• سه‌شنبه / ۲۰ شهریور ۱۳۹۷ / ۰۳:۱۵
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 97061909716
  • خبرنگار : 71432

چه کربوهیدرات‌هایی بخوریم؟

چه کربوهیدرات‌هایی بخوریم؟

کربوهیدرات‌ها از جمله ترکیب‌های غذایی مورد بحث در میان متخصصان تغذیه هستند که در مورد ویژگی و مفید بودن آن‌ها برای سلامتی اختلاف نظراتی وجود دارد.

به گزارش ایسنا، کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها و پروتئین‌ها سه گروه غذایی هستند که عناصر اصلی در هر نوع رژیم غذایی را تشکیل می‌دهند. کربوهیدرات‌ها هم به نوبه خود انواع مختلفی دارند و ضروری است که برای دنبال کردن یک رژیم غذایی مناسب آگاهی کافی نسبت به تفاوت بین آن‌ها وجود داشته باشد.

کربوهیدرات‌ها یکی از منابع اصلی غذایی برای تامین انرژی هستند و بخش اصلی یک رژیم غذایی سالم به حساب می‌آیند. انواع مختلف کربوهیدرات‌ها بواسطه تاثیری که روی سلامتی دارند با یکدیگر متفاوت هستند. فیبر، نشاسته و قند کربوهیدرات‌ محسوب می‌شوند و این گروه غذایی به دو دسته کربوهیدرات‌های ساده و پیچیده تقسیم می‌شوند.

همچنین مونوساکاریدها، دی‌ساکاریدها و پلی‌ساکاریدها سه گروه اصلی کربوهیدرات‌ها هستند.

خوراکی‌های حاوی کربوهیدرات‌های پیچیده نسبت به مواد غذایی حاوی کربوهیدرات‌های ساده مغذی‌تر هستند. خوراکی‌های سبوس‌دار و سبزیجات نمونه‌هایی از کربوهیدرات‌های پیچیده هستند. شربت ذرت و کلوچه از خوراکی‌های حاوی کربوهیدرات ساده به حساب می‌آیند.

بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند رژیم‌های غذایی با میزان کربوهیدرات پایین را دنبال کرده یا کربوهیدرات‌ها را به طور کامل از برنامه غذایی حذف کنند. هرچند تا زمانی که پزشک به دلایل خاصی رژیم غذایی فاقد کربوهیدرات را به فرد توصیه نکرده، حذف کامل آن ایده خوبی نیست و می‌تواند برای سلامتی مضر باشد.

کارشناسان سلامت به افراد توصیه می‌کنند کربوهیدرات‌های ساده را با گزینه‌های دیگر جایگزین کنند. به طور مثال، جایگزینی آب‌میوه صنعتی با آب‌میوه طبیعی یا جایگزینی نان سفید با نان‌های سبوس‌دار.

به گزارش مدیکال نیوز تودی، در رژیم غذایی متوازن باید کربوهیدرات‌های طبیعی، پیچیده و غیرفرآوری گنجانده شود که این نوع برنامه غذایی سرشار از مواد مغذی همچون سبزیجات، خشکبار، حبوبات و خوراکی‌های سبوس‌دار است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha