• شنبه / ۱۵ دی ۱۳۹۷ / ۰۹:۴۴
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 97101507568
  • منبع : نمایندگی لرستان

از کشاورزی چه می دانیم؟

کشت کنجد تا ساختار گندم

کشت کنجد تا ساختار گندم

ایسنا/لرستان یک دکترای زراعت گفت: کنجد گیاهی ارزشمند برای کشت است.


حسین پورهادیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: کنجد گیاهی ارزشمند برای کشت و مصرف به صورت روغن و دارو است.

وی ادامه داد: برآورد نیاز خالص آبی آن تحت شرایط اقلیمی هر منطقه به خصوص در مناطق خشک و نیمه خشک کمک زیادی به کشت و تولید آن می‎کند.

پورهادیان خاطر نشان کرد: دانه کنجد از کشت گونه گیاهی به نام سزاموم ایندیکوم به دست می‎آید که از خانواده دولپه‎ای است.

این عضو هیات علمی دانشگاه پیام‎نور لرستان گفت: این گیاه بومی ایران بوده و بعد از گندم در مناطق خشک و نیمه خشک مورد توجه کشاورزان است.

وی افزود: در سال‎های اخیر جهت توسعه کشت کنجد و اصلاح ارقام آن کارهای خوبی صورت گرفته است.

پورهادیان اضافه کرد: به دلایلی مانند عملکرد اندک و حساسیت به بیماری‎ها، کاشت کنجد کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

مواد ذخیره شده در گندم به شکل کربوهیدرات‌های محلول در آب هستند

یک دکترای کشاورزی گفت: مواد ذخیره شده در گندم به شکل کربوهیدرات‌های محلول در آب هستند.

دکتر داوود ارادتمند در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: تنش‌های محیطی مهم‌ترین عوامل کاهش دهنده عملکرد گیاهان زراعی در سراسر جهان بوده و به همین دلیل پتانسیل ژنتیکی عملکرد گیاهان زراعی تحقق نمی‌یابد.

وی ادامه داد: شناخت صفات مرتبط با تحمل به تنش خشکی و بررسی رابطه آنها با عملکرد دانه ضروری است.

ارادتمند اضافه کرد: در واقع باید صفاتی که باعث جلوگیری یا کاهش خسارت ناشی از تنش خشکی به گیاه می‌شوند، شناسایی شده و نقش و اثر هرکدام از آنها بر میزان تحمل به تنش خشکی ارزیابی شود.

این دکترای کشاورزی یادآور شد: بهبود ظرفیت پر شدن دانه‌ها با استفاده از ذخایر ساقه، یکی از مهم‌ترین اهداف به‌نژادی گندم تحت تنش‌های محیطی مانند خشکی و گرماست.

وی خاطرنشان کرد: در بسیاری از گیاهان زراعی ازجمله گندم مواد ذخیره شده عمدتاً به شکل کربوهیدرات‌های غیرساختمانی یا کربوهیدرات‌های محلول در آب هستند.

ارادتمند گفت: مواد ذخیره شده در ساقه به شکل کربوهیدرات‌های محلول در آب بوده و  حدود 25 تا 40 درصد از کل وزن خشک ساقه را تشکیل می‌دهند.


 


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha