• سه‌شنبه / ۲۴ مهر ۱۳۹۷ / ۱۳:۱۱
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 97072413555
  • منبع : نمایندگی کرمان

یک مسئول:

هر روز یک بنای تاریخی در کرمان شناسایی می‌شود

هر روز یک بنای تاریخی در کرمان شناسایی می‌شود

ایسنا/کرمان مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان، گفت: به طور میانگین روزانه یک بنای تاریخی یا محوطه باستانی جدید در این استان شناسایی می‌شود.

به گزارش ایسنا، "غلامرضا فرخی" در دیدار با فرماندار شهرستان راور در محل فرمانداری این شهرستان، اظهار کرد: در حال حاضر 7000بنای تاریخی در استان کرمان شناسایی شده که از این تعداد 700 اثر در فهرست آثار ملی و هفت اثر در فهرست میراث جهانی به ثبت رسیده است.

وی با بیان اینکه انتظار می‌رود بیش از 12 هزار بنای تاریخی در استان کرمان وجود داشته باشد، تصریح کرد: در حال حاضر به طور میانگین روزانه یک بنای تاریخی یا محوطه باستانی جدید توسط اهالی بومی، دوستداران میراث فرهنگی، شوراهای اسلامی، دهیاری‌ها و یا کارشناسان این اداره کل معرفی و یا شناسایی می‌شوند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان با تاکید بر اینکه اعتبارات دولتی پاسخگوی مرمت بناهای تاریخی نیست، افزود: با اعتبارات موجود نمی توان حتی پنج درصد از این قبیل بناها را در هر سال مرمت و بازسازی کرد.

فرخی با بیان اینکه در سفر به شهرستان‌های استان کرمان، اغلب فرمانداران، شهرداران یا دهیاران از عدم مرمت بناها و آثار تاریخی گلایه دارند، افزود: بدون شک در هر نقطه از استان پهناور کرمان یک بنا و یا محوطه باستانی وجود دارد که کل اعتبارات عمرانی استان نیز برای مرمت و بازسازی آنها کافی نیست.

وی با تاکید بر اینکه باید از توان بخش خصوصی برای مرمت آثار تاریخی کمک گرفت، گفت: با بازسازی و تغییر کاربری هر بنا حداقل برای پنج تا 10 نفر به طور مستقیم یا غیر مستقیم اشتغال زایی ایجاد می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان، خواهان همکاری فرمانداری‌ها، شهرداری‌ها و دهیاری ها برای مرمت آثار تاریخی شد و افزود: این قبیل دستگاه های اجرایی می توانند با تخصیص اعتبارات سالیانه در باسازی بخشی از آثار تاریخی مشارکت کنند.

فرخی با اشاره براینکه در حال حاضر بیش از 200 خانه بوم گردی در سراسر استان کرمان راه‌اندازی شده است، بیان کرد: خانه‌های بوم گردی نمونه موفق مشارکت بخش خصوصی در ایجاد اشتغال و توسعه زیر ساخت‌های صنعت گردشگری هستند که باید به عنوان یک الگو در سایر بخش ها نیز مورد استفاده قرار گیرند.

وی با بیان اینکه در صنعت گردشگری به ازای هر 50 میلیون تومان سرمایه گذاری برای یک نفر اشتغال‌زایی می‌شود، اظهار کرد: این میزان در صنایع بزرگ از قبیل پتروشیمی بالغ بر 500 میلیون تومان است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان با تاکید براینکه در شرایط کم آبی و خشکسالی نمی‌توان برنامه ای برای توسعه صنعت کشاورزی داشت، خاطرنشان کرد: باید بیش از گذشته بر روی صنعت گردشگری و توسعه زیرساخت های آن سرمایه‌گذاری کرد.
 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha