از جمله دولت و مجلس تبدیل شود.

کلانتری با اشاره به اینکه نظام اثربخشی در کشور برای ارتقای کیفیت وجود ندارد گفت: متاسفانه بین بهترین و بدترین کارمند در نظام اداری که 3 الی 4 میلیون کارمند دارد تفاوتی نیست و همین مساله موجب می‌شود که شاهد رشد و ارتقای کیفیت نباشیم.

در ادامه حکیم عطار - رییس اسبق سازمان ملی استاندارد – با اشاره به اینکه استاندارد بودن یک کالا داشتن حداقل کیفیت مطلوب مورد قبول کارشناسان جهت کاربرد آن است اظهار کرد: اگر کیفیت کالایی پایین‌تر از حد استاندارد باشد قابلیت مصرف و کاربرد ندارد و از درجه اعتبار ساقط است.

وی در ادامه به بیان خاطراتی از جدال خود و همسرش به منظور خرید یخچال ایرانی و خارجی پرداخت! و در مورد کیفیت نامطلوب این یخچال ایرانی پس از مجاب کردن سخت همسرش به خرید آن صحبت کرد.

در پایان نیز علی‌اکبر اولیا - رییس سازمان ملی بهره‌وری ایران -با بیان اینکه گزارش‌ها حاکی از این است که طی 15 سال اخیر علی‌رغم تدوین برنامه‌های پنج ساله توسعه‌ای سهم بهره‌وری در رشد ا قتصادی صفر درصد بوده است گفت: قرار بر این بود که بر اساس برنامه‌های مختلف توسعه‌ای کشور حدود 30 درصد از رشد اقتصادی از محل بهره‌وری باشد.

وی ادامه داد: باید از صنعت‌گران، تولید کنندگان داخلی حمایت کنیم و در صنعت کلان و خرد کشور نیازمند بهره‌وری هستیم. در این راستا نیز هماهنگی‌هایی با معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری در حوزه نوآوری مد نظر قرار گرفته است تا بتوانیم وجه نوآوری را در ارتقای کیفیت اعمال کنیم و در جبهه‌ای وسیع به مقوله بهره‌وری بپردازیم.

وی با بیان اینکه مقوله کیفیت باید با استفاده از حداقل منابع، قیمت پایین و نوآوری و فناوری در دستور کار قرار گیرد خاطرنشان کرد: بهره‌وری و کیفیت به منظور رقابتی شدن فضا یک نیاز است و وجود استاندارد کیفیت نقطه آغازین راه به شمار می‌آید.

رییس سازمان ملی بهره‌وری ایران ادامه داد: مصیبت‌هایی که به مردم از نبود کیفیت کالا و خدمات وارد می‌شود مساله بسیار مهمی است و متاسفانه ما نهادی برای درجه‌بندی کیفیت برای معرفی برندهای برتر با قیمت تمام شده پایین‌تر به مردم وجود ندارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha