• چهارشنبه / ۷ آذر ۱۳۹۷ / ۱۰:۵۴
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 97090702977
  • منبع : نمایندگی مرکزی

فرماندار اراک عنوان کرد:

کسری ۳۴ میلیون متر مکعبی سالیانه در مخزن تجمعی دشت اراک

کسری ۳۴ میلیون متر مکعبی سالیانه در مخزن تجمعی دشت اراک

ایسنا/مرکزی فرماندار اراک گفت: متوسط حجم کسری مخزن تجمعی دشت اراک سالیانه ۳۴ میلیون متر مکعب و متوسط افت سالیانه مخزن دشت اراک ۵۴ سانتی متر است.

به گزارش ایسنا، حسین بختیاری در نشست شورای حفاظت از منابع آب استان مرکزی گفت: ایران در بین چندین کشور منطقه مقام دوم از نظر کمبود بارندگی را داراست و متوسط بارندگی در ایران یک سوم متوسط بارندگی در دنیاست و این در حالی است که تبخیر در این کشور سه برابر دنیاست.

وی افزود: استان مرکزی نیز با بارش ۲۷۴ میلی متر در سال جایگاه ۱۹ در کشور را از لحاظ میزان بارندگی دارد.

فرماندار اراک تصریح کرد: در ۴۰ سال گذشته ۱۰ درصد کاهش بارندگی در استان مرکزی را شاهد بوده ایم، میزان بارندگی در این استان از ۳۱۷ میلی متر به ۲۹۴ میلی متر در سال رسیده و به عبارتی می توان گفت شهرستان اراک پس از شازند رتبه دوم را از لحاظ بارندگی دارد.

بختیاری بیان کرد: متوسط حجم کسری مخزن تجمعی دشت اراک سالیانه ۳۴ میلیون متر مکعب و متوسط افت سالیانه دشت اراک ۵۴ سانتی متر است.

وی در خصوص برداشت از چاه های استان ادامه داد:  ۲۵۰ میلیون مترمکعب از چاه های استان برداشت می شود که ۸۸ درصد در بخش کشاورزی، ۱۶ درصد در بخش شرب شهری و روستایی، ۲ درصد صنعت و ۴ درصد در بخش خدمات به مصرف می رسد، ۵۰۱ حلقه چاه غیر مجاز در استان وجود دارد که باید ساماندهی شود.

فرماندار اراک عنوان کرد: میزان برداشت از منابع آب در شهرستان اراک ۶۹.۵ درصد در بخش کشاورزی، ۱۴.۴ بخش شرب و ۵۵ درصد صنعت و خدمات است.

وی تاکید کرد:  باید بحث فرونشست را جدی بگیریم که در این راستا شاخص ترین اقدام سال گذشته حفظ مخازن زیرزمینی و هدایت آب ها به سمت تالاب میقان بود .

فرماندار اراک  احداث ۶ سد، ایجاد ۱۲۶ کیلومتر انتقال خطوط انتقال آب، ۲۲۳ مورد نصب کنتور بر روی چاه ها، رفع تصرف رودخانه ۱۲ مورد، پرکردن ۲۲ حلقه چاه غیر مجاز و توقیف ۲۸ دستگاه حفاری را از جمله اقدامات موثر سال جاری عنوان کرد.

وی گفت: ترویج کشت های کم آب طلب، استانداردسازی شیرآلات، ترویج فرهنگ مصرف بهینه آب، ساماندهی ساعت کارکرد واحدهای آبزی پروری، ترویج بهره برداری چند منظوره از چاه های مجوزدار، کشاورزی در دوره ساعت کارکرد چاه و بالابردن بهره وری، اصلاح شبکه های آبفا به منظور جلوگیری از هدر رفت، قطع انشعابات غیر شرب از شبکه آبرسانی و توزیع، کاهش فضای سبز شهری بویژه چمن کاری، استفاده از سیستم آبیاری نوین و آب تصفیه خانه ها از جمله اقدامات موثر در راستای اصلاح الگوی مصرف در اراک است.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha