• جمعه / ۸ شهریور ۱۳۹۸ / ۰۱:۲۷
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 98060703835
  • خبرنگار : 71474

دلایل کاهش نرخ ارز از زبان لاهوتی

دلایل کاهش نرخ ارز از زبان لاهوتی

رییس کنفدراسیون صادرات ایران با اشاره به روند نزولی نرخ ارز در چند هفته اخیر اظهار کرد که دولت توانسته شوک‌های اقتصادی و اثرات تحریم را مدیریت کند.

محمد لاهوتی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در طول ماه‌های گذشته اقتصاد ایران یک تجربه پرتلاطم و یک تجربه آرامش نسبی را تجربه کرده است. در سال ۱۳۹۷، با توجه به آغاز دور جدید تحریم‌ها و افزایش نرخ ارز، بازارهای مختلف اقتصادی شوک‌های جدی را تجربه کردند و این موضوع خود را در آمارهای اقتصادی پایان سال نشان داد. با این وجود اما در ماه‌های پایانی سال گذشته و ماه‌های ابتدایی سال جاری، فضا تغییر کرد و یک ثبات نسبی در بازار حکمفرما شد.

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد دولت توانسته در ماه‌های گذشته تا حدی شوک‌های اقتصادی و اثرات تحریم را مدیریت کند و از سوی دیگر فعالان اقتصادی نیز به درک جدیدی از شرایط رسیده‌اند و در همین مسیر اقدامات خود را برنامه‌ریزی می‌کنند.

رییس کنفدراسیون صادرات ایران با بیان اینکه مدیریت بانک مرکزی در کاهش و ثبات نرخ ارز موثر بوده است، تصریح کرد: اگر تاثیر رکود بر کاهش تقاضای دلار را کنار بگذاریم، دیگر سیاست‌ها و برنامه‌های دولت توانست بخشی از تلاطم‌ها و شوک‌هایی که بازار ارز تجربه می‌کرد را مدیریت کند و نرخی که امروز به آن رسیده‌ایم، تا حدی نتیجه همین اقدامات موثر است.

به گفته لاهوتی، فارغ از فضای کلی بازار، آنچه در روزهای گذشته رخ داد، از خبرها و گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال مذاکرات جدید سیاسی تاثیر پذیرفت. وقتی فضای کلی مثبت باشد، خبرهای جدید می‌تواند اثرات مثبتی از خود بر جای بگذارد. البته آنچه در این میان اهمیت دارد، جلوگیری از شوک‌های قیمتی جدی است. اگر قیمت ناگهان بالا رود یا کاهش پیدا کند، بسیاری از برنامه‌ریزی‌های اقتصادی، بر هم خواهد خورد.

وی درباره تاثیر احتمالی کاهش نرخ ارز بر صادرات غیر نفتی نیز گفت: این تصور که با افزایش نرخ ارز، صادرکنندگان سودی قطعی خواهند داشت درست نیست، زیرا شاید در یک مرحله فروش، ناگهان درآمد ریالی افزایش پیدا کند اما در مرحله بعدی قیمت مواد اولیه و هزینه تولید بالا خواهد رفت و این مسئله به تولیدکنندگان فشار جدیدی وارد می‌کند. از این رو بیش از آنکه بالا بودن نرخ ارز به صادرکنندگان کمک کند، ثبات آن و امکان‌پذیر شدن برنامه‌ریزی برای آینده اهمیت خواهد داشت.

به گزارش ایسنا، در چند هفته اخیر نرخ ارز و طلا در بازار نزولی شده است؛ به طوریکه دلار وارد کانال ۱۰ هزار تومان و سکه وارد کانال سه میلیون تومان شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۶-۰۸ ۱۷:۴۶

تحلیل رفتار بازار ارز، در حال حاضر، اینقدر پیچیده نیست که بخواهیم برایش داستان سرایی کنیم. موضوع خیلی ساده است: اولا از ابتدای سال 97 با بگیر و ببندها در کف خیابان و بعد، ایجاد انواع و اقسام محدودیتها در سمت تقاضای ارز و خط و نشان کشیدن برای خریداران و انواع روشهای تبلیغاتی از جمله بالا بردن شاخص بورس بمنظور هدایت سفته بازان از بازار ارز به بازار بورس، عملا دستکاری بازار با تمام قدرت کلید خورد. ثانیا سمت عرضه دلار در کشور ما، عمدتا بانک مرکزی است که هر وقت اراده کند، با تنظیم میزان و شدت عرضه بصورت عمده، قیمت را بالا و پایین میبرد. نکته مهم چند ماه اخیر که باعث تشدید کاهش نرخ دلار شده، عملیات انتقال کد به کد بین خود صرافی های وابسته به بانک مرکزی و نیز، بانکها بوده ؛ یعنی با این ترفند، عملا قیمت دلار را پایین آورده اند بدون اینکه دلارها از شبکه تحت کنترل بانک مرکزی خارج شده باشد (اصطلاحا جیب به جیب کرده!). چون اگر واقعا حاضر باشند در این قیمتها دلار را بصورت عمده به مردم عادی بفروشند، باید چند وقت دیگر همان دلار را 50% بالاتر از مردم بخرند ...!!