• شنبه / ۶ مهر ۱۳۹۸ / ۰۹:۳۹
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 98070603838
  • خبرنگار : 50060

مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین:

گسل فعال شمال قزوین ۸۰۰ سال سابقه لرزش نداشته است

گسل فعال شمال قزوین ۸۰۰ سال سابقه لرزش نداشته است

ایسنا/قزوین مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین، با بیان اینکه استان قزوین ۴۰ گسل دارد که هشت مورد آن‌ها ازجمله گسل شمال شهر قزوین فعال هستند، گفت: این گسل حدود ۸۰۰ سال است که سابقه لرزش نداشته و در صورت فعالیت می‌تواند زلزله‌ای با قدرت 6.5 ریشتر در زمین ایجاد کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از اداره کل روابط عمومی استانداری قزوین، قدرت الله مهدیخانی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین اظهار کرد: این مطالعات با همکاری مرکز لرزه‌نگاری و سازمان نقشه‌برداری کشور آغاز شده است.

این مسئول گفت: اساتید مطرح و برجسته کشور در حوزه زمین‌شناسی و زلزله‌شناسی انجام این مطالعات را به شکل رایگان برعهده گرفته‌اند.

وی با بیان اینکه یکی از وظایف ادارات کل مدیریت بحران در استان‌ها تمرکز بر موضوع پیشگیری است، بیان کرد: مطالعات یاد شده نیز برای تقویت این حوزه و اقدام برای کاهش خسارات در حین وقوع بلایای طبیعی انجام می‌شود.

مهدیخانی با بیان اینکه استان قزوین ۴۰ گسل دارد که هشت مورد آن‌ها ازجمله گسل شمال شهر قزوین فعال هستند، گفت: این گسل حدود ۸۰۰ سال است که سابقه لرزش نداشته و در صورت فعالیت می‌تواند زلزله‌ای با قدرت 6.5 ریشتر در زمین ایجاد کند.

محله «پونک» قزوین نزدیک‌ترین مکان به گسل شمال قزوین

این مسئول طول گسل شمال قزوین را ۶۲ کیلومتر خواند و خاطرنشان کرد: نزدیک‌ترین فاصله این گسل به شهر قزوین چهار کیلومتری محله پونک در شمال این شهر است.

وی همچنین گفت: یک دستگاه شتاب نگار و لرزه‌نگار نیز هفته گذشته در منطقه‌ای که گسل شمال قزوین قرار دارد، نصب و جانمایی شده تا فعالیت‌های این گسل به شکل بهتری رصد و ثبت شود و همچنین هماهنگی‌های لازم به عمل آمده تا ماهانه به شکل هوایی نیز به پایش و رصد فعالیت‌های این گسل پرداخته شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین با بیان اینکه زلزله قابل پیش‌بینی نیست اما پیش‌نشانگرهایی مانند فعل‌وانفعالاتی چون خشک شدن آب چاه‌ها و چشمه‌ها و یا بالا آمدن سطح آب در یک محل خاص ازجمله آن‌ها هستند، اظهار کرد: اگرچه باوجود پیش نشان‌ها نیز احتمال وقوع زلزله ۳۰ به ۷۰ است، بااین‌وجود اگر حتی این احتمال یک درصد نیز باشد باید مراقب بوده و در بحث پیشگیری و کاهش خسارات بتوانیم خود را تقویت کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha