• سه‌شنبه / ۱۶ مهر ۱۳۹۸ / ۱۰:۱۸
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 98071612131
  • خبرنگار : 50046

اوراسیا فرصتی که نباید از دست داد

اوراسیا فرصتی که نباید از دست داد

ایسنا/خراسان شمالی ایران در سال ۱۳۹۵ به کمیسیون اقتصادی اتحادیه اوراسیا پیشنهاد ایجاد یک منطقه آزاد تجاری میان ایران و این اتحادیه را مطرح کرد؛ پیشنهادی که از جانب اعضای آن نیز مورد استقبال قرار گرفت و طی دو سال مذاکرات متعدد و ارزیابی کمی و کیفی اقلام و میزان تعرفه ترجیحی آنها، بالاخره این موافقتنامه در تاریخ ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ در شهر آستانه قزاقستان به امضا رسید.

به گزارش ایسنا، قرارداد تشکیل اولیه اتحادیه اقتصادی اوراسیا در ۲۹ مه ۲۰۱۴ میان کشورهای روسیه، بلاروس و قزاقستان منعقد و جایگزین اتحادیه گمرکی اوراسیا شد و سپس کشورهای ارمنستان و قرقیزستان نیز به عضویت آن در آمدند.

کشورهای عضو اورآسیا هم اکنون ۲۰ میلیون کیلومترمربع مساحت و بیش از ۱۸۳ میلیون نفر جمعیت دارند که ۵.۲ درصد جمعیت جهان است.

درباره اهداف این اتحادیه اقتصادی می‌توان به تسهیل تجارت، ایجاد بازار مشترک در حوزه کشورهای مستقل هم سود عضو، حذف تدریجی قوانین گمرکی در داخل اتحادیه، برقراری تعرفه خارجی مشترک در میان کشورهای عضو و هماهنگ سازی تشریفات گمرکی از اهداف اقتصادی این اتحادیه می توان نام برد.

با توجه به تنوع بازار و تنوع منابع موجود در کشورهای عضو این اتحادیه پیوستن به آن یک فرصت قابل توجه برای اقتصاد ایران ایجاد می کند و می توان از این طریق بخشی از اثر تحریم ها را جبران کرد.

اوراسیا فرصتی ایده آل برای کاهش فشارهای تحریم

حبیب الله مظفری یکی از صادرکندگان خراسان شمالی در ارتباط با اینکه چقدر آمادگی پیوستن به اتحادیه اقتصادی اوراسیا را داریم، اظهار کرد: اتحادیه گمرکی اوراسیا، اتحادیه ای متشکل از پنج کشور روسیه، ارمنستان، قرقیزستان، قزاقستان و بلاروس است که در حال رشد و توسعه مرزهای خودشان هستند.

وی افزود: برخی از کشورها در لیست درخواست این اتحادیه بزرگ گمرکی قرار دارند که بزرگترین منافع حضور در این اتحادیه این است که کالاهایی که از منتها علیه هر کشور عضو این اتحادیه ورود پیدا می کند تا منتها علیه یکی دیگر از اعضاء می تواند بدون تعرفه گمرکی حضور یابد که دارای یک ساختار پیچیده اما حساب شده دارد.

مظفری با طرح این سوال که اما آیاد آمادگی پیوستن به این اتحادیه را داریم و یا خیر؟ گفت: از آنجاییکه اقتصاد ما بسیار شکننده و انحصاری است و از سوی دیگر به روز نشدن زیرساخت های اقتصادی به خصوص برای مراودات برون مرزی که یکی از عوامل آن اعمال تحریم های ظالمانه علیه ایران بوده که سبب شده تا آمادگی حضور در مجامع اقتصادی دنیا را به راحتی پیدا نکنیم.

وی ادامه داد: قبل از اتحادیه اوراسیا، سالیان سال متقاضی پیوستن به سازمان جهانی تجارت بودیم اما متاسفانه به علت وجود ترمزهایی همچون مخالفت آمریکا و عدم آمادگی خود ما برای حضور در این بازار تجارت جهانی، اگر این اتفاق افتد به طور حتم ورشکسته خواهیم شد.

مظفری تاکید کرد: اما اوراسیا می تواند یکی از جدیدترین اتفاقاتی باشد که برای کشور ما اتفاق می افتد و با توجه به تحریم هایی که علیه کشور است نیاز به پیوستن به چنین اتحادیه هایی را داریم.

وی تصریح کرد: به شدت احتیاج داریم تا مراوداتمان با همسایگانمان افزایش یابد و اوراسیا یک فرصت ایده آل برای کاهش فشارهای تحریم است.

تولید با کیفیت و قیمت مناسب از نکات حیاتی برای ارسال کالا به اتحادیه اقتصادی اوراسیا

احمد شنوایی رئیس دفتر نمایندگی وزارت خارجه در خراسان شمالی در ادامه در گفت و گو با ایسنا بیان کرد: اوراسیا بازار بزرگی برای محصولات ما می تواند باشد که بتوانیم کالاهای تولیدی خود را به آنجا صادر کنیم.

وی افزود: اما نکته حیاتی در این میان آن است که بتوانیم کالاهای باکیفیت، بسیار خوب، هماهنگ با ذائقه کشورهای عضو این اتحادیه و با قیمت مناسب تولید و به کشورهای عضو این اتحادیه صادر کنیم.

شنوایی ادامه داد: چراکه اگر تولیدکنندگان و صادرکنندگان نتوانند در این زمینه خوب عمل کنند کالاها پس زده می شوند و از آنجاییکه تعرفه ها صفر شده است، کالاهای وارداتی سررزیر کشور خواهد شد.

صادرات کالا به اتحادیه اوراسیا نیاز به برنامه ریزی دارد

آزاد فتحی یکی دیگر از صادرکنندگان خراسان شمالی همچنین در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه یکی از بزرگترین اتفافات تجاری ایران در حال افتاق افتادن است، گفت: با انجام این اتفاق تعرفه گمرکی 820 قلم کالا صفر می شود اما آیا استانی مانند خراسان شمالی آمادگی حضور آن را دارد.

وی اظهار کرد: استان های بزرگی همچون اردبیل، اصفهان و ... در روسیه پایگاه های فروش زده اند که کالاهای تجاری خود را بتوانند در آنجا به فروش برسانند اما خراسان شمالی در این رابطه چه کاری انجام داده است، یا اتاق بازرگانی خراسان شمالی که سندیکای تجار این استان محسوب می شود برای ورود به این اتفاق بزرگ جلسه ای برگزار کرده؟ تصمیمی در این ارتباط گرفته است؟

فتحی با تصریح بر اینکه هیچ بازاری منتظر ما برای ورود نمی ماند، تاکید کرد: با ورود به اتحادیه اوراسیا، اگر نتوانیم خوب عمل کنیم و در این ارتباط برنامه ریزی داشته باشیم، آن ها کشور ما را قبضه و کالاهای خود را سرازیر خواهند کرد.

وی افزود: برنامه ریزی های درست در این ارتباط سبب می شود تا ما بازارهای صادراتی خوبی برای کالاهای تولیدی خود پیدا کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha