• یکشنبه / ۵ اسفند ۱۳۹۷ / ۰۵:۱۰
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 97120501969
  • خبرنگار : 71470

دلایل گرانی مجدد سیگار

دلایل گرانی مجدد سیگار

قیمت سیگار در چند روز گذشته دوباره روند صعودی به خود گرفته که فعالان این بازار معتقدند کاهش حجم توزیع و افزایش قیمت دلار دلیل آن بوده است.

به گزارش ایسنا، چند روز گذشته شایعاتی در رابطه با افزایش قیمت سیگار مطرح شده بود که بررسی‌های میدانی نشان از آن دارد که قیمت انواع سیگار، توتون و تنباکو در بازار افزایش یافته است. این افزایش قیمت در حالی رخ داده که عرضه سیگار از سوی واحدهای صنفی سطح شهر و دکه‌های روزنامه‌فروشی کاهش یافته و مسئولان این واحدها مدعی‌اند که شرکت‌های توزیع کننده و واردکننده سیگار حجم توزیع خود را به شدت کاهش داده‌اند.

نیما، فروشنده یکی از واحدهای صنفی عرضه دخانیات در این‌باره اظهار کرد: در چند روز اخیر شرکت‌های توزیعی که محصولات وارداتی و تولیدی سیگار را در سطح شهر عرضه می‌کنند، پاسخگوی سفارش‌گذاری‌ها نیستند و عرضه قطره‌چکانی سیگار را در سطح شهر در پیش گرفته‌اند و این در حالی است که میزان تقاضا از سوی مصرف‌کننده و واحدهای صنفی بیش از میزان عرضه است.

وی تاکید کرد: قیمت سیگارهای وارداتی مستقیماً با قیمت دلار تعیین می‌شود.

یکی دیگر از فروشندگان سیگار در رابطه با دلیل افزایش دوباره قیمت آن می‌گوید: در حال حاضر شرکت پخش برای آنکه دست دلال از بازار دخانیات کوتاه شود، حجم عرضه را کاهش داده تا محصولات بازار و دلال به اتمام برسد.

در این رابطه علیرضا رضایی - رئیس اتحادیه عطار و سقط‌فروش - در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: قیمت سیگار از حدود چهار ماه پیش روند صعودی به خود گرفته که در روزهای اخیر با توجه به افزایش قیمت دلار، بار دیگر سیگار گران شده است.

وی با بیان این‌که سیگار از قاچاق مستثنی نیست، تاکید کرد: آمار دقیقی از میزان قاچاق سیگار به کشور وجود ندارد و متأسفانه در زمینه واردات رسمی و تولید سیگار، سازمان‌های مرتبط همچون سازمان صنعت، معدن و تجارت، شرکت دخانیات و واردکنندگان آمار دقیقی از میزان تولید و واردات در اختیار اتحادیه قرار نمی‌دهند و این موضوع عاملی شده تا قیمت‌گذاری و نظارت به درستی و بر پایه اصول اقتصادی انجام نشود.

رئیس اتحادیه عطار و سقط‌فروش تاکید کرد: توزیع سیگار در اختیار افراد انگشت‌شماری است که این موضوع گرانی و قیمت‌گذاری نامتعارف را به دنبال داشته؛ در حالی‌که باید سیستم تولید به گونه‌ای باشد که دلال و واسطه توان دخالت در بازار سیگار را نداشته باشد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا قیمت تولیدات داخلی با نوسان نرخ دلار تعیین می‌شود؟ گفت: قیمت‌گذاری محصولات داخلی ارتباط مستقیم با دلار ندارد، اما مواد اولیه تولید سیگار به صورت وارداتی در کشور تأمین می‌شود که این موضوع عاملی شده تا نوسان نرخ دلار بر قیمت محصولات داخلی تأثیر داشته باشد.

بررسی‌های میدانی حاکی از آن است که در حال حاضر قیمت هر پاکت سیگار وینستون در بازار آزاد ۹۵۰۰ تومان، کمل ۷۵۰۰ تومان، کنت ۶۵۰۰ تومان، و جی وان ۵,۵۰۰ تومان است؛ در حالی‌که قیمت پخش هر پاکت سیگار وینستون ۷۵۰۰ تومان، کمل ۶,۰۰۰ تومان و جی وان ۴,۰۰۰ تومان است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۱۲-۰۵ ۰۷:۵۷

ارزانی بنزین و سیگار در زمانی که همه چیز چند برابر شده نشان از خیانت به مردم و کشور دارد . خیلی ها از این مساله منتفع میشوند که بخش دارو و درمان از جمله آنهاست