• شنبه / ۵ مرداد ۱۳۹۸ / ۰۹:۵۰
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 98050501971
  • خبرنگار : 71542

در پی اعلام جرم علیه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست

عیسی کلانتری: احضاریه‌ای ابلاغ نشده است

عیسی کلانتری: احضاریه‌ای ابلاغ نشده است

در پی اعلام جرم دادستانی بندرانزلی استان گیلان علیه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به دلیل اجرای طرح بایوجمی در تالاب انزلی، این مقام مسئول در سازمان محیط زیست گفت: احضاریه‌ای ابلاغ نشده و پرونده این موضوع به تهران ارجاع شده است.

به گزارش ایسنا، اخیرا دادستان عمومی و انقلاب شهرستان بندرانزلی اعلام کرد که علیه عیسی کلانتری - معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست - و سه تن دیگر شامل قربانعلی محمدپور - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان، فرشید سهیلی - مجری طرح بایوجمی در تالاب انزلی - و عبدالرضا کرباسی - ناظر طرح بایوجمی - به اتهام تخریب محیط زیست، تضییع حقوق بیت‌المال و  نشر اکاذیب  اعلام جرم کرده است. 

به دنبال این خبر عیسی کلانتری در گفت‌وگو با ایسنا، در پاسخ به این پرسش که آیا به دادگاه احضار شده است؟ گفت: هیچ احضاریه‌ای ابلاغ نشده است. 

وی تأکید کرد که مستندات علمی، گزارش‌های تخصصی مورد نیاز و اسناد اداری لازم جهت رفع ابهامات به دادگاه ارسال شده است. 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین گفت: پرونده به منظور پیگیری به تهران ارسال شده است. 

به گزارش ایسنا، تالاب انزلی به دلیل ورود فاضلاب‌های خانگی و کشاورزی پنج شهر با افزایش رسوبات و لجن‌ها، کاهش عمق و حجم آب و در نتیجه نابودی تنوع زیستی مواجه است. سازمان حفاظت محیط زیست درصدد آن است که از طریق روش «بایوجمی» عمق لجن‌ها را کاهش دهد اما فعالان محیط زیست نسبت به خطرات احتمالی این طرح برای سلامت آبزیان و شهروندان این منطقه نگران هستند و معتقدند که ترکیب به کاررفته در روش «بایوجمی» سرطان‌زاست.

گفته می‌شود روش بایوجمی یک روش بیولوژیک تسریع‌یافته است که باعث حذف لجن‌ها از کف تالاب می‌شود. در این روش از دی‌اکسیدتیتانیوم، کلرید نقره، پلی‌ساکارید و کود استفاده می‌شود اما آنچه که روش بایوجمی را به موضوع داغ این روزها بدل کرده، دی‌اکسید تیتانیوم به کارگرفته در این ترکیب است.

در حال حاضر طرح بایوجمی به دستور دادستانی گیلان متوقف شده است چون نگرانی‌ها در مورد سمی و سرطان‌زا بودن دی‌اکسیدتیتاینوم به کاررفته در محلول هنوز برطرف نشده است.  مجری و کارفرما گزارش‌های علمی مورد نظر را به منظور رفع ابهام به دادستانی ارائه داده‌اند و این موضوع در دست بررسی است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۵-۰۵ ۱۸:۴۱

این ماده کاملا سرطانزاست امید است جلوی این کار گرفته شود و متخلفین مورد پیگردقانونی قرارگیرند