• یکشنبه / ۶ مرداد ۱۳۹۸ / ۱۲:۴۴
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 98050602798
  • خبرنگار : 71191

از "دژ رشکان" اشکانی‌ها تا "جیپ" پهلوی در فهرست میراث ملی

از "دژ رشکان" اشکانی‌ها تا "جیپ" پهلوی در فهرست میراث ملی

سرپرست دفتر ثبت آثار تاریخی از ثبت ملی ۲۰ اثر تاریخی استان تهران مانند ساختمان «جیپ» و «ارگ سلجوقی ری» و «دژ رشکان» در فهرست میراث ملی در جلسه‌ای ویژه ثبت بناهای تاریخی تهران خبر داد.

مصطفی پورعلی در گفت‌وگو با ایسنا توضیح داد: در این جلسه‌ی ویژه بعد از انجام تشریفات قانونی، ۲۰ بنای تاریخی مورد درخواست اداره کل میراث فرهنگی استان تهران که متاسفانه در سال‌های گذشته در فهرست آثار ملی به ثبت نرسیده بودند، ثبت شدند.

او شاخص‌ترینِ این بناهای تاریخی را «ورزشگاه تختی»، «دژ رشکان»، «ارگ سلجوقی ری» و «ساختمان جیپ» اعلام کرد و افزود:‌ هر چند در حدود یک ماه گذشته خبرثبت ملی ساختمان جیپ منتشر شد، اما با توجه به این‌که باید فرآیند ابلاغیه‌ی مالک، زمان مشخصی را طی کند و چون از یک ماه قبل تا امروز، هیچ اعتراضی از سوی مالک مطرح نشده است، ما نیز ثبت ملی این ساختمان تاریخی را علاوه بر این‌که به همه‌ی کسانی که در آن مزایده به صورت عمومی شرکت کرده بودند، به همه کسانی که باید ابلاغ عمومی کردیم.

وی با بیان این‌که ارزش‌های معماری دوره تحول در این لیست قرار گرفته‌اند، ادامه داد: به استناد قانون ۱۳۵۲، به جز آثار تاریخی‌ قدیمی‌تر، دیگر آثار ثبت شده، متعلق به دوره‌های معاصر و پهلوی هستند.

به گفته‌ی پورعلی در این جلسه‌ی ثبت «بانک ملی شعبه دانشگاه تهران»، «پاساژ رزاق منش»، «دژ رشکان»، «ورزشگاه تختی»، «حمام روستای مهاباد فیرزوکوه»، «رستوران سورن»، «ساباط شیرازی پامنار»، «ساختمان جیپ»، «عمارت باغ الهیه»، «قلعه امیرآباد ورامین»، «عمارت قوه قضائیه در خیابان کسری»، «کوشک اربابی روستای حسین آباد ورامین»، «گرمابه مقدم»، «هتل شمشک»، «هنرستان فنی راهیان قدس»، «حمام دولاب»،‌«مسجد دولاب»، «ارگ سلجوقی ری»، «خانه نیکنام» و «خانه مجاور مسجد شیخ فضل الله نوری» در فهرست آثار ملی ثبت شده‌اند.

او همچنین درباره‌ی علت ثبت نشدن خانه‌ی شاملو در فهرست آثار ملی تا کنون، انجام این کار را بر عهده‌ی میراث فرهنگی استان تهران دانست.

که محسن شیخ‌الاسلامی - معاون میراث فرهنگی استان تهران - نیز انجام این کار را به واسطه‌ی ارزشمند بودن معماری این بنای تاریخی واجد ارزش دانسته بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha