• یکشنبه / ۱۲ اسفند ۱۳۹۷ / ۱۱:۳۰
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 97121206115
  • خبرنگار : 71214

دلیل گرانی ماهی خوراکی + قیمت‌ها

دلیل گرانی ماهی خوراکی + قیمت‌ها

در شرایطی که قیمت ماهی نسبت به سال گذشته حدود دو برابر و در برخی موارد بیشتر از آن شده و مردم قدرت خرید این محصول پروتئینی را ندارند، مدیر بازار اتحادیه ماهیان سردآبی معتقد است که قیمت انواع ماهی مانند دیگر محصولات کشاورزی و غذایی افزایش یافته و در این میان تولیدکنندگان تقصیری ندارند.

به گزارش ایسنا، بازار ماهی هم در هفته‌ها و ماه‌های گذشته با افزایش قیمت مواجه شده و هر روز شاهد گرانی انواع این محصولات شیلاتی هستیم؛ به طوری‌که قیمت‌ها نسبت به سال گذشته حدود دو برابر افزایش یافته است. بر این اساس هر کیلوگرم ماهی قزل آلا در بازار بین ۳۰ تا ۳۲ هزار تومان فروخته می‌شود و این در حالی است که قیمت آن در سال گذشته کیلویی ۱۲ تا ۱۴ هزار تومان بود.

در بازار، هر کیلوگرم ماهی کپور به ۲۵ هزار تومان، ماهی شوریده بیش از ۲۶ هزار تومان، ماهی کفال ۲۵ هزار تومان و میگو بین ۳۰ تا ۳۵ هزار تومان به دست مردم می‌رسد که البته قیمت‌ها بسته به منطقه و شمالی و جنوبی بودن فروشندگان متفاوت است.

ساحل سلطان کریمی، مدیر بازار اتحادیه ماهیان سردآبی در این باره به ایسنا گفت: این طور نیست که فقط قیمت ماهی در بازار افزایش یافته باشد، بلکه تقریباً همه محصولات درگیر نوسانات قیمتی شده‌اند، اما در این صنعت، ماهی‌های جنوب صید و عمده آن صادر می‌شود و به همین دلیل قیمت آن افزایش چشمگیری داشته است.

وی افزود: در این راستا و به دلیل اینکه مردم توان خرید ماهی‌های جنوب را ندارند، برای خرید ماهی‌های سردآبی و به ویژه پرورشی هجوم آورده اند و این مسئله باعث شده که قیمت ماهی افزایش یابد. از سوی دیگر تولیدکنندگان و پرورش دهندگان ماهی نیز هزینه‌های تولیدشان افزایش یافته و آنها تقصیری در گرانی محصولات شیلاتی ندارند.

سلطان کریمی ادامه داد: خوراک ماهی که تا سال گذشته کیلویی ۴۵۰۰ تا ۵۰۰۰ تومان بود، امسال به کیلویی حدود ۱۰ هزار تومان رسیده و بچه ماهی هم با افزایش چند برابری قیمت مواجه شده و تخم ماهی نیز محدودیت‌های بسیاری برای پرورش دهندگان به وجود آورده است.

مدیر بازار اتحادیه ماهیان سردآبی اظهار کرد: قیمت هر کیلوگرم ماهی قزل آلا در اسفند ماه سال گذشته به حدود ۱۶ هزار تومان رسیده بود و امسال نیز حدود ۳۲ هزار تومان است، بنابراین و با توجه به مسائل و مشکلات موجود که گریبانگیر همه صنایع است، نمی‌توان تولیدکنندگان را مقصر دانست، چرا که آنها عمداً افزایش قیمت نمی‌دهند.

با توجه به این وضعیت باید دید آیا وزارت کشاورزی و دستگاه‌های نظارتی می‌توانند بازار محصولات مختلف مانند ماهی و سایر آبزیان را به نفع مردم کنترل کنند یا اینکه نوسانات قیمتی هر هفته و هر روز که به عید و ایام نوروز نزدیکتر می شویم، دستخوش تغییرات بیشتری خواهد شد؟

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۱۲-۱۲ ۱۱:۵۴

البته کسبه محترم درست می گویند که نسبت به افزایش هزینه ، افزایش قیمت ندارند، اما نکته بسیار مهمی که نمی گویند این است که آنها همیشه در محاسباتشان میزان درصد سودی را که برای خودشان در نظر میگیرند را هیچ وقت تغییر نمیدهند و در واقع اصلا و ابدا حاضر نیستند در این فشار و سختی که به مصرف کننده می آید ، مشارکت داشته باشند. مثلا اگر برای خودشان سود 60-70 درصدی در نظر میگیرند، همیشه این درصد ثابت است و حتی حاضر به کاهش یک درصد هم نیستند! تا به نحوی در این فشار اقتصادی، آنها هم بخشی را به دوش بکشند. جالب و مسخره این است که از هرکدامشان هم بپرسی، قسمهای دروغِ شدیدی میخورند که سودشان فقط 10 درصد یا حتی کمتر است!! در حالی که منابع موثق در بازار اطلاع میدهند که این جماعت از زمان شروع جنگ و آن اوضاع اقتصادی، به سودهای 60-70 درصدی و بیشتر از آن ، عادت کرده اند و زیر این مقدار سود خالص را ، ضرر میشمارند!!

avatar
۱۳۹۷-۱۲-۱۲ ۱۳:۴۰

دمت گرم !

avatar
۱۳۹۷-۱۲-۱۲ ۱۵:۰۲

مگر ماهی در دریا دلاری شنا میکند؟ بله پرورشی قبول که ... زیاد شده اما صید دریایی که دیگر دلاری نیست...!؟