• سه‌شنبه / ۲۸ اسفند ۱۳۹۷ / ۱۰:۰۳
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 97122814759
  • منبع : نمایندگی لرستان

دنورو، آشی آیینی

دنورو، آشی آیینی

ایسنا/لرستان ‌یک کارشناس مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: دنورو را مردم استان به نشانه شادی روییدن اولین دندان کودکشان درست می‌کنند.

‌اعظم گنجی در گفت ‎ وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: دنورو یا آش دندانی یک نوع سوپ یا آش لری است.

وی اضافه کرد: مردم لرستان به نشانه شادی روییدن اولین دندان کودکشان این آش را درست می‌کنند.

گنجی بیان کرد: آنان معتقدند که اگر این آش همان موقع روییدن دندان کودک پخته نشود در بزرگسالی دچار دندان قروچه می‌شود.

این کارشناس مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: پختن این غذا برای مردم منطقه بیشتر جنبه آیینی دارد و پس از درست کردن دنورو به نشانه جشن و شادی مقداری از آن را به همسایه هدیه می‌دهند.

وی بیان کرد: همسایه نیز در عوض به‌منزله سلامتی نوزاد هدیه‌ای به او می‌دهد.

گنجی خاطرنشان کرد: مردم لرستان برای پخت دنورو از گندم، لوبیا، نخود،‌ عدس و باقلا استفاده می‌کنند.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha