• سه‌شنبه / ۱۸ تیر ۱۳۹۸ / ۱۴:۵۱
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 98041809567
  • منبع : نمایندگی البرز

یک مسئول عنوان کرد:

ایرانی‌ها روزانه بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه کتاب می‌خوانند

ایرانی‌ها روزانه بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه کتاب می‌خوانند

ایسنا/البرز مدیرکل امور مجلس و استان‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: باید ۱۵ هزار کتابخانه در کشور داشته باشیم ولی با فاصله زیاد از استانداردها حالا سه و هزار و ۵۰۰ کتابخانه فعال داریم.

‌به گزارش ایسنا‌، حسام قربانعلی در مراسم افتتاح کتابخانه مرکزی البرز اظهار کرد: حال کتاب در کل کشور خوب نیست و فرهنگ کتابخوانی آن طور که باید و شاید در میان مردم جا نیفتاده است.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از معضلات اجتماعی، فرهنگی، اجتماعی و … ریشه در عدم تمایل مردم برای کتابخوانی دارد، افزود: باید بستر مناسب کتابخوانی در جامعه ایجاد شود تا فرهنگ کتابخوانی در روح و جان مردم ریشه دار شود.

مدیرکل امور مجلس و استان‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به پایین بودن سرانه مطالعه در کشور توضیح داد: آمار دقیقی در خصوص سرانه مطالعه در کشور وجود ندارد ولی بررسی‌ها نشان داده هر ایرانی روزانه بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه مطالعه می‌کند.

این مسئول خاطر نشان کرد: برای همگام شدن با کشورهای توسعه یافته و رفع عقب ماندگی در حوزه‌های مختلف باید به کتاب و کتابخوانی بیشتر بها داده شود.

قربانعلی گفت: باید فرهنگ مطالعه در کشور از دوران کودکی در افراد نهادینه شود چون کسی که از کودکی با کتاب انس و خو بگیرد در بزرگسالی نمی‌تواند کتاب را کنار بگذارد.

وی با اشاره به اعتبار کم نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: اعتبار این نهاد بین ۱۵۰ تا ۱۶۰ میلیارد تومان است و اعتبار ۵۲ میلیاردی که برای ساخت کتابخانه مرکزی البرز هزینه خواهد شد، یک سوم این اعتبار است.

وی توضیح داد: بدون شک اداره دو هزار و ۵۰۰ کتابخانه نهادی، سه هزار و ۵۰۰ کتابخانه در جمع و هفت هزار پرسنل با این اعتبار به سختی انجام می‌شود به همین دلیل باید برای این حوزه اعتبار بیشتری در نظر گرفته شود.

مدیرکل امور مجلس و استان‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: از شهرداری‌ها تقاضا می‌شود بحث نیم درصد اعتبار کتابخانه‌ها را به موقع تخصیص دهند چون اگر این حمایت‌ها صورت نگیرد، آشتی مردم با یار مهربان میسر نخواهد شد.

وی با اشاره به کلنگ‌زنی کتابخانه مرکزی البرز افزود: امروز این کتابخانه کلنگ زنی شده و طبق گفته‌ها دو سال دیگر به بهره برداری می‌رسد در صورتی که کتابخانه مرکزی مشهد که بیشترین بودجه را به لحاظ تقسیمات به خود اختصاص داده، بعد از ۲۰ سال سال گذشته به بهره برداری رسیده است.

این مسئول خاطرنشان کرد: بسیاری از کتابخانه‌های مرکزی در استان‌های دیگر نیز بعد از چندین دهه هنوز به بهره برداری نرسیده اند که این نشان می‌دهد آن طور که باید و شاید به این موضوع اهمیت کتابخوانی پرداخته نمی‌شود.

مدیرکل امور مجلس و استان‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: به صورت استاندارد باید ۱۵ هزار کتابخانه در سراسر کشور داشته باشیم ولی امروز تنها سه هزار و ۵۰۰ کتابخانه در کشور فعال است که جبران این عقب ماندگی نیازمند تعامل جمعی است.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha