• یکشنبه / ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۰:۱۷
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 98022915067
  • منبع : نمایندگی کرمان

هرگز با آب سرد افطار نکنید

آب یخ

رییس دانشکده طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تاکید بر اینکه هرگز با آب سرد افطار نکنید، ادامه داد: اصلاح عادات بد غذا در خوردن و آشامیدن مثل پرهیز از پرخوری، تندخوری و در هم خوری، در هر شرایطی ضروری است و در زمان افطار و نیز سحری ضروری‌تر. متأسفانه گاهی سفره افطار کلکسیونی از غذاهای مختلف و مخلفات همراه از جمله نوشیدنی‌های سرد و حتی میوه است که این در هم خوری به شدت مضر دستگاه گوارش است و فواید روزه‌داری را از بین می‌برد و باعث کسالت می‌شود.

به گزارش ایسنا، دکتر "محمد ستایش" درباره توصیه‌های طب سنتی برای روزه‌داران گفت: توجه به یکسری توصیه‌ها و نکات زیر می‌تواند به یک روزه‌داری سالم کمک کند و  افراد بیمار و بیماران مزمن که تحت درمان‌های طبی هستند قبل از اقدام به روزه‌داری حتماً با پزشک معالج خود مشورت کنند.

وی با بیان اینکه مزاج‌های گرم و تر و نیز سرد و تر از روزه‌داری بهره بیشتری می‌برند و مزاج‌های خشک به خصوص در فصول گرم و یا برخی مشاغل خاص برای تحمل بهتر و پیشگیری از بروز بیماری، نیازمند تدابیر خاص هستند، اظهار کرد: در لحظه افطار توصیه می‌شود ابتدا افراد روزه خود را با یک نوشیدنی گرم و کمی شیرین مثل شربت زعفران، آب جوش و خرما یا کمی شیر با عسل باز کنند تا معده آمادگی لازم برای هضم را پیدا کند و بعد به فاصله کوتاهی وعده افطار را میل کنند.

رئیس دانشکده طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه میوه یا آب میوه را حداقل یک ساعت و نیم بعد از افطار میل کرده تا مزاحمتی برای هضم غذا نباشد، افزود: خوردن وعده سحری حتماً توصیه می‌شود اما غذاهایی مثل سرخ کردنی‌ها، غذاهای خیلی چرب و خیلی شیرین، فست فودها، نوشابه‌ها و نوشیدنی‌های صنعتی، چای پررنگ، قهوه، روغن‌های جامد، مواد خیلی تند و شور مناسب وعده سحری نیستند و ضمن افزایش تشنگی در روز، ممکن است نشاط روزه دار را هم کم کنند.

وی ادامه داد: برای تحمل بهتر تشنگی علاوه بر رعایت نکات فوق، به تناسب ذائقه و مراعات بیماری زمینه‌ای می‌توان از ترکیباتی مثل ماءالشعیر طبی، جلاب (شربت زعفران) طبی، شربت لیمو و نارنج، شربت سکنجبین با کمی تخم خرفه، آب میوه‌های طبیعی، خیسانده برگ هلو و زردآلو (با رعایت فاصله زمانی از غذا) ، شربت تخم شربتی(بالنگو) استفاده کرد.

ستایش با اشاره به اینکه برای روزه‌دارانی که از برخی بیماری‌های رایج گوارشی مثل ضعف هضم، نفخ، ترش کردن معده و ... رنج می‌برند برای کاستن از این علائم هیچ چیز به اندازه ترک عادات ناپسند و رعایت اصول صحیح خوردن و آشامیدن  که به برخی از آن‌ها اشاره شد مؤثر نیست، افزود: در هر حال با مشورت پزشک متخصص طب سنتی می‌توان از برخی دستورات ساده گیاهی نیز بهره برد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.